[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 792
113
Ès nem a szakmai hozzánemèrtès miatt, hanem az utóbbi 35 èv civil kontrollja miatt.
Hát,ez felemás dolog.Mert igen,igenis van szakmai hozzáértés a seregben.De....
Ugyanakkor a sereg az állam része,és ugyanúgy szervilis,kontraproduktiv rendszer,mint az állam többi része.
Ezért aztán a különben jelen lévő szakértelem nem nagyon érvényesül.
Zplán rá az égő bizonyság.

• Tetszik
Reactions: Ocses

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
11 374
39 010
113
Legyen egy műveltségi cenzus? Csak érettségi, vagy csak diplomás szavaz? Vagy etnikai, pl. kisebbségi nem szavaz, csak akinek van magyar nemesi felmenője? Ki mondja meg akkor mi a jó irány, Te, én, Busho3301?!
Mondjuk én egy olyat tudnék támogatni, hogy aki szavazni akar, az minimum írni, olvasni tudjon de egy min. 8 általános végzettség se lenne ördögtől való, szerintem.

• Tetszik
Reactions: J.G. and zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 288
56 559
113
Atyaég.

A politikum felé lojalitással a civil nem, a fegyveres testületek egy bizonyos szintig tartoznak. Többetek kedvelt példája, hogy ha egy leendő kormány külső utasításra nekihajtja a MH-t az oroszoknak, akkor ez meg az lesz mert árulók. Na, így világos?
Nagyon durva, hogy a szivárogtatással kapcsolatos véleményekről rögtön az ukrán felkelés jutott eszedbe. Senki ezen a fórumon ilyesmire nem buzdított és nem is engednénk, ahogy a jogszerű működésre eddig is odafigyeltünk.
Az egy tipikus rossz forgatókönyv, s nekem elrettentő példa hogy mit tud csinálni egy országgal ha sikeresen ketté lehet osztani a lakosságot, illetve a törvényes hatalmat belülről meg lehet dönteni úgy, hogy egyre több ember hangoztatja hogy ő felette aztán nem áll a politikum, meg Linder Bélázza azt aki végrehajtja a feladatát, s elismeri a civil kontrollt a fegyveres meg rendvédelmi szervek felett.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 288
56 559
113
Mondjuk én egy olyat tudnék támogatni, hogy aki szavazni akar, az minimum írni, olvasni tudjon de egy min. 8 általános végzettség se lenne ördögtől való, szerintem.
Szerintem sem. Tudod mi lenne itt fél napon belül?! A fasiszta magyar rendszer kirekeszti a cigányságot célzottan a demokratikus jogukból hogy beleszóljanak a közös ügyekbe, jövőnkbe. Gondold végig...
Termèszetesen èn tudom a tutit.:D

Fogggalmam nincs.

Bár èn szavazat arányosan raknám a parlamentbe a pártokat.
Nem így ahogy most van.

Mindenesetre sajnos vègignèzve egy parlamenti közvetítèst, bármely oldalon elvètve látok korrekt, èrtelmes politikust.

Szóval lehet úgy is mindegy lenne.

De megnèzve a kutya párt mostani kalandját a 444-el :eek: hát nemtudom van e èrtelme idehaza megpróbálni korrekten politizálni.
Na, én sem tudom.
Lehetne szavazat arányosan juttatni pártokat, nekem ezzel sem lenne bajom. Igazságosabb lenne, sokkal több párt, vélemény lenne így képviselve, a hátránya meg a sokkal kevésbé hatékony operatív kormányzás lenne. Mindenhez évekig tartó háttéralkukon, egymásnak tett szívességeken, zsaroláson keresztül vezetne az út. Nézd meg most az EU-t, ott aztán van 7 év mire egy kurva költségvetést kizsarolnak egymásból. Iszonyat lassú, és nagyon nem hatékony ez a millió frakció, és gyenge sok pártból álló széthúzó koalíciós kormányzatot eredményező rendszer.

Momdjuk igazságosabb, az tény, csak gyakorlatilag nem működik.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 393
142 462
113
Csakhogy egy értelmes példát mondjak.
Az amcsiknàl a főtiszti kar a haderő különböző folyóirataiban nyilvános vitacikkeket közöl le a fejlesztésekről, az irànyokról a lehetséges alternatívàkról.

És jé utána nem basznak ki senkit, mert van eltérő szakmai vélemènye éw ezt még le is meri írni...

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 312
14 610
113
Az egy tipikus rossz forgatókönyv, s nekem elrettentő példa hogy mit tud csinálni egy országgal ha sikeresen ketté lehet osztani a lakosságot, illetve a törvényes hatalmat belülről meg lehet dönteni úgy, hogy egyre több ember hangoztatja hogy ő felette aztán nem áll a politikum, meg Linder Bélázza azt aki végrehajtja a feladatát, s elismeri a civil kontrollt a fegyveres meg rendvédelmi szervek felett.
Van az állami szervezetek tagjainak valamint a civileknek az ország rendje iránti lojalitása és kötelezettségei (úgy erkölcsi mint törvényi).
Van emellett a vezetési szinteken lévők iránti politikai vagy más eredetű lojalitás (akkor is, ha az katasztrófát okoz), amit hiányolsz.

A kettő nem ugyanaz, én ennek az elvi összemosását tartom vállalhatatlannak. (A merev szervilizmus még a politikai közösségeket is képes belülről kicsinálni rövid időn belül.) Az irány választásokon kívüli megváltoztatására lehet úgy is törekedni, hogy nem a választásokra alapozol de nem is játszol benzines ősembert a köztereken. Az amerikaiaknál sok szivárogtatás van a fegyveres szervek belső állapotáról, a tizedét se vesszük észre itt. Ettől függetlenül senki nem akarja megostromolni a Fehér Házat. De a szivárogtatás már egy nem kívánatos helyzetre enged következtetni, ez igaz.

Amúgy a Btk. a honvédelemmel kapcsolatos kötelezettségek elmulasztásával foglalkozó részeit érdemes olvasgatni, abban sem az van, hogy majd 4 évente egyszer fizetetlen szabadságra megy az illető. Nem csak a végrehajtó szinteknek vannak kötelezettségei, de majd ha elolvasod meglátod.

Még egyszer mondom, nem a mostani szakpolitikai vezetésre akarom ezt ráhúzni, hanem ami mellett agitálsz egy hete, az egy pusztítóan kontraproduktív gondolat.
Ugyanitt, a civil kontroll feletti civil kontroll egyik eszköze a nyilvánosság, annak egy jelentős része pedig a sajtó. Felettük (maradva a példánál) a szivárogtatásban érintett vezetőknek van hatalma? Nincs.
Tessék elfogadni.

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: gepard145 and J.G.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 288
56 559
113
Van az állami szervezetek tagjainak valamint a civileknek az ország rendje iránti lojalitása és kötelezettségei (úgy erkölcsi mint törvényi).
Van emellett a vezetési szinteken lévők iránti politikai vagy más eredetű lojalitás (akkor is, ha az katasztrófát okoz), amit hiányolsz.

A kettő nem ugyanaz, én ennek az elvi összemosását tartom vállalhatatlannak. (A merev szervilizmus még a politikai közösségeket is képes belülről kicsinálni rövid időn belül.) Az irány választásokon kívüli megváltoztatására lehet úgy is törekedni, hogy nem a választásokra alapozol de nem is játszol benzines ősembert a köztereken. Az amerikaiaknál sok szivárogtatás van a fegyveres szervek belső állapotáról, a tizedét se vesszük észre itt. Ettől függetlenül senki nem akarja megostromolni a Fehér Házat. De a szivárogtatás már egy nem kívánatos helyzetre enged következtetni, ez igaz.

Amúgy a Btk. a honvédelemmel kapcsolatos kötelezettségek elmulasztásával foglalkozó részeit érdemes olvasgatni, abban sem az van, hogy majd 4 évente egyszer fizetetlen szabadságra megy az illető. Nem csak a végrehajtó szinteknek vannak kötelezettségei, de majd ha elolvasod meglátod.

Még egyszer mondom, nem a mostani szakpolitikai vezetésre akarom ezt ráhúzni, hanem ami mellett agitálsz egy hete, az egy pusztítóan kontraproduktív gondolat.
Ugyanitt, a civil kontroll feletti civil kontroll egyik eszköze a nyilvánosság, annak egy jelentős része pedig a sajtó. Tessék elfogadni.
Na szóval, mi mellett agitálok itt egy hete?! Valami konkrét dolgot idézz már be kérlek ami szerinted vállalhatatlant írtam szerinted!

Félrebeszélsz szerintem, nem kicsit, hanem nagyon. Leírtam hogy ha szivárogtatsz ellenzéki médiumnak és az kiderül, megértem hogy kirúgnak érte.

Ebből te Linder Béláztál engem, most meg már maszatolsz itt össze vissza sajtónyilvánossággal, egyebekkel, mikor azt is leírtam hogy még egy fegyveres szerv felső vezetésének, vezérkarának is el kell fogadnia hogy ott van felette a civil kontroll, a miniszter személyében.

Erre te full arrogánsan írtad, hogy felettem, feletted nem, és nem is annyira bújtatva pont azon agitálsz órák óta hogy gerinces ember simán szembemegy ezzel egyenruhás vezetőként, ha úgy látja jónak!

Nekem meg ez jött le.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 792
113
Az amcsiknàl a főtiszti kar a haderő különböző folyóirataiban nyilvános vitacikkeket közöl le a fejlesztésekről, az irànyokról a lehetséges alternatívàkról.

És jé utána nem basznak ki senkit, mert van eltérő szakmai vélemènye éw ezt még le is meri írni...
Szedd elő a hazai 90es évekbeli szaksajtót a laktanyakönyvtárbol......De 2010 elött is még azért volt ilyenre példa.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 288
56 559
113

Ezért pusztán nálunk se kéne, sosem fogok ezzel vitatkozni. Amibe én nem látok bele, abba nem látok bele hogy ott milyen hatalmi harcok voltak, vannak, ki kinek tett keresztbe, ki kire volt féltékeny, régi sérelmek etc. Ha pusztán a politikum okozott minden morális válságot, s pusztán minden eredendő bűn Bobé, még akkor lennénk a legjobb helyzetben mert azt könnyebb orvosolni. Erre én nem látok rá, ezt csak az tudhatja aki benne volt nyakig.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 496
17 100
113
Na, én sem tudom.
Lehetne szavazat arányosan juttatni pártokat, nekem ezzel sem lenne bajom. Igazságosabb lenne, sokkal több párt, vélemény lenne így képviselve, a hátránya meg a sokkal kevésbé hatékony operatív kormányzás lenne. Mindenhez évekig tartó háttéralkukon, egymásnak tett szívességeken, zsaroláson keresztül vezetne az út. Nézd meg most az EU-t, ott aztán van 7 év mire egy kurva költségvetést kizsarolnak egymásból. Iszonyat lassú, és nagyon nem hatékony ez a millió frakció, és gyenge sok pártból álló széthúzó koalíciós kormányzatot eredményező rendszer.

Momdjuk igazságosabb, az tény, csak gyakorlatilag nem működik.
Mivel nincs következmèny.
Az országok így is elműködnek.

Egy országban az máskènt megy.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 312
14 610
113
mi mellett agitálok itt egy hete?!
Itt se voltál, nem?
Krisss is a fórum mögötti szerverrel beszélget arról egy ideje, hogy mit miért írnak a katonák akiket savazol, hogy kibeszélnek.
Vicc.

Leírtam hogy ha szivárogtatsz ellenzéki médiumnak és az kiderül, megértem hogy kirúgnak érte.
Tehát az a fő motívum, hogy ellenzékinek. De te nem politikai szempontok szerint nézed :D
Te konkrétan lázadásokat vizionálsz (meg erőszakra való hajlandóságot itt o_O ) mert ellentmondás van a honvédelmi rendszer kül. szintjein, hiszen bántják a politikát :D Erre mondom azt az elejétől, hogy ha valami nagyon el van tolva akkor nem a 4 évenkénti szavazgatás a megoldás mert nincs időnk. Nem gond, ha felemelik a hangjukat és hát ezt ott teszik meg ahol tudják. Ha azokban az orgánumokban találnak felületet amit te fő ellenérvként hozol fel, akkor ott. Ez hosszabb távon jót tesz a politikai szintnek is amúgy, nem mindig baj nekik sem ha kibuknak dolgok. Csak ugye egyszerűbb a nagyobb összkép nézése helyett árulózni egy fórumon.

Ebből te Linder Béláztál engem, most meg már maszatolsz itt össze vissza sajtónyilvánossággal, egyebekkel, mikor azt is leírtam hogy még egy fegyveres szerv felső vezetésének, vezérkarának is el kell fogadnia hogy ott van felette a civil kontroll, a miniszter személyében.
Azt írtam, hogy az ilyenek a hozzád hasonlókra alapozva szabadulnak el. Tessék elfogadni, hogy nem a feudalizmusban élünk, még ha kényelmes is lenne.
Az országra és nem személyekre esküdnek fel a fegyveres testületek. Ha megkongatják a vészharangot azokkal az eszközökkel amivel tudják, akkor nem tudom mit szeretnél elérni...

Erre te full arrogánsan írtad, hogy felettem, feletted nem, és nem is annyira bújtatva pont azon agitálsz órák óta hogy gerinces ember simán szembemegy ezzel egyenruhás vezetőként, ha úgy látja jónak!
Jó, akkor ha látod, hogy a felettesed maga Linder Béla, akkor hát a felettesed, nincs mit tenni hiába nyilvánvalóan szerb operatív személy. Értem.
Erre a "csak parancsot teljesítettem" dologra nagyon sokan ráfáztak már. (Amúgy nem sértett egyenruhás vezetőkről aka. Romolusz beszélgetünk, ahogy fent írtam nem kell idehozni se őt, se a közelmúlt politikai botrányait.)
Abban az értelemben amiben te használod, hogy kontroll és visszakérdezés nélkül el kell fogadni amit csinálnak, nincs hatalma a politikának, nem jobbágyok az egyenruhások sem. Ellensúlynak mindig lenni kell mert ha nincs, az ellenséges szándékkal konspiratív úton kihasználható.

(Nem, nem gondolom, hogy a MH-HM-ben bárki az lenne vagy nálunk ez aktuális helyzet lenne, de az elv ami mellett kardoskodsz botrány.)

Last edited:

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 792
113
Tessék elfogadni, hogy nem a feudalizmusban élünk, még ha kényelmes is lenne.
Hát ez az.Hogy csak papiron van ez a "nem feudalizmusban élünk".Valójában meg pont hogy nagyon is a velünk élő feudalizmus a mi problémánk.A mucsai elmaradottság,az uraímbátyám endszer,a szervilizmus,a politikai/hivatalniki/gazdasági összefonódott familiárisi rendszer.
Opriscsina magyaroschan.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 792
113
Mivel nincs következmèny.
Az országok így is elműködnek.

Egy országban az máskènt megy.
Az EU nem állam,ezért nem is nagyon tud másképpen működni.
Legalábbis mai NyE-i viszonyokban.Mert azért a KGST és a VSZ viszonyai mutatják,hogy lehetne az másképpen is-ahogy Moszkvában parancsolják módra.....

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 288
56 559
113
Itt se voltál, nem?
Krisss is a fórum mögötti szerverrel beszélget arról egy ideje, hogy mit miért írnak a katonák akiket savazol, hogy kibeszélnek.
Vicc.

Tehát az a fő motívum, hogy ellenzékinek. De te nem politikai szempontok szerint nézed :D
Te konkrétan lázadásokat vizionálsz (meg erőszakra való hajlandóságot itt o_O ) mert ellentmondás van a honvédelmi rendszer kül. szintjein, hiszen bántják a politikát :D Erre mondom azt az elejétől, hogy ha valami nagyon el van tolva akkor nem a 4 évenkénti szavazgatás a megoldás mert nincs időnk. Nem gond, ha felemelik a hangjukat és hát ezt ott teszik meg ahol tudják. Ha azokban az orgánumokban találnak felületet amit te fő ellenérvként hozol fel, akkor ott. Ez hosszabb távon jót tesz a politikai szintnek is amúgy, nem mindig baj nekik sem ha kibuknak dolgok. Csak ugye egyszerűbb a nagyobb összkép nézése helyett árulózni egy fórumon.

Azt írtam, hogy az ilyenek a hozzád hasonlókra alapozva szabadulnak el. Tessék elfogadni, hogy nem a feudalizmusban élünk, még ha kényelmes is lenne.
Az országra és nem személyekre esküdnek fel a fegyveres testületek. Ha megkongatják a vészharangot azokkal az eszközökkel amivel tudják, akkor nem tudom mit szeretnél elérni...

Jó, akkor ha látod, hogy a felettesed maga Linder Béla, akkor hát a felettesed, nincs mit tenni hiába nyilvánvalóan szerb operatív személy. Értem.
Erre a "csak parancsot teljesítettem" dologra nagyon sokan ráfáztak már. (Amúgy nem sértett egyenruhás vezetőkről aka. Romolusz beszélgetünk, ahogy fent írtam nem kell idehozni se őt, se a közelmúlt politikai botrányait.)
Abban az értelemben amiben te használod, hogy kontroll és visszakérdezés nélkül el kell fogadni amit csinálnak, nincs hatalma a politikának, nem jobbágyok az egyenruhások sem. Ellensúlynak mindig lenni kell mert ha nincs, az ellenséges szándékkal konspiratív úton kihasználható.

(Nem, nem gondolom, hogy a MH-HM-ben bárki az lenne vagy nálunk ez aktuális helyzet lenne, de az elv ami mellett kardoskodsz botrány.)
OK. Tényleg vagy nem érted hogy miről írtam eddig, ezzel tenni nem tudok semmit, vagy nem akarod már érteni. Én is az országra esküdtem fel, nem személyekre, ehhez tarottam és tartani is fogom magam. De ebben az eskümben nekem benne volt az is, hogy "elöljáróim parancsainak engedelmeskedem"!

El lehet ezt felejteni annak aki akarja. Én anno az egészet komolyan gondoltam, meg most így teszek. Értem hogy hogy működik egy ország, meg azt is látni vélem hogy mikor kezd szétesni, és mi lesz a vége annak mikor már szétesett. Nem, egyszerűen neked meg nincs igazad, mert egyértelmű alá-fölérendeltségi viszonyok vannak, amiről te beszélsz hogy nem kell elfogadni pl. a vezérkari főnöknek amit a Honvédelmi Miniszter mond, az a vicc. EGYÉRTELMŰ alá-fölé rendeltségi viszony van! Egyiknek a javaslatára van kinevezve és felmentve a másik!

Szakmailag elmondhatod a véleményed, aztán ha nem kérnek belőle, szabadon felajánlhatja még egy vezérezredes is a lemondását! Ez nem azért van mert jobbágy lenne, vagy mert feuadlizmusban élünk, hanem azért mert a Miniszter a vezető, a civil kontroll a nép akaratából a fegyveres szerv első vezetője felett!

Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ilyen 1x1 szintű dolgokat kell egy elvileg haditechnikai szakmai fórum moderátorának leírni, na ez vicc báttya!

• Tetszik
Reactions: SilvioD

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 393
142 462
113
OK. Tényleg vagy nem érted hogy miről írtam eddig, ezzel tenni nem tudok semmit, vagy nem akarod már érteni. Én is az országra esküdtem fel, nem személyekre, ehhez tarottam és tartani is fogom magam. De ebben az eskümben nekem benne volt az is, hogy "elöljáróim parancsainak engedelmeskedem"!

El lehet ezt felejteni annak aki akarja. Én anno az egészet komolyan gondoltam, meg most így teszek. Értem hogy hogy működik egy ország, meg azt is látni vélem hogy mikor kezd szétesni, és mi lesz a vége annak mikor már szétesett. Nem, egyszerűen neked meg nincs igazad, mert egyértelmű alá-fölérendeltségi viszonyok vannak, amiről te beszélsz hogy nem kell elfogadni pl. a vezérkari főnöknek amit a Honvédelmi Miniszter mond, az a vicc. EGYÉRTELMŰ alá-fölé rendeltségi viszony van! Egyiknek a javaslatára van kinevezve és felmentve a másik!

Szakmailag elmondhatod a véleményed, aztán ha nem kérnek belőle, szabadon felajánlhatja még egy vezérezredes is a lemondását! Ez nem azért van mert jobbágy lenne, vagy mert feuadlizmusban élünk, hanem azért mert a Miniszter a vezető, a civil kontroll a nép akaratából a fegyveres szerv első vezetője felett!

Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ilyen 1x1 szintű dolgokat kell egy elvileg haditechnikai szakmai fórum moderátorának leírni, na ez vicc báttya!
A gond ott van hogy nem adja be a lemondását mert fèlti az egzisztenciáját és nem áll.össze a tàbornoki kar a haza és az àllomány érdekeiért.

• Tetszik
Reactions: J.G.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 288
56 559
113
A gond ott van hogy nem adja be a lemondását mert fèlti az egzisztenciáját és nem áll.össze a tàbornoki kar a haza és az àllomány érdekeiért.
NA, akkor meg meg lehet szépen várni a 10 hónap múlva esedékes választásokat nekik is, jobb híján! Aztán ha váltás lesz, gondolom RSZR majd rendet vág Honvédelmi Miniszterként. Vagy ha szerencsém van majd Novák Előd!

Ha lenne egy kicsi önreflexió a politikumban, amúgy a sorozatos betlik után Bob-ot is már bőven vissza kellene hívni, ezt is leírtam én is. Hatalmas visszalépés volt Ő Benkő után - még ha róla is olvastam most a napokban hogy nem szerettétek - nekem sokkal jobb választásnak tűnt kívülről mint a mostani.

Egy szónak is száz a vége, ott vagytok, benne vagytok, ti látjátok. Én csak azt hallom, olvasom, hogy ez se volt jó, az se jó, meg aki lehet esetleg majd az se lesz jó. Mindenki leírja hogy az átkosban is szar volt, a rendszerváltás után is szar volt. Röhögtünk együtt Szekeresen mikor fújt a szél, Hendén mikor fordítva nézett a távcsőbe, most mindenki kapkodja a fejét hogy Bob lovast akar ugratni a KC-ból...

Gyerekek, itt nagyon komoly bajok vannak, aminek én azt gondolom a legtöbb oka onnan jön, hogy nem vagytok napi szinten tesztelve, azt belefér évtizedek óta, hogy KÉSZÜLTÖK a háborúra, de a legkomolyabb kihívás az néhány AK-s, RPG-s afgán volt a második világháború óta...

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 393
142 462
113
NA, akkor meg meg lehet szépen várni a 10 hónap múlva esedékes választásokat nekik is, jobb híján! Aztán ha váltás lesz, gondolom RSZR majd rendet vág Honvédelmi Miniszterként. Vagy ha szerencsém van majd Novák Előd!

Ha lenne egy kicsi önreflexió a politikumban, amúgy a sorozatos betlik után Bob-ot is már bőven vissza kellene hívni, ezt is leírtam én is. Hatalmas visszalépés volt Ő Benkő után - még ha róla is olvastam most a napokban hogy nem szerettétek - nekem sokkal jobb választásnak tűnt kívülről mint a mostani.

Egy szónak is száz a vége, ott vagytok, benne vagytok, ti látjátok. Én csak azt hallom, olvasom, hogy ez se volt jó, az se jó, meg aki lehet esetleg majd az se lesz jó. Mindenki leírja hogy az átkosban is szar volt, a rendszerváltás után is szar volt. Röhögtünk együtt Szekeresen mikor fújt a szél, Hendén mikor fordítva nézett a távcsőbe, most mindenki kapkodja a fejét hogy Bob lovast akar ugratni a KC-ból...

Gyerekek, itt nagyon komoly bajok vannak, aminek én azt gondolom a legtöbb oka onnan jön, hogy nem vagytok napi szinten tesztelve, azt belefér évtizedek óta, hogy KÉSZÜLTÖK a háborúra, de a legkomolyabb kihívás az néhány AK-s, RPG-s afgán volt a második világháború óta...
Mármint az a mi hibànk hogy konkrétan a vesénkét kilopjàk és emiatt mindenkinek van a fasza.

Te beszèlgess már kicsit közbe a rendőrökkel is mennyire rendben van az is...
Éértem....

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 073
36 792
113
Mert egy kontraproduktiv,szervilis,monolit opriszcsina rendszerben élünk.
Nehéz ezt elmagyarázni,Acemogluék is kinlódnak vele a könyveikben.
De egy amerikai tábornok ha felál,utána van alternativ lehetősége.Még katonai vonalon is,mert az NG többé-kevésbé független az Armytol.De a magán gazdaságban is.Mert nem fogják,mert nem is tudják ráküldeni a NAVot,vagy leszolni a cégekhez(legalábbis lesz olyan cég,terület,ahol nem számit a pályaváltoztatása),hogy őt aztán ne alkalmazzák.
Nálunk viszont a hatalom teljesen tönkre tudja tenni.Mert egy monolit rendszer,nincsen meg valójában se a hatalmi ágak szétvállasztása,se a közigazgatás szétvállasztása.
De szerintem,mivel ez már egy régóta működő rendszer,tábornok már eleve csak az lehet,ki bele illik a rendszerbe........

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 288
56 559
113
Mármint az a mi hibànk hogy konkrétan a vesénkét kilopjàk és emiatt mindenkinek van a fasza.

Te beszèlgess már kicsit közbe a rendőrökkel is mennyire rendben van az is...
Éértem....
Krisss, de most komolyan, én látnám hogy a vesénket is kilopják, nem az indexhez mennék baszod, hanem az ügyésszégre. Aztán ha ellehetetlenítenek, hamarabb mondanék fel mint ahogy ki akarnak rúgni. Utána Hága, bármi!

De őszintén azt látom, hogy mindenki másra mutogat. Aki szivárogtat, az se felmondott, hanem ki kellett rúgni, el kellett távolítani ti írtátok le! Ha annyira tarthatatlan a helyzet, felmondok és borítom az asztalt!

Ruszinnal is az a fő bajom, most nagyon szép dolgokat mond, de őt is onnantól hajtja a tűz hogy el lett távolítva, így meg nekem nem tűnik őszintének ez a nagy felháborodása.

Konkrétan tudomásod van lopásról, hűtlen kezelésről? Hány feljelentést tettél?! Én ehhez nevem nem adnám.

Szerencsére nem látok rá a beszerzéseinkre, semmi közöm a gazdasági vonalhoz ez is tény, de nem is vágytam soha erre a vonalra...