ideje lenne egyébként (már ezt régebben is irtam) egy villamoshálózat felújításnak, és néhány trafót lecserélni, pár villanyoszlopot kicserélni, illetve azt hiszem a közúti és vasúti hidakat is illene már egy kicsit karban tartani, felújítani stb .. annyira kritikus az infrastruktúra állapota,hogy időszerű lenne mindent felülvizsgálni, ráadásul ezt még Brüsszel is pozitívan értékelné,hiszen Ukrajna közlekedés és energiabiztonságának is óriási lökést adhatna egy stabilabb és modernebb vezeték és úthálózat !!Orbán kiemelte, hogy a vezeték Magyarországot és Szlovákiát látja el nyersolajjal, és egyik ország sem rendelkezik alternatív importforrással.
„Magyarország árammal és üzemanyaggal segíti Ukrajnát, ők viszont azt a vezetéket támadják, amely minket lát el. Ez rendkívül barátságtalan lépés” – fogalmazott az amerikai elnöknek írt levelében.
![]()
Nem szeretem ezt hallani. Nagyon dühös vagyok emiatt. Mondd meg ezt Szlovákiának. Te vagy a nagy barátom.
jut eszembe hogy a schengeni ellenőrzést is veheti az állam sokkal szigorúbban (akkor is ha Románia felől érkezik be egy ukrán kamion ) amit mint felelős EU tagállam igazán végezhetünk tüzetesebben is ., ráadásul ezt sem kérheti számon rajtunk Brüsszel,hiszen a saját szabályait tartjuk be ,csak "Kicsit" alaposabban ha meg nem tetszik az ukrán fuvarozóknak, lehet menni körbe ..
a magyar munkatempót ismerve Zelenszkij hason csúszva, a saját hátát korbácsolva jönne el a Karmelitába,hogy sírva,térden állva, a fejére hamut szórva kérjen elnézést Viktortól. (tőlünk)
mindeközben az oroszok 4 rakétát lőttek a zaporozsjei Motor Szics gyárba. (kb. fél órával ezelőtti hír)