[HUN] CZ BREN 2

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 380
17 637
113
Ha tippelnem kellene, akkor a cső, habár az sem biztos. Pont a hk416 esetében ugyanazt a csövet kapja meg mindkettő, és tényleg csak az autómata fokozat hiánya az egyetlen különbség.

Yup, .223 vs 5,56-ot még el tudok képzelni (ha jól emlékszem nyomásban / az átmeneti kúpbanaz a különbség), esetleg vastagabb csövet.

• Tetszik
Reactions: krisss

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
1 208
4 525
113
Mèg mindíg acèlsisak. :confused:
Felszerelès is fos.

762-es bren. Ezt is ritkán látni.

A vègrehajtás amennyi látszik belőle, az meg katasztrófa.:(
Most tényleg van 7,62-es BREN-ünk is, nemcsak 5,56-os?
Mindkét űrméretet itthon rakják össze?
Milyen alapon kerül eldöntésre, hogy az egyes emberek (?), egyes egységek (?) melyiket kapják? Vagy az emberek általánosságban lőnek mindkettővel?
Most hirtelen ennyi nagyoncivil kérdés jutott eszembe.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 607
138 510
113
Milyen alapon kerül eldöntésre, hogy az egyes emberek (?), egyes egységek (?) melyiket kapják? Vagy az emberek általánosságban lőnek mindkettővel?
Mindegyikre találsz választ többször is a bren 2 topicban mivel nagjyából 10 alkalommal meg is lett válaszolva.

• Tetszik
Reactions: honved and Hortator

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 009
15 965
113
Van.
Gyártjuk.
Èn eddig főleg kfor-os kèpeken láttam. Ha jól emlèkszem ott az indok, hogy sok 762 lőszer van mèg.
Gondolom itthon is ez az indok.
De èn kimondottan csapatnál nem láttam eddig.
Elvileg kis darabszámban van, nincsenek teljes alegysègek ellátva vele.

• Tetszik
Reactions: endre and Hortator

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 607
138 510
113
Van.
Gyártjuk.
Èn eddig főleg kfor-os kèpeken láttam. Ha jól emlèkszem ott az indok, hogy sok 762 lőszer van mèg.
Gondolom itthon is ez az indok.
De èn kimondottan csapatnál nem láttam eddig.
Elvileg kis darabszámban van, nincsenek teljes alegysègek ellátva vele.
Ez se csapatnál van hanem területvédelmi ezred alapkiképző századnál.

Máshol nem látsz már, csak ilyen nagyobb létszámú tanfolyamokon meg alapkiképzéseken ahol sok régi lőszer fogy.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 380
17 637
113
Kezembe akadt egy friss AKAH brossúra (az AKAH egy nagy német fegyver meg vadász disztribútor), néhány érdekes árral európai civil piacos karabélyokról. Gondoltak közzéteszem.

CZ EVO 3 S1 Carbine 9mm - 2093 EUR
CZ BREN 2 Ms 16,5" csővel. - 3162 EUR

Steyr Mannlicher AUG A3 SA Army 20" csővel - 3442 EUR
(a civil nevével ellentében ez a classic 1,5x optikás első változatot, az A1-et takarja)

Természetesen mindegyik félautomata, 10 vagy alatti tárral.

Vicces hogy a Brent óhazájához közel, kiherélve is sikerül 1,5x-es árszorzóval adni az USA-hoz képest.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 407
88 354
113
Kezembe akadt egy friss AKAH brossúra (az AKAH egy nagy német fegyver meg vadász disztribútor), néhány érdekes árral európai civil piacos karabélyokról. Gondoltak közzéteszem.

CZ EVO 3 S1 Carbine 9mm - 2093 EUR
CZ BREN 2 Ms 16,5" csővel. - 3162 EUR

Steyr Mannlicher AUG A3 SA Army 20" csővel - 3442 EUR
(a civil nevével ellentében ez a classic 1,5x optikás első változatot, az A1-et takarja)

Természetesen mindegyik félautomata, 10 vagy alatti tárral.

Vicces hogy a Brent óhazájához közel, kiherélve is sikerül 1,5x-es árszorzóval adni az USA-hoz képest.
Láttad az évfordulós 416-ok árait?

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 380
17 637
113
Láttad az évfordulós 416-ok árait?

Nem láttam de milyen évfordulója van a HK 416-nak, ez a 3 év 5 hónap 13 nap anniversary editionje? :D

Mennyi?

A brossúrában nem volt, mindenféle Haenel AR-15-re hajazó izé volt hasonló nevetséges 3000 EUR körüli árban. (Egyébként megtaláltam online, ha valaki akarja lapozgassa kedvére: https://www.akah.de/blaetterkatalog/index.html?catalog=AKAH_Katalog_2024_25_EN)

Ha a blázercsopis Mauser kinyom egy szét faragott 98ast valami végképp röhejes áron azt még valahogy megértem, majd a gyűjtők megveszik. A HK 416- AE-t annyira nem, ha legalább egy G3 lenne talán, elvégre az emelte az egekbe a céget…

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 407
88 354
113
Nem láttam de milyen évfordulója van a HK 416-nak, ez a 3 év 5 hónap 13 nap anniversary editionje? :D

Mennyi?

A brossúrában nem volt, mindenféle Haenel AR-15-re hajazó izé volt hasonló nevetséges 3000 EUR körüli árban. (Egyébként megtaláltam online, ha valaki akarja lapozgassa kedvére: https://www.akah.de/blaetterkatalog/index.html?catalog=AKAH_Katalog_2024_25_EN)

Ha a blázercsopis Mauser kinyom egy szét faragott 98ast valami végképp röhejes áron azt még valahogy megértem, majd a gyűjtők megveszik. A HK 416- AE-t annyira nem, ha legalább egy G3 lenne talán, elvégre az emelte az egekbe a céget…
Múlt héten néztem 4000Dollár-tól 6000Dollárig. 75. évfordulós.
Screenshot-20250425-065307-Chrome.jpg

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 380
17 637
113
Én ezt a 16,5"-os mániát nem értem a civil piacon.

Jah, elég rövidecske :p

Valszeg civil piacos szabályozás lehet az oka, az EU-ban az A7 tiltottba a behajtható stb. váltámaszos, de működőképesen 60 centi alá csökkenthető félautomaták tartoznak (ezért van a 9 v 10-es tár is).

Civilnek egyébként meg majdnem mindegy a hossza, mert nem száll be vele semmilyen harcjárműbe. Na jó a 125 centi felettieket már nehézkes berakni a kocsiba.

• Tetszik
Reactions: dudi