[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 936
4 114
113
Nekem ez nagyon nem tűnik logikusnak.
2 felderítő ezred lesz egymástól kb 60 kmre? Semmi értelme.
Úgy hogy megkockáztatom Debrecenben sincs toppon a feltöltöttség és ne felejtsük el hogy a felderítőknél még komolyabbak is az elvárások mint egy sima lövész alakulatnál.
Diszlokálást tudnék elképzelni, de annál sokkal több értelme lenne ha a Bocskai dandár (amiből pár éve kivált Hódmező, így 3 löv. zla-ból maradt mára 1) bővítene Nyírteleken.
(mondjuk Nyíregyháza még jobb lenne, de oké megértem hogy a spórolás miatt inkább az aktív nyírteleki objektumba kerülne az új alakulat).
Mondom, ha és amennyiben (márpedig a nyílt titkos pletyka alapja 100 hogy az) a huszár ezredrol beszélnek, akkor az kis túlzással nevében lesz felderítő.
Most elő nem keresem Bobo nemzetek interjúját, de abban volt szó erről, ennek vége egy harcoló, harc felderítő zászlóalj, ami lynxekkel lesz felszerelve . Majd.
És van egy üveg borsodim, hogy a vége az egésznek Nyíregyháza lesz.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 735
139 213
113
Mondom, ha és amennyiben (márpedig a nyílt titkos pletyka alapja 100 hogy az) a huszár ezredrol beszélnek, akkor az kis túlzással nevében lesz felderítő.
Most elő nem keresem Bobo nemzetek interjúját, de abban volt szó erről, ennek vége egy harcoló, harc felderítő zászlóalj, ami lynxekkel lesz felszerelve . Majd.
És van egy üveg borsodim, hogy a vége az egésznek Nyíregyháza lesz.
Itt van az eb elhantolva.

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
923
2 662
93
A Honvédség esetében névlegesen, néhány alakulat több, mint ami a valóságos ereje, harcértéke. Itt a dandár, ezred elnevezések, sokszor szimbolikus jelentőséggel bírnak.
Két felderítő ezrede biztosan nem lesz a Honvédségnek. Mert még a meglévőhöz is lehetne, jöhetne létszám, illetve még alegység.
Esetleg ennek a felderítő ezrednek egy zászlóalja települhet Nyírtelekre, amit talán úgy jobban fel tudnak tölteni.
Illetve, egy teljes alakulat áthelyezés oda és akkor tényleg lesz ott egy ezred. A felszabadult helyekre pedig lehetne tovább feltölteni, felszerelni a debreceni dandárt. Bár nem tudom, Debrecenből mennyien vállalnák a költözést, vagy ingázást oda.

Inkább meg kellene egységesen emelni az illetményeket, arra szintre, hogy az ország területéről egészségesebb létszámarányokban legyenek önként jelentkezők a haza fegyveres szolgálatára a Honvédségbe. Aztán tényleg az ország nyugati felével is illene kezdeni valamit, mert Győr az egyetlen helyőrség errefelé. Vas és Zala, lényegében semmi, a tartalékosokon kívül. Bár nem tudom meg, de kíváncsi lennék, hogy nálunk Vasban, mennyi tartalékos katona is van egyáltalán.
Körmenden ahol élek, a migránsválság óta nem láttam egyenruhás katonát.
Állítom, hogy minden megyében lenne pár száz/ezer ember aki beállna, ha nem kellene ingáznia, elköltöznie azért hogy katona lehessen. Pénz lenne hogy laktanya (egy harci zászlóalj) legyen minden megyében, de sajnos a haderőnek kellene a jelentkezők eloszlásáshoz alkalmazkodnia, mert jelenleg kb csak ott van alakulat ahol munkaerőhiány van. Ez így nem logikus...

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 735
139 213
113
Állítom, hogy minden megyében lenne pár száz/ezer ember aki beállna, ha nem kellene ingáznia, elköltöznie azért hogy katona lehessen. Pénz lenne hogy laktanya (egy harci zászlóalj) legyen minden megyében, de sajnos a haderőnek kellene a jelentkezők eloszlásáshoz alkalmazkodnia, mert jelenleg kb csak ott van alakulat ahol munkaerőhiány van. Ez így nem logikus...
A zászlóalj modullaktanyák tervezete amit anno ruszin emlegetett nem a honvédségen döglött meg ne aggódj :D

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 686
87 965
113
Nemzeti ellenállóképesség össznemzeti együttműködéssel

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon honvédelmi kötődésű társadalmi szervezetek képviselői gyűltek össze, hogy a civil-katonai kapcsolatokról, a haderő társadalmi beágyazottságáról és a közös terveikről beszéljenek, egyeztessenek.

„Százhatvan iskolában közel 12 ezer kadét kapcsolódott be az utóbbi években a honvédelmi nevelésbe és egyre több egyetem ismeri el kredittel az alapkiképzést” – mondta dr. Nébald György. A Honvédelmi Sportszövetség alelnöke hangsúlyozta, hogy a pilóta, drónkezelő, ejtőernyős és búvár program, az akadályfutó, közelharc, e-sport és lövészversenyek, valamint a sakkbajnokság közelebb hozza a honvédelem ügyét a fiatalokhoz.

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
9 227
13 456
113
Toborzási eseményen nyílt titokként emlegettek nekem a katonák egy tervezett nyírtelki felderítő ezredet. Tényleg voltak erre utaló dolgok már a sajtóban, de nem gondoltam hogy rögtön ezred szint a terv. Nem lenne rossz hiszen Nyíregyháza és vonzáskörzete többszázezer fős lakosságot tesz ki, ahol nincs alakulat... Jót tenne a seregnek az biztos. Millió ember odamegy a sátrakhoz és sarkon fordulnak miután közlik velük, hogy legközelebb Debrecenbe van esély jelenleg...

Nekem ez nagyon nem tűnik logikusnak.
2 felderítő ezred lesz egymástól kb 60 kmre? Semmi értelme.
Úgy hogy megkockáztatom Debrecenben sincs toppon a feltöltöttség és ne felejtsük el hogy a felderítőknél még komolyabbak is az elvárások mint egy sima lövész alakulatnál.
Diszlokálást tudnék elképzelni, de annál sokkal több értelme lenne ha a Bocskai dandár (amiből pár éve kivált Hódmező, így 3 löv. zla-ból maradt mára 1) bővítene Nyírteleken.
(mondjuk Nyíregyháza még jobb lenne, de oké megértem hogy a spórolás miatt inkább az aktív nyírteleki objektumba kerülne az új alakulat).

Itt van az eb elhantolva.

Nekem krisss hozzászólásáig az volt az elképzelésem, hogy Debrecenből viszik át a felderítőket.
Mégiscsak egy meglévő alakulat, valahogy működik, nem a 0-ról kell elkezdeni az egészet, és még indig könnyebb hiányos, de meglévő alakulatokat feltöltögetni. Meg ha leköltöznek Nyírtelekre, vagy akárhová, akkor a Debrecenben megüresedett épületeket lehet is felújítani.

Na, de akkor ezek szerint a Nádasdy vagy milyen ezred kerül oda?
Mondanám, hogy bontani, építkezni akkor is neki lehetne állni, hogy ne akkor kezdjenek vakarózni, amikor már nyitják a laktanya kapuját, de gondolom ez túl magas elvárás lenne.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 735
139 213
113
Nekem krisss hozzászólásáig az volt az elképzelésem, hogy Debrecenből viszik át a felderítőket.
Mégiscsak egy meglévő alakulat, valahogy működik, nem a 0-ról kell elkezdeni az egészet, és még indig könnyebb hiányos, de meglévő alakulatokat feltöltögetni. Meg ha leköltöznek Nyírtelekre, vagy akárhová, akkor a Debrecenben megüresedett épületeket lehet is felújítani.

Na, de akkor ezek szerint a Nádasdy vagy milyen ezred kerül oda?
Mondanám, hogy bontani, építkezni akkor is neki lehetne állni, hogy ne akkor kezdjenek vakarózni, amikor már nyitják a laktanya kapuját, de gondolom ez túl magas elvárás lenne.
Már épül

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 870
2 771
113
a pletykák szerint Pécsett is akarnak lövészeket, de hogy hol, mikor, kikkel, hát arról kussolnak. a kaposvári is kicsit döcögős ahogy hallom

• Tetszik
Reactions: J.G.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 686
87 965
113
NATO 2024 évi összefoglalójából (2024e = előzetes adatok):

Table 7: Military personnel (Thousands)
Country 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024e
Hungary 17.5 17.4 17.9 18.7 19.9 18.9 19.8 20.0 19.7 20.1 20.9

(Ha jól emlékszem, 2020 márciusa óta van nálunk valamilyen vészhelyzet. A "fiatalítás" pedig 2023 tavaszán volt. )

• Tetszik
Reactions: Kávé

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 936
4 114
113
a pletykák szerint Pécsett is akarnak lövészeket, de hogy hol, mikor, kikkel, hát arról kussolnak. a kaposvári is kicsit döcögős ahogy hallom
Mihez képest döcögős? Mert azért még ha nem is teljesen, de azért 0 közeli állapotról kell oda teremteni egy zászlóaljat, ráadásul nem is lynxre, hanem BTR-re, mezei nyulakkal... és lehet hogy keverem( @krisss ?), de már a 3. század feltöltése jön? Ez alapján sikertörténet.

Pletyka meg mindenről van állandóan, ebben biztos benne van még a sajnos megdöglött zászlóalj helyőrséges terv is.
De volt anno egy kormányhatározat, hogy mely volt laktanyák esetében lesz olajszennyezés mentesítése ( @Terminator te ilyenekre szoktál emlékezni, belinkeled? :) )
Ott volt Nyíregyháza, Kalocsa, és nem emlékszem már még mi - ezeket vagy értékesíteni akarják akkor, vagy reaktiválni (mert pénzbe kerül).
Anno megkaptam ugyan a gyanúmra a "faszt" felkiáltást, de konok egy konteós vagyok én :)

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 187
17 482
113
Mihez képest döcögős? Mert azért még ha nem is teljesen, de azért 0 közeli állapotról kell oda teremteni egy zászlóaljat, ráadásul nem is lynxre, hanem BTR-re, mezei nyulakkal... és lehet hogy keverem( @krisss ?), de már a 3. század feltöltése jön? Ez alapján sikertörténet.

Pletyka meg mindenről van állandóan, ebben biztos benne van még a sajnos megdöglött zászlóalj helyőrséges terv is.
De volt anno egy kormányhatározat, hogy mely volt laktanyák esetében lesz olajszennyezés mentesítése ( @Terminator te ilyenekre szoktál emlékezni, belinkeled? :) )
Ott volt Nyíregyháza, Kalocsa, és nem emlékszem már még mi - ezeket vagy értékesíteni akarják akkor, vagy reaktiválni (mert pénzbe kerül).
Anno megkaptam ugyan a gyanúmra a "faszt" felkiáltást, de konok egy konteós vagyok én :)
Amugy a kornyezet gazdalkodasi mentesites nem feltetlen feltetel az a birtok/telephely eladasahoz az terhelheto kotelezettsegkent a vevore is, legalabbis mikor meg a mi ellenorzesi jogkorunk volt, azota lehet valtozott a mohuval.

• Tetszik
Reactions: borisz

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 936
4 114
113
Amugy a kornyezet gazdalkodasi mentesites nem feltetlen feltetel az a birtok/telephely eladasahoz az terhelheto kotelezettsegkent a vevore is, legalabbis mikor meg a mi ellenorzesi jogkorunk volt, azota lehet valtozott a mohuval.
Ja, csak ki az a marha, aki pénzt adna úgy egy volt laktanyaert, ott van a földben batta hathavi termése meg ki tudja még mi.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 686
87 965
113
Erre gondolsz? 2025. január 24.

• Tetszik
Reactions: 32karakter

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
1 015
2 616
113

A mentesítésből ne vonjatok le messzemenő következtetéseket, az pl megtörtént Kiskőrösön is ahol a laktanya már nem a honvédségé hanem az önkormányzaté. Szerintem az inkább általános környezetvédelmi előírás

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 433
11 350
113
NATO 2024 évi összefoglalójából (2024e = előzetes adatok):

Table 7: Military personnel (Thousands)
Country 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024e
Hungary 17.5 17.4 17.9 18.7 19.9 18.9 19.8 20.0 19.7 20.1 20.9

(Ha jól emlékszem, 2020 márciusa óta van nálunk valamilyen vészhelyzet. A "fiatalítás" pedig 2023 tavaszán volt. )
2015 óta van migrációs vészhelyzet, szeptemberig még biztosan marad

• Tetszik
Reactions: Terminator

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
45 686
87 965
113
Megújuló és bővülő Honvéd Kadét Program

Honvédelmi nevelési szemináriumot rendezett az MH Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred a partneriskolák tanárainak. Szóba került a megújuló tanterv, a szaktanárképzés, valamint a honvédelmi szabadidős és sportesemények bővítése.