Magyar őstörténet és a sztyeppei civilizáció

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 951
41 456
113
2009-től működött kb korlátlan pénzből a Magyarságkutató Intézet aminek célja a politika által preferált az MTA jelenlegi álláspontjával ellentétes a magyarság etnogenezisére vonatkozó (és meg sok masra is) elméletek bizonyítása és semmit nem sikerült bizonyítaniuk több mint 10 év alatt.
Egy semmiség a sok közül...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 573
90 683
113
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 951
41 456
113
Bebizonyították azt amit mindenki tudott. Keleti eredetű nép vagyunk.
A szkíta-hun-avar kapcsolatot...ja, hogy az MTA szerint gyüjtögető-halászvadászmadarászok voltunk a sztyeppe északi peremén, de szerencsére összefutottunk a szlávogermánindoszemitákkal, akiktől mindent megtanultunk....átvettünk, még a fütyülősbarackosbőgatyát is...

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 573
90 683
113
A szkíta-hun-avar kapcsolatot...ja, hogy az MTA szerint gyüjtögető-halászvadászmadarászok voltunk a sztyeppe északi peremén, de szerencsére összefutottunk a szlávogermánindoszemitákkal, akiktől mindent megtanultunk....átvettünk, még a fütyülősbarackosbőgatyát is...
Ilyet nem mond az MTA. Olyat mond, hogy a manysikkal van az egyik legözelebbi rokonságunk (nem nem vagyunk manysik és hunok sem. Magyarok vagyunk és kész. A franciák nem tagadják azt, hogy a gallokhoz sok közük van genetikailag, de azt igen, hogy gallok lennének. A franciák franciának tartják magukat.). Abba a hibába pedig ne ess, hogy a génekből csinálj történelmet. Nem lehet. A gének nem mondják meg, hogy milyen kultúrája volt a gén hordozójának. A gének nem mondják, meg, hogy milyen nyelvet beszélt a gén hordozója. A gének nem mondják meg, hogy milyen identitása vol a gének hordozójának.

• Tetszik

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 951
41 456
113
Ilyet nem mond az MTA. Olyat mond, hogy a manysikkal van az egyik legözelebbi rokonságunk (nem nem vagyunk manysik és hunok sem. Magyarok vagyunk és kész. A franciák nem tagadják azt, hogy a gallokhoz sok közük van genetikailag, de azt igen, hogy gallok lennének. A franciák franciának tartják magukat.). Abba a hibába pedig ne ess, hogy a génekből csinálj történelmet. Nem lehet. A gének nem mondják meg, hogy milyen kultúrája volt a gén hordozójának. A gének nem mondják, meg, hogy milyen nyelvet beszélt a gén hordozója. A gének nem mondják meg, hogy milyen identitása vol a gének hordozójának.
A gének azokból a feltárt sírokból, temetkezési helyekről származnak, azokból a csontokból kinyert DNS, amelyek mellett a mellékletek és maga a sírhely tájolása, kialakítása utal a kultúrára. Nem egy rekonstrukcíót tettem már be ide is...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem mellékesen az Árpád/Turul-ház belsőázsiai kapcsolatai is igazolódtak.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 573
90 683
113
A gének azokból a feltárt sírokból, temetkezési helyekről származnak, azokból a csontokból kinyert DNS, amelyek mellett a mellékletek és maga a sírhely tájolása, kialakítása utal a kultúrára. Nem egy rekonstrukcíót tettem már be ide is...

Nem mellékesen az Árpád/Turul-ház belsőázsiai kapcsolatai is igazolódtak.
Akkor miért is nem tudunk hunul, ha már annyi hun sírt azonosítottunk? Azért mert a genetikai vizsgálatokból ugyanúgy nem származnak nyelvészeti eredmények, ahogy történeti eredmények sem. A genetikai vizsgálatokból, nem meglepő módon genetikai eredmények származnak. Nincsenek történeti bizonyítékaink a 9. század előtti magyarokról. Genetikai, régészeti és néprajzi bizonyítékok vannak, de történeti nincs. Ezért van az, hogy a magyarság 9. század előtti létezéséről csak történeti teóriák vannak, de tények nem. Oké, az tény, hogy voltak, az tény, hogy keletről jöttek, de olyan mélységű dolgok, amikkel el lehetne mesélni a 9. század előtti maggarok történetét nincs. Márpedig a történelemtudománynak ez a dolga: elmesélni a történetet.

• Hűha

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 573
90 683
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 951
41 456
113
Erre sajnálom, de egyelôre nem rifok reagálni, ha mehnéztem mindkettőt, látni fogod

• Tetszik
Reactions: dudi

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
1 090
2 287
113
Azért mert a genetikai vizsgálatokból ugyanúgy nem származnak nyelvészeti eredmények, ahogy történeti eredmények sem. A genetikai vizsgálatokból, nem meglepő módon genetikai eredmények származnak. Nincsenek történeti bizonyítékaink a 9. század előtti magyarokról. Genetikai, régészeti és néprajzi bizonyítékok vannak, de történeti nincs. Ezért van az, hogy a magyarság 9. század előtti létezéséről csak történeti teóriák vannak, de tények nem. Oké, az tény, hogy voltak, az tény, hogy keletről jöttek, de olyan mélységű dolgok, amikkel el lehetne mesélni a 9. század előtti maggarok történetét nincs. Márpedig a történelemtudománynak ez a dolga: elmesélni a történetet.
Ne haragudj de nem értek veled egyet. Ám értem mit próbálsz mondani!
- Szeretném tőled megkérdezni, mikortól is foglalkozik az MTA a keleti magyarság eredetével?
- Megkérdezhetem esetleg hogy a Finn teóriát mikortól is tartották mérvadónak? S kik vallották ezt?
- Azt is megkérdezhetem esetleg hogy a régészeket miért is nem engedték szóhoz jutni?
- Miért nem dotálták a régészeket hogy tudjanak keresgélni, feltárni lelőhelyeket?
- Mikortól indult el a régészeti kis társaság hogy fel tudjon mutatni valamit a múltból?
Bocsáss meg hogy OB azon videóját nem tudtam neked megkeresni s ide belinkelni, melyben elmondja kikerekedett szemmel, mikor megmutatták neki Kínában a Hunokkal (Sziungnukkal) kapcsolatos feljegyzésekkel tele termét! o_O Szóval ő egymaga nem fogja tudni elolvasni azt a tömérdek mennyiségű könyv anyagot amit megmutattak neki! Akkor honnan is tudjunk meg információkat?
- Onnan hogy el kell menni Kínába s el kell olvasni azokat a kéziratokat. Na de erre kinek van pénze s kik azok akiket ellehetne küldeni hogy elolvassák illetve lefordítsák magyar nyelvre? S mennyi főt?
- Kiket tudnánk elküldeni keletre könyvtárakban kutatás céljára, információ gyűjtés céljából akik tudják a Görög, Perzsa, Óperzsa, Kínai, Török, s egyéb keleti nyelveket.
– Megkérdezhetem tőled milyen számokat írsz le a matematikai dossziédba, füzetbe?
Nem Görögöt, nem Rómait, nem kínait, hanem arab számokkal számolunk! o_O
- Hogyan is keveredhettünk e számok közelébe? Úgy hogy odamentünk s megszoktuk, mivel sokkal gyorsabb volt vele a számolás.

Szerintem próbálj türelmes lenni kicsit, mivel még csak most kezdtük keresgélni őseink nyomait! S még nem tudjuk mit fogunk, fognak találni a jövő nemzedékei. Óriási a megtett út, s óriási a kelet is.
S nem csak mi magyarok keressük a Szkítákkal, Hunokkal való rokonságot hanem más nemzetek is.
A németek is ott túrták velünk a földet Kínában, hogy Ónt hozzunk fel a földből, térkép szerint még a XII.sz.-ban ott túrták, ők voltak az ÓN-Gotok! S voltak TAN-gótok is! Akkor mi már rég eljöttünk onnan. Vagyis inkább elzavartak minket.

A Mansik: Kelet- Szibériai nép volt. A hunok Amuri medencébe vonulásuk után találkoztak velük s vették fel a kapcsolatot. Hogy ez beházasodás útján vagy más okból, majd kiderül egyszer talán.
Ám a hunoknak s a Szkítáknak hirtelen sok aranyuk lett! Vajon honnan? Onnan hogy ásványt kerestek, azaz Ónt. Réz az volt, Ónnal keverve lett a bronz! Na de megtalálták az arany lelőhelyeket is. S termeltek az amúr medencében Rizst is! Volt a Mansikkal mivel kereskedni. Az Amur mellékága a másik medence a Szungari folyó medencéje. (Olyan szépen hangzik), nem? S ez az éghajlat pont azon a szélességi körön fekszik mint a mi kis hazánk! :rolleyes: Azaz a 40° - 50° között. Hazánkban is termeltek rizst? Igen termeltek!
- Majd mikor a hunok megindultak nyugatra, átjöttek velük együtt a Mansik is a Nyugat-Szibériai-Alföldre s elhelyezkedtek az Ob mellékfolyói mentén. S Rénszarvas legeltetésből éltek. Stb, stb, stb......! Persze hogy ez idő alatt megismerték a Hun nyelvet! S vitték a nyelvjárást É-nak!
- Szóval mint már mutattam neked a Finn nyelvlétrát, hát nem a finnektől tanultunk meg magyarul, hanem tőlünk került át valamennyi szó hozzájuk! Ezért mondtam neked, az irány a nem mindegy!
Ha már fejtegetjük a nyelvünket.
- Ám szerintem mi a Finnekkel nem is találkoztunk, csak Lettekkel s litvánokkal.

• Tetszik

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 573
90 683
113
- Szeretném tőled megkérdezni, mikortól is foglalkozik az MTA a keleti magyarság eredetével?
- Megkérdezhetem esetleg hogy a Finn teóriát mikortól is tartották mérvadónak? S kik vallották ezt?
- Azt is megkérdezhetem esetleg hogy a régészeket miért is nem engedték szóhoz jutni?
- Miért nem dotálták a régészeket hogy tudjanak keresgélni, feltárni lelőhelyeket?
- Mikortól indult el a régészeti kis társaság hogy fel tudjon mutatni valamit a múltból?
Bocsáss meg hogy OB azon videóját nem tudtam neked megkeresni s ide belinkelni, melyben elmondja kikerekedett szemmel, mikor megmutatták neki Kínában a Hunokkal (Sziungnukkal) kapcsolatos feljegyzésekkel tele termét! o_O Szóval ő egymaga nem fogja tudni elolvasni azt a tömérdek mennyiségű könyv anyagot amit megmutattak neki! Akkor honnan is tudjunk meg információkat?
- Onnan hogy el kell menni Kínába s el kell olvasni azokat a kéziratokat. Na de erre kinek van pénze s kik azok akiket ellehetne küldeni hogy elolvassák illetve lefordítsák magyar nyelvre? S mennyi főt?
- Kiket tudnánk elküldeni keletre könyvtárakban kutatás céljára, információ gyűjtés céljából akik tudják a Görög, Perzsa, Óperzsa, Kínai, Török, s egyéb keleti nyelveket.
– Megkérdezhetem tőled milyen számokat írsz le a matematikai dossziédba, füzetbe?
- Hogyan is keveredhettünk e számok közelébe? Úgy hogy odamentünk s megszoktuk, mivel sokkal gyorsabb volt vele a számolás.

Szerintem próbálj türelmes lenni kicsit, mivel még csak most kezdtük keresgélni őseink nyomait! S még nem tudjuk mit fogunk, fognak találni a jövő nemzedékei. Óriási a megtett út, s óriási a kelet is.
S nem csak mi magyarok keressük a Szkítákkal, Hunokkal való rokonságot hanem más nemzetek is.
A németek is ott túrták velünk a földet Kínában, hogy Ónt hozzunk fel a földből, térkép szerint még a XII.sz.-ban ott túrták, ők voltak az ÓN-Gotok! S voltak TAN-gótok is! Akkor mi már rég eljöttünk onnan. Vagyis inkább elzavartak minket.

A Mansik: Kelet- Szibériai nép volt. A hunok Amuri medencébe vonulásuk után találkoztak velük s vették fel a kapcsolatot. Hogy ez beházasodás útján vagy más okból, majd kiderül egyszer talán.
Ám a hunoknak s a Szkítáknak hirtelen sok aranyuk lett! Vajon honnan? Onnan hogy ásványt kerestek, azaz Ónt. Réz az volt, Ónnal keverve lett a bronz! Na de megtalálták az arany lelőhelyeket is. S termeltek az amúr medencében Rizst is! Volt a Mansikkal mivel kereskedni. Az Amur mellékága a másik medence a Szungari folyó medencéje. (Olyan szépen hangzik), nem? S ez az éghajlat pont azon a szélességi körön fekszik mint a mi kis hazánk! :rolleyes: Azaz a 40° - 50° között. Hazánkban is termeltek rizst? Igen termeltek!
- Majd mikor a hunok megindultak nyugatra, átjöttek velük együtt a Mansik is a Nyugat-Szibériai-Alföldre s elhelyezkedtek az Ob mellékfolyói mentén. S Rénszarvas legeltetésből éltek. Stb, stb, stb......! Persze hogy ez idő alatt megismerték a Hun nyelvet! S vitték a nyelvjárást É-nak!
- Szóval mint már mutattam neked a Finn nyelvlétrát, hát nem a finnektől tanultunk meg magyarul, hanem tőlünk került át valamennyi szó hozzájuk! Ezért mondtam neked, az irány a nem mindegy!
- Ám szerintem mi a Finnekkel nem is találkoztunk, csak Lettekkel s litvánokkal.
Nincs finn történeti teória. A finn-ugor elmélet nem történeti, hanem nyelvészeti teória. Már eleve amióta létezik a becsületes neve az, hogy finn-ugor nyelvrokonság, nem pedig az, hogy finn-ugor néprokonság.

Ami pedig a kért türelmet illet. Én nagyon türelmes vagyok az őstörténetünk összes elméletével addig a pontig amíg valaki el nem kezdi tényként beállítani a számára szimpatikusat. Na itt elfogy a türelmem. Majd ha lesznek a magyarságról a 9. századnál régebbi konkrét, egyértelmű, közvetlen történeti bizonyítékok, akkor mondhatjuk azt, hogy tessék itt az új történeti bizonyíték, nézzük meg, hogy melyik etnogenezis elméletet cáfolja vagy támasztja alá.

• Hűha

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 573
90 683
113
Meg kell követnem magam! A szíriuszi magyarság és sas alakú kínai-alföld tudományosságú entnogenezis elméletekkel kapcsolatban nulla törelmem van.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 340
4 902
113

• Tetszik