Ha arra gondolsz, hogy "Csehország" pont ugyan olyan féreg módon viselkedett, mint most Ukrajna, akkor egyet értünk. Mert az a "szegény"
szarkeverő Csehszlovákia a brittek érdekében még a Távol-Keleten is csinálta a balhét, amiért megkaphatták a brittektől Kárpátalját, még véletlenül se Salzburgot, vagy Linzet.
Hála az Égnek, hogy a Kis-Antant szemétkedésébe a SZU és Olaszország is beleköpött és Magyarországot nem tudták megfojtani a "kedves" csehek akikért most utólag úgy aggódsz, ugyan úgy ahogy most más eszközökkel az ukránok akarnak minket is kifosztani vagy megfojtani!
Ezek után elég kérdéses, hogy miért Magyarország zászlaja van az avatrodban. Magyarországért miért nem aggódsz?
Kicsit nézzél már kettővel előrrébb is!
A legtöbb bajunk az elmúlt három évtizedben Putyin miatt volt, és úgy tűnik, nagyon más jövőt tervez nekünk, mint mi.
Ezért ha már ekkorát hibázott ezzel a különleges katonai kudarcával, akkor használjuk ki!
Ettől függetlenül az ukrán még ellenségünk, de az ukrán hosszú távon számunkra kezelhető ellenség, szemben egy újra megerősödő militarista Oroszországgal. Az már nem a mi súlycsoportunk.
Gondolom, ez belátható.
Ezért, amikor két ellenségünk egymást írtja, picit bölcsebbn kell segíteni őket.
A magyar nemzet hosszútávú érdekei mentén, nemzetstratégiai céljaink érdekében, az az érdekünk, hogy a veszélyesebbik, tehát Putyin essen ki a játékból
Szerintem ez is érthető.
Ugyanis, ha fordítva lenne, akkor a győztes a vesztesett ki tudná ellenünk használni (Az orosz birodalomban a magyar kisebbség érdekeit amúgy is nehezebb érvényesíteni).
Kárpátalja kérdésében pedig egyáltalán nem mindegy, hogy az atomhatalom Oroszország a bitorloja, vagy egy 404 állam Ukrajna, atom nélkül, NATO és EU nélkül.
Szerintem, ezt is érted.
Nagyon jó ezekkel minden hónapban szembesíteni a "main stream"-et, vagy FOS-t....
Az a jó a törikönyvekben, hogy ha elég sokáig lapozgatja az ember, akkor mindenre és mindennek az ellenkezőjére is talál bennük precedenst. Szóval most te kiragadtál egyet ami az érvelésedhez megfelelőnek tűnik. De a tényeket a törikönyv sem tudja megváltoztatni.
Jól értem, hogy ezzel a mondatoddal azt szeretnéd kifejezni, hogy szerinted az ukránok visszafogják foglalni az oroszok által elvett területeket? Mert ha valóban ezt állítod, akkor nem csak velem, hanem az amerikai kormányzattal , de még a NATO főtitkárával is vitatkozol. Gondolom, ők is hülyék és rosszul látják a valóságot.
Jaj!
Te tényleg nem látod a különbséget Magyarország vagy Lengyelország és Ukrajna állapota között?
Ez azért sok mindent megmagyaráz...
Én a valóságot abból ítélem meg, amit látok, tapasztalok a jelenben.
Nem történelem könyvekből vagy egy másik népcsoport irányába táplált gyűlöletem tüzéből próbálom kivetíteni.
A jelenben pedig az van, hogy Ukrajna területeket veszít napról napra Oo.-val szemben. Ezt nem én találom ki, hanem ez a valóság. Immáron 2023 óta. Az, hogy ezeket a területeket mennyire gyorsan vagy lassan veszti el Ukrajna, nyilván nem mellékes, de a tárgyalások szempontjából most nem a sebesség a fontos, hanem az irány. Az irány pedig, tetszik vagy nem tetszik, nyugat felé mutat. Ez a realitás. Nem a törikönyv.
A józanságot nem ártana neked is gyakorolnod. Értem, hogy gyűlölöd az oroszokat, de attól még a valóságot kár tagadni. Rendben van, hogy hiszel valamiben (csodában, ufókban, télapóban) ami majd talán megváltoztatja az irányt nyugatról kelet felé, de jelen állás szerint ez még nincs így.
Az első gondolatodnak van alapja, fogd fel úgy, hogy nem az utolsó harci esemény helye a mérvadó. Meglátjuk.
A második kérdésedre a válasz az, hogy a focit gólra játsszák, nem a térfélen eltöltött idő a mérvadó. Ki tudja melyik falu hova fog tartozni 5-10 év múlva. Amíg nincs béke, addig "pending", függő minden. Ezt szeretné elfedni a ruszkifos propi. (Nálunk, Trianon miatt ez könnyen terjeszthető, de amúgy máshol jobban értik).
És amúgy, Te hiszel a NATO főtitkárnak???
Csalódtam benned.
A többivel kapcsolatban:
A franciák Vissy kormányt hoztak létre, ami hiba volt, még az idegenlégió egy része is a nácik oldalára állt. Persze ezt franciásan nem szégyenlik.
Te most azt szeretnéd, hogy az ukránok "franciásan" hajoljanak meg Putyin agressziója előtt...

Nyilván nem fognak. Ha ezt Putyin nem érti, az az ő baja.
Szóval mégiscsak kár, hogy nem olvasol törikönyveket...
Viszont, akkor ne próbálj meg kioktatni másokat, ha más véleményük van.
Az ukránok nem franciák, ezt egy szovjet utódállam diktátorának illene tudnia. (Te, persze kivétel vagy). Ha ő ezt esetleg nem érti, azért mi még talán kételkedhetünk álmai megvalósulását illetően.
Az, hogy kit gyűlölök, vagy nem, azt te nem tudod megítélni. Például a krokodilt is veszélyesnek tartom, de picit sem gyűlölöm. Egy népet pedig soha nem fogok vezetőik miatt gyűlölni. Ezt például törikonyvek alapján tudom.
Az objektivitás mindenféleképpen több oldalról érkező információk, vélemények alapján alakulhat ki. Nem csak érzelemmentes, inkább pártatlan ítélőképesség, amiről én beszéltem.
Esetedben, ha még könyveket sem olvasol, a történelmi tapasztalatok, összefüggések sem érdekelnek, akkor nem vagy kompetens objektivitás, józanság témájában, ez szerintem belátható.
Ha csak az egyik oldal narratíváját, (vágyait) fogadod el, minden mást kizársz, elutasítasz, vélemény formálóit minősíted (gyűlöli az oroszt

) az kontraproduktív.
Ezért a véleményed inkább laikus, de jól érezhetően befolyásolt kinyilatkoztatás, vágyálom.