Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Benned egy gépkocsivezető veszett el!Sajnos nem beszélek idegen nyelveken (Nyilván pár szót, egyszerű mondatot megértek angolul, németül, oroszul, de ez édeskevés).
Szóval felhúztam a szemöldököm a kedvenc független (he-he) hírportálomon olvasott híren:
![]()
Zelenszkij és von der Leyen üzent Trumpnak és Putyinnak | 24.hu
A nemzetközi határokat nem lehet erővel megváltoztatni.24.hu
...hogyasszongya:
"...Ukrajnának meg kell őriznie szuverenitását és területi integritását, és egyértelművé tette Európa álláspontját: „a nemzetközi határokat nem lehet erővel megváltoztatni..."
...nem lehet...nem lehet...
Na akkor másolás a fordítóba, hogy ne a ki tudja esetleg mennyire pongyola magyar fordításon csámcsogjak.
Keresés a fordítóból illesztett szöveggel; sorban hozta az angol nyelvű forrásokat, mindenhol így írták/idézték.
Google Search
www.google.com
Rögtön az első találat:
Loading…
euneighbourseast.eu
Akkor vissza a fordítóhoz, hogy más fogalom e a "nem lehet" és a "nem szabad".
Mivel nem tudom, hogy az angolban a kettőt szokták e egymás helyett tudatosan használni, ezért csak az itthoni szokáson dühöngök (nem tartom magam nyelvtan nácinak, főleg, hogy gyenge a helyesírásom).
Most már ott tartok (fejben vénülő, zsémbesedő alak), hogy direkt adom az értetlent kérdéseken, mondatokon, válaszokon keresztül, amikor a "szabad, nem szabad" fogalmak helyett a "lehet, nem lehet" fogalmat használják.
Ilyenkor élvezettel adom a hülyét, főleg ha házmester mentalitással találkozok.
...hogy aztán verbálisan megsemmisítsem az ellenfelet
Gyakoroljátok ti is
Szóval kedves (tanulccság, művelccség) sorsunk húrjait rángató, tépkedő Kedves Vezetőink:
Képzeljétek el (b.....g...), a (nemzetközi) határokat nemhogy lehet, de év tízezredek óta erővel, mi több, erőszakkal szokták megváltoztatni (esetleg erőszak után, diktátummal).
Mert lehet.
Legfeljebb nem lenne szabad, nem illene.
Dehát az a csökönyös történelem, az emberi természet, mi több; maga a természet is már csak ilyen.
S ez főleg olyan személyek szájából hiteltelen, szemforgató és képmutató, akiknek az országai az elmúlt évszázadokban egyebet sem műveltek, csak erőszakkal alakították a határaikat,no meg leginkább a mások határait, mi több; történelmi létezését, mi több, még csak velük nem is szomszédos országok, sőt más kontinenseken levő területek határait változtatgatták meg erővel, erőszakkal kényük-kedvükre.
Most meg jönnek a képmutató "mi már - sőt régebben is így volt - morálisan magasabb erkölcsűek vagyunk", s ámítjuk a pógárokat ezzel a hasba akasztó morális dumával.
...ha már amúgy tehetségtelenek és tehetetlenek vagyunk.
Nna; jól megmondtam nekik.
Ui:.
Tisztelt Moderáció, ez nem volt topik off, mert az ukrajnai határok megváltoztatásának morális narratíváit vetettem össze a - khm. nem túl humánus - valósággal.
Donyeckért "cserébe" lezárnák a háborút és a 2 déli megye Ukránok álltal birtokolt területéről mondanának le.Nincs előttem jelenleg hogy bármiről is lemondanának az oroszok olyan megyéről ahol már ott vannak, és biztosítja a szárazföldi összekötettést a Krím és a régi orosz területek közt. Ahhoz katonailag meg kéne őket verni, azt meg nem látom jönni.
Putyin mindent tönkretett Teljesen elvesztetted a realitás érzékedet. Kibaszott gusztustalan amit művelsz ezzel a legalja propagandával.![]()
Orosz katona megölt egy civil nőt Rodinszke közelében, a donyecki terület Pokrovszki járásában.
És te elhiszed ezt a sok szart? Kb senki nem veszi kézpénznek ezt a csatornát még @meszike91 se! Ugyan már!Szegény oroszok ! Jobb lenne nekik a békePutyin mindent tönkretett
Furfangos dolog ez a háború.Úgy látszik, pont jókor sikerult lelépnie, mert egyre forróbb ott a helyzet orosz tábornokok számára.
Ma Abacsev tábornok konvoja volt megHIMARSozva a Rylsk–Khomutovka autópályán és o maga tobb végtagját is elveszítette a hírek alapján.
Ismertetésképpen, Abacsev volt az, aki anno figyelmeztette az orosz vezetést, hogy az ukránok támadásra készulnek.
Kozben a határnál:
Talán a másik oldalt is meg kéne nézni nem csak az oroszt!Ukrán sikerek mindenhol,
Lassan 4 éve ugyan azokba a megyékbe nyomják a harcot ! jó reggelt ! Az oroszok lakta területen harcolnak !a dög oroszok meg csak mennek előre és foglalnak el újabb és újabb ukrán területeket.
Pontosan ugyanolyan okádék, mint amit ti toltok.Teljesen elvesztetted a realitás érzékedet. Kibaszott gusztustalan amit művelsz ezzel a legalja propagandával.
Nagyon csendbe lettek az oroszok ezzel a Dobropille-i betöréssel kapcsolatban, pedig még olyan is lehetett olvasni, hogy már Bilozerszkénél járnak. Szóval én úgy látom, hogy elég releváns ez a videó most. Kíváncsi vagyok mi lesz erre az orosz válasz, elismerik a súlyos vereséget vagy most csak sumákolnak.Teljesen elvesztetted a realitás érzékedet. Kibaszott gusztustalan amit művelsz ezzel a legalja propagandával.
Tusk ott van a képen, jobbról a második.Most mondjam azt, hogy együtt se ér annyit a súlyuk egy háborús béketárgyaláson mint Putyinnak vagy Trumpnak?
Ők az Uniót képviselik, de akiknek a bőrére megy a játék, Kelet-Európa, minket kihagytak. Én a lengyelek helyében, megsértődnék. Ők támogatták erejükhöz mérten a legelkötelezettebben az ukránokat, a tárgyalóasztalnál már nincs helyük.Pedig a miniszterelnökük Brüsszel seggében van.
Az új Trump párti lengyel elnököt remélem Trump személyesen meghívja az Uniós elit bosszantására.
Leyen nincs a képen meg a finn se. Ez sztem csak illusztráció. A felsorolásból indultam ki.Tusk ott van a képen, jobbról a második.
Politika sokszor "színjáték" háttérben már sokminden el lehet döntve.Lásd év eleji látványos Trump-Zelenszkij "összeveszés".Fegyverszállitások/hírszerzési adataok felfüggesztése.Végén meg nagy békülés megy minden tovább.Vagy az ásványianyag szerződés körüli "színjáték".Vagy a legutóbbi "kifogytunk" patriotból nincs mit átadni és "hirtelen" előkerül pár üteggel amiket rövid idő alatt leszállítják.Ha amerikai érdek úgy "kívánja" el lesz fogadva Ukrán részről a "területcsere" valami látványos "színjátékot" kerítenek köré.Ha a háború folytatása az érdekük akkor lesz egy "lárványos" összeveszés.Ami után majd egy darabig szünetel a támogatás.Ha meg az érdek úgy kívánja ott folytatják utána ahol abbahagyták egy "látványos" békülés mellett.Van egy pici gyakorlatom tárgyalások területén. Igaz, műszaki, de nem hiszem, hogy olyan borzasztóan hatalmas különbség van, leszámítva a díszes külsőségeket.
Nálunk, akit nem hívnak meg, nem vehet részt a tárgyaláson. Utólag nem hozhat magával valaki kisérőt, kisérőket magával. Ha ilyen lehetséges, akkor a meghívón szerepel, hogy kisérőket hozhat. De, ez ritka, mint a fehér holló. Úgy tudom a bírósági tárgyalások is "meghívásos" alapon működnek.
Nagyon kíváncsi vagyok a mai történésekre. Ugyebár Ukrajna képviselőjét meghívták "oda rendelték". A többiek meg hirtelen felcsaptak kísérőnek.
Vajon csak az Ukrajnát képviselőt engedik be a tárgyalóba vagy a többieket is? Vagy megnevezhet egy párbajsegédet és ketten mehetnek be?
Én Trumpnak lennék a többieknek látványos kirándulást rendeznék a helyi vidám parkban, fotózással, céllövöldével, fagyival.
Jaj hagyjuk már ezt! Ez csak maximum nekünk "fotel generálisoknak" számít. Az ukránok sem ismerték el tavaly, hogy mekkora szopás volt az offenzívájuk. Zelenszkíj szerint az ukrán veszteségek még mindig nem érték el a 100 ezret. Ki kéri rajta számon? Az oroszok sem fognak semmit elismerni. Miért tennék? Mi értelme lenne? Jó szokásukhoz híven elcseszték az egészet, képtelenek voltak a front áttörést megfelelően kihasználni és időt hagyva az ukránoknak beszopták az egészet. Elbaszták. De ettől még nem fog összeomlani az egész orosz front és nem is dőlt el a háború kimenetele. Megy tovább a dara. Ez háború hasonlóan az első világháborúhoz nem azzal fog véget érni, hogy elfoglalják Ukrajna egészét.Nagyon csendbe lettek az oroszok ezzel a Dobropille-i betöréssel kapcsolatban, pedig még olyan is lehetett olvasni, hogy már Bilozerszkénél járnak. Szóval én úgy látom, hogy elég releváns ez a videó most. Kíváncsi vagyok mi lesz erre az orosz válasz, elismerik a súlyos vereséget vagy most csak sumákolnak.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..