Egyértelmű. Maradjon csak meg, de legyengült állapotban, ütköző államként.Egy győztes Ukrajnának még nagyobb lenne a pofája mint most. Nekünk szerintem az lenen a legjobb ha Magyarország méretűre vernék őket az oroszok.
Egyértelmű. Maradjon csak meg, de legyengült állapotban, ütköző államként.Egy győztes Ukrajnának még nagyobb lenne a pofája mint most. Nekünk szerintem az lenen a legjobb ha Magyarország méretűre vernék őket az oroszok.
Hát eddig én akárhányszor lengyelországban jártam mindig elkezdtek dwa bratankizni meg meghívogatni piára.Tehát úgy tűnik hogy a lengyelekhez fűződő történelmi barátság egy kicsit a legendák körébe tartozik: Egy családi , gyermekkori barát 10 éven át, 2 hetente kisért turista csoportokat a lengyelekhez, lengyelen kívül beszélt szlovákul is. Ő sem tudta megerősíteni a Magyarországon hallható mondást: "lengyel - magyar két jó barát, issza egymás borát". Lengyel utazásaim során ahány lengyellel kerültem közelebbi kapcsolatba - erre óvatosan rákérdeztem - ők is néztek rám mint borjú az újkapura..
Lényeg, hogy az oroszok maradjanak Dnyepertől keletre és megmaradjon köztünk egy ukrán ütköző állam - a szövetségi rendszerünk függésében (EU/NATO).Egy győztes Ukrajnának még nagyobb lenne a pofája mint most. Nekünk szerintem az lenen a legjobb ha Magyarország méretűre vernék őket az oroszok.
A lényeg, hogy ukrajna ne legyen képes érdemi (biztonságpolitikai) veszélyt jelenteni egy szomszédjára sem, és ne csináljanak belőleg egy újabb izraelt.Lényeg, hogy az oroszok maradjanak Dnyepertől keletre és megmaradjon köztünk egy ukrán ütköző állam - a szövetségi rendszerünk függésében (EU/NATO).
Nagyon nem kell nekünk szomszédnak az orosz birodalom.
Amúgy egy ilyen végkimenetel várható: senki sem fog győzni (max céljait elérni). Oroszok még elfoglalnak valamennyi területet, de Ukrajna is megmarad - legfeljebb a Dnyeper lesz a határfolyó.
Soha nem jelentett Ukrajna a szomszédaira érdemi veszélyt...A lényeg, hogy ukrajna ne legyen képes érdemi (biztonságpolitikai) veszélyt jelenteni egy szomszédjára sem, és ne csináljanak belőleg egy újabb izraelt.
Nyilván az a barátkozás és a megbízható szövetségesi státusz része, hogy például 2006-2007 tájékán a szomszédaitól lopta a gázt a vezetékből, ráfogva az oroszokra. Nem csak a tényleges katonai támadás a veszély, bár azzal azért pont az ukránok fenyegették meg Magyarországot az elmúlt években, és nem az oroszok. A Barátság vezeték elleni támadás majd az utána következő nagypofájú kijelentés, miszerint ők "szankcionálják Magyarországot" is nyilván ennek a "soha nem jelentett érdemi veszélyt" sztorinak a része. Mindezt ráadásul úgy, hogy a Magyarországra küldött olajból lesz az összetarhált harci járműveikbe üzemanyag. Plusz ugye azt a kis apróságot se felejtsük el, hogy a komplett ukrán állam működésképtelen lenne, ha az EU adófizetőinek a pénzéből, vagyis a mi pénzükből is, nem kapnának meg mindent. A fizetéseket, a nyugdíjakat is abból fizetik, és ez cserébe a hála....Soha nem jelentett Ukrajna a szomszédaira érdemi veszélyt...
Ne beszélj mellé.Nyilván az a barátkozás és a megbízható szövetségesi státusz része, hogy például 2006-2007 tájékán a szomszédaitól lopta a gázt a vezetékből, ráfogva az oroszokra. Nem csak a tényleges katonai támadás a veszély, bár azzal azért pont az ukránok fenyegették meg Magyarországot az elmúlt években, és nem az oroszok. A Barátság vezeték elleni támadás majd az utána következő nagypofájú kijelentés, miszerint ők "szankcionálják Magyarországot" is nyilván ennek a "soha nem jelentett érdemi veszélyt" sztorinak a része. Mindezt ráadásul úgy, hogy a Magyarországra küldött olajból lesz az összetarhált harci járműveikbe üzemanyag. Plusz ugye azt a kis apróságot se felejtsük el, hogy a komplett ukrán állam működésképtelen lenne, ha az EU adófizetőinek a pénzéből, vagyis a mi pénzükből is, nem kapnának meg mindent. A fizetéseket, a nyugdíjakat is abból fizetik, és ez cserébe a hála....
Akkor azt állítod Ukrajna nem fenyegette meg a szomszédját, most ki is beszél mellé megint.Ne beszélj mellé.
Fenyegetés? Ki beszélt itt fenyegetésről?Akkor azt állítod Ukrajna nem fenyegette meg a szomszédját, most ki is beszél mellé megint.
A lengyel rokonszenves nép de államalkotásra alkalmatlan (Napóleon állítólag, nem pontos idézet… mindenesetre ha igaz a lengyel himnusz egyik sora kicsit kínos)Ezen az alapon az is érthető,hogy az összes környező ország szerint a lengyel még kisebbségnek is kockázat, nem hogy önálló országnak.
Hát ott az volt a fő baj hogy nem tudtak légi támogatást nyújtani sem megakadályozni az ukrikat a deszant szétbomvázásában.ZAPAD 2025 .
![]()
Orosz elemzők és katonapárti kommentátorok nyíltan kritizálják az ország legutóbbi Zapad 2025 katonai gyakorlatát, azzal vádolva az ország védelmi minisztériumát, hogy irreális manővereket hajt végre, amelyek figyelmen kívül hagyják az ukrajnai háborúból nehezen levont tanulságokat.
A befolyásos Telegram-csatorna, a Voenny Osvedomitel, amely katonai bennfentesekkel és OSINT-csoportokkal való kapcsolatairól ismert, elítélte a gyakorlatokat, mondván, hogy azok nincsenek kapcsolatban a modern harctéri körülményekkel.
„A Tu-22M3 és Szu-34 bombázók alacsony magasságból szabadon eső bombákkal hajtottak végre csapásokat” – jelentette a csatorna, hozzátéve, hogy az orosz ejtőernyősök „BMD-2-eseiket Il-76MD szállító repülőgépekbe rakták, hogy ejtőernyős leszállást hajtsanak végre az ellenséges vonalak mögött”.
„Ezek nem gyakorlatok” – folytatta a bejegyzés. „Ez egy újabb cirkuszi mutatvány a tábornokok számára, akik talapzaton ülnek távcsővel.”
A visszhang a katonai bloggerek és elemzők körében növekvő frusztrációt tükrözi, akik szerint az orosz tábornokok újrahasznosítják az Ukrajnában kudarcot vallott taktikákat. 2022 elején Oroszország hasonló stratégiát alkalmazott a Kijev melletti Hosztomel repülőtér elleni első támadás során – a légideszant csapatok meglepetésszerűen próbáltak elfoglalni egy kritikus helyszínt, és az erősítés megérkezéséig megtartani azt.
Szerintem a deszant mérete volt a legnagyobb baj. Túl kis területet tudtak csak birtokba venni az oroszok emiatt, ha nem is foglalják vissza az ukránok a repteret, akkor sem tudtak volna leszállni az orosz tehergépek a hadosztály maradékával, mert az ukrán tüzérség tűz alatt tudta volna tartani (ahogy tűz alatt is tartotra) a repteret és vele együtt a leszállópályát.Hát ott az volt a fő baj hogy nem tudtak légi támogatást nyújtani sem megakadályozni az ukrikat a deszant szétbomvázásában.
Soha nem jelentett Ukrajna a szomszédaira érdemi veszélyt...
Lényeg, hogy az oroszok maradjanak Dnyepertől keletre és megmaradjon köztünk egy ukrán ütköző állam - a szövetségi rendszerünk függésében (EU/NATO).
Nagyon nem kell nekünk szomszédnak az orosz birodalom.
Amúgy egy ilyen végkimenetel várható: senki sem fog győzni (max céljait elérni). Oroszok még elfoglalnak valamennyi területet, de Ukrajna is megmarad - legfeljebb a Dnyeper lesz a határfolyó.
S300-al támadás lengyel terület ellen. Drónos támadás a horvát főváros ellen. Stb. Igaz a horvátokkal nem közvetlen szomszédok.Soha nem jelentett Ukrajna a szomszédaira érdemi veszélyt...
Ukrajna.Fenyegetés? Ki beszélt itt fenyegetésről?
Egy győztes Ukrajnának még nagyobb lenne a pofája mint most. Nekünk szerintem az lenen a legjobb ha Magyarország méretűre vernék őket az oroszok.

Hmm ez érdekes... utoljára kb 15 éve jártam, azóta ezen a téren is változások voltak abban a térségben? Vagy Te más társadalmi réteggel találkoztál ott kint (katonák?) .Hát eddig én akárhányszor lengyelországban jártam mindig elkezdtek dwa bratankizni meg meghívogatni piára.
(Még tavaly is pedig most hűvösebb a viszony)
Hmm szeretnék én olyan védelem és támogatás alatt élni, mint Oroszország részesítette az 1240-ben tatárok által elpusztított Kievi Rusz testvér népét, a kisorosz másnéven ukrán népet.Nagyon nem kell nekünk szomszédnak az orosz birodalom.
Alapul vehetjük az oroszok által adományozott ukrán állam területi térképét, amely az akkori ukrán lakosság kérésére, összetétele alapján történt. Ebben láthatod, hogy elviekben az ukránoknak milyen területhez lehetne jogos követelésük. Itt a Dnyeperen túli, keletebbre levő területeket is láthatsz.Lényeg, hogy az oroszok maradjanak Dnyepertől keletre és megmaradjon köztünk egy ukrán ütköző állam - a szövetségi rendszerünk függésében (EU/NATO).
A lényeg, hogy ukrajna ne legyen képes érdemi (biztonságpolitikai) veszélyt jelenteni egy szomszédjára sem, és ne csináljanak belőleg egy újabb izraelt.
A lényeg, hogy ukrajna ne legyen képes érdemi (biztonságpolitikai) veszélyt jelenteni egy szomszédjára sem, és ne csináljanak belőleg egy újabb izraelt.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..