Így fogadták Ficót Moszkvában, aki kénytelen volt Magyarországon majd Románián keresztül a Fekete-tenger felett repülve jutottak el Moszkvába. A 3 haszontalan semmirekellő balti állam nem engedte a saját légterén és a bolgárok is problémáztak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nagyon jó észrevételek!Pár gondolat:
Tetszettek a járművek különböző pontjaira felszerelt kameraképek bevágásai (Pl. Jarsz hordozó futóművének figyelhetősége).
A CGI-s felvételek váratlanul értek: Iszkander M hordozójában virtuális kamera utazás, a légi kötelékben a gázturbinától a szívócsatornában kimenő """kamera"""kép. Még a hiteles háttér is sikerült.
Sorkatonaként - az egyszer aztán véletlenül - minisztériumi gépkocsivezetők közé kerülés megtanított a rendezvények sajátos szemmel való szemlélésére: Szinte soha nem a műsort "követem", hanem a hátteret figyelem, a szereplők/háttérszereplők időnként óhatatlanul őszinte - árulkodó - reakcióit, viselkedését.
Jót mosolyogtam, amikor a parádé végén Putyin sorra fogadta a felvonuló parancsnokok jelentését - voltak páran..., bemutatkozását, s az egyik parancsnoknak - nem győzve kivárni az elakadó jelentését 2:07:47- tisztelgésről lehúzta a kezét, hogy végre kezet fogjon vele.
Apropó: Ezeken a képsorokon mindig a közelében volt egy táskás, napszemüveges ember. Az testőrorvos/orvostestőr, vagy atom táskás feladatkörben lehet inkább?
Nagyon feltűnő volt, hogy ezután külön odament az elkülönült észak-koreai delegációhoz 2:14:35 és - gyakorlatilag - hosszan, szívélyesen, kifejezetten barátian elbeszélgetett velük. A sorban második koreai parancsnok gyakorlatilag elérzékenyült (légvédelmi ágyú elé vele!).![]()
Majd ezután odament kezet fogni a veteránokhoz, kísérőikhez, meglepő türelemmel hallgatta őket és fogott kezet ekkor már szinte mindenkivel, legyen az kísérő, sofőrféle, rendezvényszervező stáb tagja. Szerintem valahol feszültség jöhetett ki belőle már ekkor, hogy a parádé leglátványosabb részét megúszták mind blamázs (pl. műszaki hiba), mind terrorakció nélkül.
Az is feltűnő számomra, hogy mennyire hosszan """mernek""" hozzá beszélni parancsnokok, közemberek stb.
Pedig le is lövethetné őket.
S akkor visszatérve a kézfogásokra a pórnéppel.
Csak tömören próbálva: Volt egy igazgatónk, akit a munkatársak jelentős része kedvelt. Amikor leváltották (A leváltások soha nem romantikusak; pillanatok alatt megszüntetik a hozzáférését az informatikai rendszerekhez, azonnal zárakat cserélnek, ilyenkor már egyedül vissza sem mehet az irodájába - számos ilyen sztori közelében voltam).
Nagy titokban szerveztünk neki egy búcsúztatót egy rendezvényházban, ahol gyanútlanul 4 volt közeli munkatársát várta, hogy ott lesz.
Ehhez képest a sötét teremben (majdnem visszafordult) felkapcsolódott a világítás, megszólalt Gloria Gaynortól az I Will Survive -
... s ott állt a nem túl nagy teremben 110 ember; vezetők, szakmunkások, konyhások, takarítók, udvarosok stb., s mindenkinek pezsgős pohár volt a kezében a terített asztalsorok mellett.
A láthatóan elérzékenyült ünnepelt mondott egy rövid köszönőbeszédet, majd végigment a sorok között és mindenkivel koccintott, s igyekezett pár szót váltani.
Utána jött egy fergeteges buli, de ez már lényegtelen.
Lehet színészkedni, lehet valaki szociopata, de ezt a jófejkedést nem lehet végtelenségig eljátszani úgy, hogy ne morzsolódjon le a népszerűsége, ha nincsenek ténylegesen őszinte emberi gesztusai.
Mennyire tartottak egy estleges incidenstől?Egy gyors bejelentkezés, amíg forr a vér a parádétól ! Mivel inkább videóztam, így sajnos csak ótvar minőségben tudom hozni a már levonuló járművek hangulatát...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Líthattad a lelátón, hogy vaskonstrukciót építettek , tilos volt metrón a Vörös-térre utazni, kikapcsolták az internetet, mobil telefon hálózatokat, navigációt. a parádé alatt, légvédelmet telepítettek a a tér közelében. Tehát komolyan vették a banderisták fenyegetéseit.Mennyire tartottak egy estleges incidenstől?
Érezni v.mi.megkönnyebbülést, hogy rendben lement?
Hát ő orosz állampolgár, persze, hogy ott volt.Szeven Szegál is ott van !![]()
Mert Belarusz légtérbe nem mehet gép a szankciók miatt."Így fogadták Ficót Moszkvában, aki kénytelen volt Magyarországon majd Románián keresztül a Fekete-tenger felett repülve jutottak el Moszkvába. A 3 haszontalan semmirekellő balti állam nem engedte a saját légterén és a bolgárok is problémáztak."
Nem értem ,ha a Lengyelek átengedték miért nem ment Belorusznak ?
Pontosan, az öreg Haftar is ott volt MoszkvábanJól láttam ,hogy ott volt Haftar tábornok is és kezet fogott Putyinnal?
És már vezérőrnagy?Egyébként az a fiatal srác Lukasenko mellett a mai parádén a legkisebb fia , a 20 éves Nyikolaj Lukasenko.
![]()
És már vezérőrnagy?![]()
Pontosan és vadidegen kölykökkel piszok jókat játszadoztunk együtt.Nekem tetszett.(Minden évben tetszik...).
Méltóságteljes esemény. Szerintem van összekötő ereje.
Ez is akkor jó, ha sok a résztvevő. Még a kinaiak tudják ezt a műfajt, ott még többen vannak, mèg tökèletesebben lépkednek.
Biztos azèrt szeretem a katonai parádékat, mert apámmal régen mindig megnèztük az április 4-i néphadsereg parádét a Hősök terén, akkor még Sztálin szoborral.Utána virslit ettünk egy lacikonyhán. Ő egy sört ivott, én málnaszörpöt kaptam.
Igen. Felvonulást, bottal a válunkon.Pontosan és vadidegen kölykökkel piszok jókat játszadoztunk együtt.
Nem. Csak egyetemista.Biozechnológiát tanul a Pekingi Egyetemen. Nyikolaj tanult "gyerek" Nem Kadyrov 17 éves fiáról van szó.És már vezérőrnagy?![]()
Kollaboránsok száma és aránya a lakossághoz a Nagy Honvédő Háború alatt
![]()
![]()
![]()
Nem. Csak egyetemista.Biozechnológiát tanul a Pekingi Egyetemen. Nyikolaj tanult "gyerek" Nem Kadyrov 17 éves fiáról van szó.![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..