Társadalmi folyamatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
289
1 761
93
Én úgy gondolom, hogy Nyugat-Európában hasonló jelenség fog lejátszódni nagyban, ahol mindenhol máshol kicsiben, ha valahol a nem fehérek száma átlépik a kritikus tömeget. Először is a színesek a demokráciát fegyverként fogják használni, hogy az általuk kedvezőnek ítélt irányba vigyék a társadalmat. Beindul a "white flight", először a fehérek a színesek által kevésbé lakott országrészekbe költöznek, majd mennek keletebbre más országokba. Egy közeli példa: amikor Tiszavasváriban összevonták az iskolákat, és cigányok bekerültek a fehérek közé, akkor a szülők tömegével vették ki a gyerekeket és hozták át ide Nyíregyházára. Mivel nagyon fárasztó volt naponta 2x26km-t vinni a gyereket, ezért a szülők ott kerestek munkát ahol a gyerek szegregált iskolába tudott járni. Ezért egyre gyorsuló ütemben megindult a képzett fehér munkaerő elvándorlása, és először mindig a legképzettebbek mennek el, mivel ők találnak legkönnyebben új jól fizető munkát. Nyugat-Európában is ez lesz, először a (relatív) fiatal családosok fognak elköltözni, akik magas munkaerőpiaci értékkel bírnak és legtöbbet tudják veszíteni a gyerekeik miatt. Ez egyre gyorsuló ütemben fog folytatódni, amíg el nem jön egy gazdasági és társadalmi összeomlás. Utána Nyugat-Európában Zimbabwe, Botswana, Haiti típusú országok fognak kialakulni.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 793
65 576
113
A szegregàciós folyamat már mindenütt elkezdődött. Aki teheti, elköltözik ha a migránsok aránya kezdi befolyásolni a megszokott életminőséget( közbiztonság, iskolák, tisztaság, városkép, üzletek jellege stb.) Van, ahol gyorsabban halad, van ahol lassabban.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 588
29 490
113
A szegregàciós folyamat már mindenütt elkezdődött. Aki teheti, elköltözik ha a migránsok aránya kezdi befolyásolni a megszokott életminőséget( közbiztonság, iskolák, tisztaság, városkép, üzletek jellege stb.) Van, ahol gyorsabban halad, van ahol lassabban.
Mi más, mint a migránsok.
Hát az én környékemen nem a külföldi migránsokkal van a baj.
Bár ők igazából nem is azok, hanem távolkeleti wolt-os futárok.
Hétvégente este kicsit hangosak ha buliznak, karaokéznak, kosaraznak, de egyébként semmi baj velük.
Ellentétben másokkal...

• Hűha
  • Szomorú
Reactions: fip7 and Kim Philby

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
12 028
26 430
113
Én úgy gondolom, hogy Nyugat-Európában hasonló jelenség fog lejátszódni nagyban, ahol mindenhol máshol kicsiben, ha valahol a nem fehérek száma átlépik a kritikus tömeget. Először is a színesek a demokráciát fegyverként fogják használni, hogy az általuk kedvezőnek ítélt irányba vigyék a társadalmat. Beindul a "white flight", először a fehérek a színesek által kevésbé lakott országrészekbe költöznek, majd mennek keletebbre más országokba. Egy közeli példa: amikor Tiszavasváriban összevonták az iskolákat, és cigányok bekerültek a fehérek közé, akkor a szülők tömegével vették ki a gyerekeket és hozták át ide Nyíregyházára. Mivel nagyon fárasztó volt naponta 2x26km-t vinni a gyereket, ezért a szülők ott kerestek munkát ahol a gyerek szegregált iskolába tudott járni. Ezért egyre gyorsuló ütemben megindult a képzett fehér munkaerő elvándorlása, és először mindig a legképzettebbek mennek el, mivel ők találnak legkönnyebben új jól fizető munkát. Nyugat-Európában is ez lesz, először a (relatív) fiatal családosok fognak elköltözni, akik magas munkaerőpiaci értékkel bírnak és legtöbbet tudják veszíteni a gyerekeik miatt. Ez egyre gyorsuló ütemben fog folytatódni, amíg el nem jön egy gazdasági és társadalmi összeomlás. Utána Nyugat-Európában Zimbabwe, Botswana, Haiti típusú országok fognak kialakulni.
Ez a fájdalmas folyamat sajnos jelentősen fel is gyorsítható egy Oroszország ellen kirobbantott háborúval! Akkor nagyon gyorsan lelépne kapásból több millió gazdag fehér. (Észak-Amerika és Ausztrália persze komolyan profitálna ebből.)

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 607
36 083
113
Hétvégente este kicsit hangosak ha buliznak, karaokéznak, kosaraznak, de egyébként semmi baj velük.
És milyen remek a konyhájuk! ez kimaradt. Érdekes, 25 éve a cigányokkal kapcsolatban szóról szóra ugyanezt lehetett olvasni. Véletlenül sem vádolnálak, de azért felmerül ilyenkor bennem, hogy ezek ilyen sztereotíp marhaságok, és az illető még életében nem látott illegális migránst, se valódi cigányt. De azért megvan a jóságos fehér tudós hozzáállás, ezek a kedves vademberek ugyan mások, mint mi, de azért ők is emberek.

(@fip7 nálunk pl pont 25 éve volt a mélypont, napi szintű lopások, betörések, balhék, részegen kocsi elé esés, aztán jáááájjj, direkt elütötte, mer' cigány. Mára konszolidálódott a helyzet, a legbalhésabbak kb halálra itták magukat, az új rendőrkapitánynak kreatív ötletei voltak, pl elhúzta az ügyet, h ne télre vonuljon be a delikvens a meleg zárkába, hanem tavasszal. Akik csak mentek a gyengébb ellenállás felé, beintegrálódtak. Van, aki csak közmunkás szintre, kedves, megcsinálja, amit kell, de sose lesz normális munkája, mert egyszerű, mint a barlangrajz.)

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 588
29 490
113
Érdekes, 25 éve a cigányokkal kapcsolatban szóról szóra ugyanezt lehetett olvasni. Véletlenül sem vádolnálak, de azért felmerül ilyenkor bennem, hogy ezek ilyen sztereotíp marhaságok, és az illető még életében nem látott illegális migránst, se valódi cigányt.
Nem migránsról beszéltem, de írtam is. Ezzel kezdtem....
Pesterzsébet... hidd el látok igazi cigányt.

És területileg aktuális problémánál nem migránsokra, hanem az utóbbi csoportra céloztam.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 607
36 083
113
Nem migránsról beszéltem, de írtam is. Ezzel kezdtem....
Pesterzsébet... hidd el látok igazi cigányt.

És területileg aktuális problémánál nem migránsokra, hanem az utóbbi csoportra céloztam.

Na most akkor ebből a kontextusból magyarázd el, hogy akkor ha az a cigányokra vonatkozott, akikkel baj van, akkor utána miért írod, hogy de egyébként semmi bajod velük? Most akkor az a mondat mégis inkább a távolkeleti futárokra vonatkozik, akikkel írtad, h nincs velük baj? Megint írsz valamit, mást gondolsz, és csodálkozol, hogy nem találjuk ki a gondolataidat? Vagy kontextusában mégis inkább úgy értelmezhető, ahogy én értelmeztem?

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 588
29 490
113
Na most akkor ebből a kontextusból magyarázd el, hogy akkor ha az a cigányokra vonatkozott, akikkel baj van, akkor utána miért írod, hogy de egyébként semmi bajod velük? Most akkor az a mondat mégis inkább a távolkeleti futárokra vonatkozik, akikkel írtad, h nincs velük baj? Megint írsz valamit, mást gondolsz, és csodálkozol, hogy nem találjuk ki a gondolataidat? Vagy kontextusában mégis inkább úgy értelmezhető, ahogy én értelmeztem?
Mi van?
VELÜK nincs baj:
(ti. a helyi 'migránsaink')

VELÜK meg van (apacsok)
Ellentétben másokkal...

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 607
36 083
113
Mi van?
VELÜK nincs baj:

VELÜK meg van (apacsok)
Ellentétben másokkal...
Ez a mondat kire vonatkozik? A semmi baj velük? A woltosokra vagy a cigányokra?

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 588
29 490
113
Tehát ahogy írtam. Ugyanazokat a sztereotípiákat írtad le a távol-keletiekről, mint amiket a hasonló belvárosi éttermiségiek 25 éve a cigányokról írtak le: hétvégén hangosan buliznak, énekelnek, de egyébként semmi baj velük! És milyen remek a konyhájuk!
De paszmek. Nem sztereotípia hanem elsőkezi tapasztalat.
Ezekkel. Itt. Nem általánosságban, nem Párizsban, Bécsben.
Tőlem a második telken vannak.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 485
40 436
113
Mi más, mint a migránsok.
Ellentétben másokkal...
Azok is külföldiként viselkedő killeszkedők...
De azért megvan a jóságos fehér tudós hozzáállás,
Kimaradtak a "brit" "empatikus" "filantropomorf" kulcsszavak...
VELÜK meg van (apacsok)
Csapj a szádra!
De paszmek. Nem sztereotípia hanem elsőkezi tapasztalat.
Ezekkel. Itt. Nem általánosságban, nem Párizsban, Bécsben.
Tőlem a második telken vannak.
Igen, amikor a brit tudós kilép az "eliphantbonetowerből", és szembejön az a fránya "előítélet", és valóságnak álcázza magamagát...
Jól hangzik! Szerinted hogyan fogja kivitelezni az öntisztítást?
Szerintem hypózással...

• Tetszik
Reactions: fip7