[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 470
88 605
113
Így fogadták Ficót Moszkvában, aki kénytelen volt Magyarországon majd Románián keresztül a Fekete-tenger felett repülve jutottak el Moszkvába. A 3 haszontalan semmirekellő balti állam nem engedte a saját légterén és a bolgárok is problémáztak.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 634
64 949
113
Pár gondolat:

Tetszettek a járművek különböző pontjaira felszerelt kameraképek bevágásai (Pl. Jarsz hordozó futóművének figyelhetősége).
A CGI-s felvételek váratlanul értek: Iszkander M hordozójában virtuális kamera utazás, a légi kötelékben a gázturbinától a szívócsatornában kimenő """kamera"""kép. Még a hiteles háttér is sikerült.

Sorkatonaként - az egyszer aztán véletlenül - minisztériumi gépkocsivezetők közé kerülés megtanított a rendezvények sajátos szemmel való szemlélésére: Szinte soha nem a műsort "követem", hanem a hátteret figyelem, a szereplők/háttérszereplők időnként óhatatlanul őszinte - árulkodó - reakcióit, viselkedését.
Jót mosolyogtam, amikor a parádé végén Putyin sorra fogadta a felvonuló parancsnokok jelentését - voltak páran..., bemutatkozását, s az egyik parancsnoknak - nem győzve kivárni az elakadó jelentését 2:07:47- tisztelgésről lehúzta a kezét, hogy végre kezet fogjon vele.

Apropó: Ezeken a képsorokon mindig a közelében volt egy táskás, napszemüveges ember. Az testőrorvos/orvostestőr, vagy atom táskás feladatkörben lehet inkább?

Nagyon feltűnő volt, hogy ezután külön odament az elkülönült észak-koreai delegációhoz 2:14:35 és - gyakorlatilag - hosszan, szívélyesen, kifejezetten barátian elbeszélgetett velük. A sorban második koreai parancsnok gyakorlatilag elérzékenyült (légvédelmi ágyú elé vele!
:hadonaszos:
).

Majd ezután odament kezet fogni a veteránokhoz, kísérőikhez, meglepő türelemmel hallgatta őket és fogott kezet ekkor már szinte mindenkivel, legyen az kísérő, sofőrféle, rendezvényszervező stáb tagja. Szerintem valahol feszültség jöhetett ki belőle már ekkor, hogy a parádé leglátványosabb részét megúszták mind blamázs (pl. műszaki hiba), mind terrorakció nélkül.

Az is feltűnő számomra, hogy mennyire hosszan """mernek""" hozzá beszélni parancsnokok, közemberek stb.

Pedig le is lövethetné őket.

S akkor visszatérve a kézfogásokra a pórnéppel.

Csak tömören próbálva: Volt egy igazgatónk, akit a munkatársak jelentős része kedvelt. Amikor leváltották (A leváltások soha nem romantikusak; pillanatok alatt megszüntetik a hozzáférését az informatikai rendszerekhez, azonnal zárakat cserélnek, ilyenkor már egyedül vissza sem mehet az irodájába - számos ilyen sztori közelében voltam).
Nagy titokban szerveztünk neki egy búcsúztatót egy rendezvényházban, ahol gyanútlanul 4 volt közeli munkatársát várta, hogy ott lesz.
Ehhez képest a sötét teremben (majdnem visszafordult) felkapcsolódott a világítás, megszólalt Gloria Gaynortól az I Will Survive -
... s ott állt a nem túl nagy teremben 110 ember; vezetők, szakmunkások, konyhások, takarítók, udvarosok stb., s mindenkinek pezsgős pohár volt a kezében a terített asztalsorok mellett.
A láthatóan elérzékenyült ünnepelt mondott egy rövid köszönőbeszédet, majd végigment a sorok között és mindenkivel koccintott, s igyekezett pár szót váltani.
Utána jött egy fergeteges buli, de ez már lényegtelen.

Lehet színészkedni, lehet valaki szociopata, de ezt a jófejkedést nem lehet végtelenségig eljátszani úgy, hogy ne morzsolódjon le a népszerűsége, ha nincsenek ténylegesen őszinte emberi gesztusai.

Nagyon jó észrevételek!
Nálunk karcsonykor, kezdő koromban, a régimódi nagyfönök jött az irodában üdvözôlni minket. Szoba előtt segéd elmondta neki a szobában lèvő 2-4 munkatárs nevét, igy a főni mindenkit nevén szólitott, èrdeklődött. :)

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
705
3 163
93
"Így fogadták Ficót Moszkvában, aki kénytelen volt Magyarországon majd Románián keresztül a Fekete-tenger felett repülve jutottak el Moszkvába. A 3 haszontalan semmirekellő balti állam nem engedte a saját légterén és a bolgárok is problémáztak."
Nem értem ,ha a Lengyelek átengedték miért nem ment Belorusznak ?

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 470
88 605
113
Mennyire tartottak egy estleges incidenstől?
Érezni v.mi.megkönnyebbülést, hogy rendben lement?
Líthattad a lelátón, hogy vaskonstrukciót építettek , tilos volt metrón a Vörös-térre utazni, kikapcsolták az internetet, mobil telefon hálózatokat, navigációt. a parádé alatt, légvédelmet telepítettek a a tér közelében. Tehát komolyan vették a banderisták fenyegetéseit.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 470
88 605
113
"Így fogadták Ficót Moszkvában, aki kénytelen volt Magyarországon majd Románián keresztül a Fekete-tenger felett repülve jutottak el Moszkvába. A 3 haszontalan semmirekellő balti állam nem engedte a saját légterén és a bolgárok is problémáztak."
Nem értem ,ha a Lengyelek átengedték miért nem ment Belorusznak ?
Mert Belarusz légtérbe nem mehet gép a szankciók miatt.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 470
88 605
113
Fico magyarázza Lukasenkónak, hogy milyen problémák voltak míg eljutott Moszkvába (nem engedték be a balti légtérbe). Sanyi azt válaszolja neki, ..."képben vagyok... azt mondtad eljösz és eljöttél...."

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 634
64 949
113
Nekem tetszett.(Minden évben tetszik...). :)
Méltóságteljes esemény. Szerintem van összekötő ereje.
Ez is akkor jó, ha sok a résztvevő. Még a kinaiak tudják ezt a műfajt, ott még többen vannak, mèg tökèletesebben lépkednek.

Biztos azèrt szeretem a katonai parádékat, mert apámmal régen mindig megnèztük az április 4-i néphadsereg parádét a Hősök terén, akkor még Sztálin szoborral. :) Utána virslit ettünk egy lacikonyhán. Ő egy sört ivott, én málnaszörpöt kaptam.

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 633
11 151
113
Nekem tetszett.(Minden évben tetszik...). :)
Méltóságteljes esemény. Szerintem van összekötő ereje.
Ez is akkor jó, ha sok a résztvevő. Még a kinaiak tudják ezt a műfajt, ott még többen vannak, mèg tökèletesebben lépkednek.

Biztos azèrt szeretem a katonai parádékat, mert apámmal régen mindig megnèztük az április 4-i néphadsereg parádét a Hősök terén, akkor még Sztálin szoborral. :) Utána virslit ettünk egy lacikonyhán. Ő egy sört ivott, én málnaszörpöt kaptam.
Pontosan és vadidegen kölykökkel piszok jókat játszadoztunk együtt.

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 956
11 725
113
Kollaboránsok száma és aránya a lakossághoz a Nagy Honvédő Háború alatt
D7YbwqpNdhM.jpg

vqpRGhvttuA.jpg

4f98oOchTRY.jpg

Nem. Csak egyetemista.Biozechnológiát tanul a Pekingi Egyetemen. Nyikolaj tanult "gyerek" Nem Kadyrov 17 éves fiáról van szó. :)

Pekingi egyetem. Vagyis a fülemüle "ide is szól, meg oda is". Ez a kettősség mondjuk látható volt a minszki parádé gyakorlónapjain is, hogy az ottani védelmi miniszter és a parádé parancsnoka is nyitott kínai limuzinnal csinálták a szemle körútat a csapatok között. Mem pedig Aurus Senat kabrióval, ZiL-lel vagy esetleg egy fehérorosz gyártmányú limuzinnal. Így, a vélhetően utódjelölt gyerek sem valamelyik moszkvai, szentpétervári, vagy vlagyivosztoki egyetemen "szélesíti a világlátását", hanem a pekingin.