Ne haragudj de nem értek veled egyet. Ám értem mit próbálsz mondani!
- Szeretném tőled megkérdezni, mikortól is foglalkozik az MTA a
keleti magyarság eredetével?
- Megkérdezhetem esetleg hogy a Finn teóriát mikortól is tartották mérvadónak? S kik vallották ezt?
- Azt is megkérdezhetem esetleg hogy a régészeket miért is nem engedték szóhoz jutni?
- Miért nem dotálták a régészeket hogy tudjanak keresgélni, feltárni lelőhelyeket?
- Mikortól indult el a régészeti kis társaság hogy fel tudjon mutatni valamit a múltból?
Bocsáss meg hogy OB azon videóját nem tudtam neked megkeresni s ide belinkelni, melyben elmondja kikerekedett szemmel, mikor megmutatták neki Kínában a Hunokkal (Sziungnukkal) kapcsolatos feljegyzésekkel tele termét!

Szóval ő egymaga nem fogja tudni elolvasni azt a tömérdek mennyiségű könyv anyagot amit megmutattak neki! Akkor honnan is tudjunk meg információkat?
- Onnan hogy el kell menni Kínába s el kell olvasni azokat a kéziratokat. Na de erre kinek van pénze s kik azok akiket ellehetne küldeni hogy elolvassák illetve lefordítsák magyar nyelvre? S mennyi főt?
- Kiket tudnánk elküldeni keletre könyvtárakban kutatás céljára, információ gyűjtés céljából akik tudják a Görög, Perzsa, Óperzsa, Kínai, Török, s egyéb keleti nyelveket.
– Megkérdezhetem tőled milyen számokat írsz le a matematikai dossziédba, füzetbe?
Nem Görögöt, nem Rómait, nem kínait, hanem arab számokkal számolunk!

- Hogyan is keveredhettünk e számok közelébe? Úgy hogy odamentünk s megszoktuk, mivel sokkal gyorsabb volt vele a számolás.
Szerintem próbálj türelmes lenni kicsit, mivel még csak most kezdtük keresgélni őseink nyomait! S még nem tudjuk mit fogunk, fognak találni a jövő nemzedékei. Óriási a megtett út, s óriási a kelet is.
S nem csak mi magyarok keressük a Szkítákkal, Hunokkal való rokonságot hanem más nemzetek is.
A németek is ott túrták velünk a földet Kínában, hogy Ónt hozzunk fel a földből, térkép szerint még a XII.sz.-ban ott túrták, ők voltak az ÓN-Gotok! S voltak TAN-gótok is! Akkor mi már rég eljöttünk onnan. Vagyis inkább elzavartak minket.
A Mansik: Kelet- Szibériai nép volt. A hunok Amuri medencébe vonulásuk után találkoztak velük s vették fel a kapcsolatot. Hogy ez beházasodás útján vagy más okból, majd kiderül egyszer talán.
Ám a hunoknak s a Szkítáknak hirtelen sok aranyuk lett! Vajon honnan? Onnan hogy ásványt kerestek, azaz Ónt. Réz az volt, Ónnal keverve lett a bronz! Na de megtalálták az arany lelőhelyeket is. S termeltek az amúr medencében Rizst is! Volt a Mansikkal mivel kereskedni. Az Amur mellékága a másik medence a Szungari folyó medencéje. (Olyan szépen hangzik), nem? S ez az éghajlat pont azon a szélességi körön fekszik mint a mi kis hazánk!

Azaz a 40° - 50° között. Hazánkban is termeltek rizst? Igen termeltek!
- Majd mikor a hunok megindultak nyugatra, átjöttek velük együtt a Mansik is a Nyugat-Szibériai-Alföldre s elhelyezkedtek az Ob mellékfolyói mentén. S Rénszarvas legeltetésből éltek. Stb, stb, stb......! Persze hogy ez idő alatt megismerték a Hun nyelvet! S vitték a nyelvjárást É-nak!
- Szóval mint már mutattam neked a Finn nyelvlétrát, hát nem a finnektől tanultunk meg magyarul, hanem tőlünk került át valamennyi szó hozzájuk! Ezért mondtam neked, az irány a nem mindegy!
Ha már fejtegetjük a nyelvünket.
- Ám szerintem mi a Finnekkel nem is találkoztunk, csak Lettekkel s litvánokkal.