[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 731
12 055
113
Nem, mert az hogy kitünteti Lavrov Szijjártót, az nem azt jelenti hogy mi ugyan annyira lennénk benne az oroszok mellett mint a lengyelek az ukránok mellett.

Tényszerűen MI nem adunk át aktív vagy tartalék állományból pl. Mig-29-est, Twardy-t, Iglát, rakat tüzérségi eszközt és lőszert az oroszoknak. Nem harcol mellettük nagy számú magyar önkéntes volt hivatásos katona. Nem nyilatkozzuk le minden nap 3x, hogy Ukrajnát le kell győzni.

A lengyelek meg pont ezt csinálták fordított előjellel amit fentebb írtam.

TÉNYEKET tagadsz, szar az optikája.
Attól még hogy gyengék vagyunk rendesen segíteni az oroszoknak, nekik segítünk.

• Vicces
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 386
56 843
113
Attól még hogy gyengék vagyunk rendesen segíteni az oroszoknak, nekik segítünk.
Figyelj már, de most hogy már tényleg bohócot akarsz magadból csinálni KAJAKRA, mivel?!

MIVEL?! Mert én azt látom, hogy minden szinten elmondja minden hazai tisztviselő, hogy természetesen Oroszország az agresszor, Ukrajna a hősiesen védekező fél, toljuk az ukránoknak a mindent is, kivéve fegyvert.

Az oroszoktól meg veszünk olajat, gázt, mert szükségünk van rá. S ennyi...

Aki ezt pont olyan helyzetnek látja csak pepitába mint amit a lengyelek letoltnak az ukránok mellett, az oroszok ellen, az konkrétan HÜLYE.

Igen, TE is.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 731
12 055
113
Aki ezt pont olyan helyzetnek látja csak pepitába mint amit a lengyelek letoltnak az ukránok mellett, az oroszok ellen, az konkrétan HÜLYE.

Igen, TE is.
Jó, hát a végső érvvel nem tudok szembeszállni, a feudalizmus híveként beláttad, aki mást gondol mint te az hülye :)
Végülis a házmester lelked nyugalmát ez erősíti legjobban, az már egyszer biztos.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 433
142 683
113
Meg minden ellenük szóló intézkedést azért kicsit akadályozzuk ahogy csak tudjuk, addig nyújtózkodva míg a takarónk ér.
Azért nem az a támogatás valóban amit a lengyelek nyújtanak, de azért nem is "csak olajat veszünk".

• Tetszik
Reactions: gepard145

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 521
17 143
113
Ezèrt volt Szíjjártó a haború kitörèse óta vagy 15 alkalommal oroszországban. :D :oops: :rolleyes:

Nem akarlak megbántani de ez a gondolatmenet nagyon naív.

Vagy az èn gondolatmenetet nagyon naív veled kapcsolatban.:oops:

Mindenesetre nem hinnèm, hogy a konstruktív vitába az beletartozik hogy lehülyèzed kicsiny fórumtársaid, ha nem èrtetek egyet.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 386
56 843
113
Ezèrt volt Szíjjártó a haború kitörèse óta vagy 15 alkalommal oroszországban. :D :oops: :rolleyes:

Nem akarlak megbántani de ez a gondolatmenet nagyon naív.

Vagy az èn gondolatmenetet nagyon naív veled kapcsolatban.:oops:

Mindenesetre nem hinnèm, hogy a konstruktív vitába az beletartozik hogy lehülyèzed kicsiny fórumtársaid, ha nem èrtetek egyet.
No, azért aki egy ici-picit veszi a fáradtságot, gyorsan visszanézheti ám hogy ki kezdte a személyeskedést.

Pro tipp: nem én.

Figyelj, most nagyon komolyan kérdezem, a háború kitörése óta tudod hogy hányszor volt Ukrajnában?
Az hogy próbálunk közvetíteni az miért is baj? Nem az a baj az én naív gondolatmenetemben hogy Ő volt 15x Oroszországban, hanem az hogy a sok kretén Nyugat Európai meg nem... Mert a kurva anyját, a Merznek is pl. az lenne a dolga ha tényleg a NÉMET érdekeket nézné, hogy a helyett hogy pl. ma a száz napos programja értékelésén elmondja azt, hogy figyelem idézet következik! :

"Nem csak gazdasági gyengélkedésről van szó, hanem a gazdaságunk strukturális válságáról. Azt a jóléti államot, amit ma ismerünk, nem tudjuk tovább finanszírozni a gazdasági termelésünkkel."

Hanem az lett volna a dolga, hogy valahogy visszalapátolja a lóba a szart, azt menjen tárgyalni az oroszokkal, és előzze meg hogy leszopják magukat a szavazói!

Mit adtunk az oroszoknak, írjátok már le konkrétan pls! Te is meg @krisss is nyugodtan írhatjátok... Olyan EU-s hülyeségeket vétóztunk, ami egyértelműen látszik hogy a mi valós érdekünk volt hogy ne legyen bevezetve, nagyjából ezen felül a Kirill pátriárka levétele volt a szankciós listáról ami kivétel, azt meg én annak tudom be, hogy érzékeny - vagy annak akarja mutatni magát - a kormány mindenféle kisebbségi, vallási kirekesztésre! Hozzáteszem ha jól tudom a VATIKÁN is elítélte hogy vallási vezetőt akart szankcionálni az EU, szóval lehet oda is menni akkor tiltakozni mindenkinek, meg kiabálni hogy Moszkoviták azok is.

Mindezt úgy, hogy az ukránok viszont tényleg elvették az alapvető jogaikat már 2014 óta a Kárpátaljai magyaroknak, meg menetrend szerint megfenyegetnek, néha kicsit elzárják, vagy megdrónozzák a druzsbát.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 386
56 843
113
Meg minden ellenük szóló intézkedést azért kicsit akadályozzuk ahogy csak tudjuk, addig nyújtózkodva míg a takarónk ér.
Azért nem az a támogatás valóban amit a lengyelek nyújtanak, de azért nem is "csak olajat veszünk".
Mi olyan volt Kirill pátriárkán kívül - ami vallási vezetőként azért elég zorall húzás az EU-tól, lássuk be - ahol úgy akadályoztunk valami oroszok ellen szóló intézkedést, hogy nem volt EGYÉRTELMŰEN azonosítható saját nemzeti érdekünk mögötte?

De tényleg írj már valami konkrétumot, lehet nekem kerülte el valami a figyelmem. Leírsz valamit, még meg is követlek, hogy na, ezt tényleg orosz seggnyalás volt, s nem szép tőlünk.

Mert hogy olyat vétózunk, hogy nem adhatnak el senkinek olajat, gázt, vagy csak olyan ársapkával amiért NYILVÁN NEM fognak eladni, meg nem adhatnak el nyersanyagot amire szükségünk van, nem építhetnek atomerőművet amire szükségünk van, vegyünk fel hitelt hogy az ukránoknak adhassunk fegyvert, meg ne teríthessék nálunk dömping áron a saját mocskukat az ukránok, nekem ilyenekről van tudomásom.

Mindegyiknél teljesen jól beazonosítható a MAGYAR érdek.

• Tetszik
Reactions: cirqle and SilvioD

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 386
56 843
113
Jó, hát a végső érvvel nem tudok szembeszállni, a feudalizmus híveként beláttad, aki mást gondol mint te az hülye :)
Végülis a házmester lelked nyugalmát ez erősíti legjobban, az már egyszer biztos.
Még mindig várom akkor a konkrétumot mint házmester, hogy hol vannak a bizonyítékok, hogy úgy toljuk az oroszokat, mint a lengyelek az ukránokat!

Sorold a vadászgépeket, önjáró lövegeket, harckocsikat, harci heliket, légvédelemet etc ami ment tőlünk az oroszoknak... Mert a lengyelek minimum MiG-29, Krab, Twardy, Mi-24, Piorun, igla, meg még egy rahedli egyébb szarral tolták és tolják az ukránokat úgy, hogy minden harmadik zsoldos, kiképző kint lengyelül vartyog az ukránok oldalán...

• Tetszik
Reactions: cirqle

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 521
17 143
113
hogy próbálunk közvetíteni az miért is baj
Ez komoly??? :D :D :D

Juj.

Ehhez fáradt vagyok.

Tudod mit közvetít Szíjjártó.:D

ha tényleg a NÉMET érdekeket nézné,
Rajtunk kívűl kb az összes nyugati ország azt gondolja, hogy ez az èrdekvèdelem.

Kirill pátriárka levétele volt a szankciós listáról ami kivétel, azt meg én annak tudom be, hogy érzékeny - vagy annak akarja mutatni magát - a kormány mindenféle kisebbségi, vallási kirekesztésre! Hozzáteszem ha jól tudom a VATIKÁN is elítélte hogy vallási vezetőt akart szankcionálni az EU, szóval lehet oda is menni akkor tiltakozni mindenkinek, meg kiabálni hogy Moszkoviták azok is.
Könyörgöm legalább olvass utána ki a faszom az a Kirill pátriárka ès hogyan kötődik Putyinhoz mielőtt ekkora blődsèget leírsz...

Írtam egy jó hoszzú választ.
Kitöröltem. :cool:
Így èn nem leszek hülye.

De vissza olvastam.
Pro tippem.
Szerintem a szemèlyeskedèst te kezdted dudival. :oops:

• Tetszik
Reactions: alali77

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 386
56 843
113
Ez komoly??? :D :D :D

Juj.

Ehhez fáradt vagyok.

Tudod mit közvetít Szíjjártó.:D

Rajtunk kívűl kb az összes nyugati ország azt gondolja, hogy ez az èrdekvèdelem.

Könyörgöm legalább olvass utána ki a faszom az a Kirill pátriárka ès hogyan kötődik Putyinhoz mielőtt ekkora blődsèget leírsz...

Írtam egy jó hoszzú választ.
Kitöröltem. :cool:
Így èn nem leszek hülye.

De vissza olvastam.
Pro tippem.
Szerintem a szemèlyeskedèst te kezdted dudival. :oops:
Nem értünk egyet, itt most csak ebben értünk akkor egyet.

• Tetszik
Reactions: Ocses

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 519
8 888
113
Csak megnézném azért, hogy holt toltam le egy ilyet pacekból, pont ezért kértem az idézést... Legutoljára Kollár Kingára mondtam szerintem magánbeszélgetés alatt valakinek ilyet az EU-s beszéde után, de ő meg az...
Eztet írtad bele arcunkba:
"Szóval idézd be mi bánt, aztán ha kell kifejtem mélyebben a véleményem, mert ez így semmi, ugyan is akit én már pacekba lehazaárulózok - igen ritka - az gyanúsan az is."
A kiemelt rész értelme: ritkán, de pacekból lehazaárulózok embereket, mert (szerinted @Masztiff) gyanúsan azok is.
Erről nekem az a véleményem, hogy lehet vitatkozni, de a vita előtt a használni kívánt fogalmakat tisztázni kell, hogy mindenki ugyanazt értse rajtuk.
(Nyelvőrként vakkantom: ugyan is helyett szerintem az ugyanis a helyes.;))
Szerintem erről az egészről nem kellene vitatkozni, és nem szül jó vért, ha azt feltételezzük honfitársainkról, hogy hazaárulók, csak azért, mert bizonyos dolgokról más a véleményük.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 606
91 194
113
Mintegy kilencven újonc vonult be hétfőn Békéscsabán, hogy a Katonai Alapkiképzési Program keretében megkezdje tízhetes katonai felkészítését...

Ulbert Dávid százados, az MH Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóalj századparancsnoka elmondta: idén ez a legnagyobb létszámú bevonulásuk.

A százados szerint a kiképzés első két hete a fizikai állapot fejlesztésével telik: állapotfelmérés, katonai testnevelés, közelharc, atlétikai jellegű feladatok, akadálypálya és menetgyakorlat vár a leendő katonákra. A tízhetes alapkiképzés végére a bevonulók elsajátítják a honvédelmi ismereteket, a fegyverkezelést, valamint a katonai szolgálathoz szükséges fizikai és pszichikai alapokat. A program sikeres teljesítését követően a résztvevők az ország különböző alakulatainál folytatják szolgálatukat.

Az MH Ludovika Zászlóalj tíz, másodéves hallgatója segédkiképzőként vesz részt az MH Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóalj felkészítési munkájában a következő nyolc hét során.
...
A legfiatalabb bevonulók közé tartozik a tizennyolc éves Szabó Joakim Rómeó, aki a Hajdú-Bihar vármegyében található Derecskéről érkezett.
...
A szintén Debrecenből érkezett Lakatos Kitti gyerekkori álmát követve döntött úgy, hogy kipróbálja magát a honvédségnél.

A Katonai Alapfelkészítési Program keretében nem csak Békéscsabán, hanem Tatán is (lásd fenti képünkön) volt bevonulás. Az MH Sipos Gyula 6. Területvédelmi Ezred, vitéz Hajnal Jenő 12. Területvédelmi Zászlóaljnál 45 fő létesített szerződéses jogviszonyt.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
47 606
91 194
113
A Honvédelem tantárgy bevezetése a köznevelésbe az elmúlt tanévekben ütemezetten zajlik, az érdeklődés és a résztvevő intézmények száma folyamatosan növekszik...

Szeptembertől már 389 középiskolában - 152 gimnázium és 237 technikum - lesz jelen a Honvédelem tantárgy.

• Tetszik
Reactions: zsolti

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
13 117
28 328
113
Vegyes tüzelésű kazán.

MjA1NDMzNg.png

(by Tamás Harza)

krisss