Itt se voltál, nem?
Krisss is a fórum mögötti szerverrel beszélget arról egy ideje, hogy mit miért írnak a katonák akiket savazol, hogy kibeszélnek.
Vicc.
Tehát az a fő motívum, hogy ellenzékinek. De te nem politikai szempontok szerint nézed

Te konkrétan lázadásokat vizionálsz (meg erőszakra való hajlandóságot itt

) mert ellentmondás van a honvédelmi rendszer kül. szintjein, hiszen bántják a politikát

Erre mondom azt az elejétől, hogy ha valami nagyon el van tolva akkor nem a 4 évenkénti szavazgatás a megoldás mert nincs időnk. Nem gond, ha felemelik a hangjukat és hát ezt ott teszik meg ahol tudják. Ha azokban az orgánumokban találnak felületet amit te fő ellenérvként hozol fel, akkor ott. Ez hosszabb távon jót tesz a politikai szintnek is amúgy, nem mindig baj nekik sem ha kibuknak dolgok. Csak ugye egyszerűbb a nagyobb összkép nézése helyett árulózni egy fórumon.
Azt írtam, hogy az ilyenek a hozzád hasonlókra alapozva szabadulnak el. Tessék elfogadni, hogy nem a feudalizmusban élünk, még ha kényelmes is lenne.
Az országra és nem személyekre esküdnek fel a fegyveres testületek. Ha megkongatják a vészharangot azokkal az eszközökkel amivel tudják, akkor nem tudom mit szeretnél elérni...
Jó, akkor ha látod, hogy a felettesed maga Linder Béla, akkor hát a felettesed, nincs mit tenni hiába nyilvánvalóan szerb operatív személy. Értem.
Erre a "csak parancsot teljesítettem" dologra nagyon sokan ráfáztak már. (Amúgy nem
sértett egyenruhás vezetőkről aka. Romolusz beszélgetünk, ahogy fent írtam nem kell idehozni se őt, se a közelmúlt politikai botrányait.)
Abban az értelemben amiben te használod, hogy kontroll és visszakérdezés nélkül el kell fogadni amit csinálnak, nincs hatalma a politikának, nem jobbágyok az egyenruhások sem. Ellensúlynak mindig lenni kell mert ha nincs, az ellenséges szándékkal konspiratív úton kihasználható.
(Nem, nem gondolom, hogy a MH-HM-ben bárki az lenne vagy nálunk ez aktuális helyzet lenne, de az elv ami mellett kardoskodsz botrány.)