J-20 (Chengdu, Kína)

Már a törököknek is van 5.gen. gépük ahogy Koreának is. Ez nekem fura, mert valahogy a jóval egyszerűbb 4.gen. gépeket ezek az országok nem tudták maguktól kifejleszteni és legyártani. Vagy valami turpissag van a dologban, vagy annyira elmenta civil elektronika a katonai mellett, hogy kb civil alkatrészekkel tudnak megfelelő teljesítményűt kvázi fejlesztés nélkül produkalni.
Jól látod a dolgokat, de gyorsan tegyük hozzá, hogy ezeket sem tudják sorozatban gyártani. Az addik nagyon szép, hogy "kifejlesztették" az 5 gen. gépet. De az 5 gen. gép sorozatgyárzásához 5 gen. gyártósor is fog kelleni. De nekik még a 4 gen. sem igazáj jött össze, vagy csak nagy nehézségek árán úgy, hogy főegységeket készen veszik meg.
Erre eddig csak az amerikaiak voltak képesek. Ha hihetünk az infóknak akkor most a kínaiak is.

• Tetszik
Reactions: endre
Készült néhány pazar kép;
20250920-175519.jpg
20250920-175537.jpg
20250920-175538.jpg
20250920-175540.jpg

20250920-175825.jpg

Nagyon derék hangja van ennek a madárnak, sanszos, hogy a MiG-31-eshez lehet hasonló.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

És akkor még ez nem is a WS-15-ös...

Kínaiak gázturbina/hajtómű terén hogy állnak technológiailag? Behozzák lassan az oroszokat, briteket és amerikaiakat?

Kínaiak gázturbina/hajtómű terén hogy állnak technológiailag? Behozzák lassan az oroszokat, briteket és amerikaiakat?
A kínai repipar szűk keresztmetszete a hajtómű. Szetintem már elég közel vannak. Még nem hozták be, de ami most van már elég arra, hogy ne szorúljanak importra.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ha jól értem, a bejegyzés arról szól, hogy az orrkúp fémből van, tehát az eddig átadott 300 darab J-20-as egyikében sincs radar.
A többi, neten található közeli képen ugyan nem ez látszik, de mindegy...

Bevallom, nem néztem a szöveget, csak a közeli képek érdekessége miatt posztoltam. :D Ekkora baromságot
Az, hogy az egész kúp fémből lenne az tényleg baromság, viszont azt olvasom, hogy a képen az valóban fém, illetve a többi hasonló él 'csík' is , ami valójában a villámlás védelmét szolgálja, hogy ne a radart érje a nagyfeszültség, hanem ezeket a kompozit anyagba ültetett fém csíkokat amik elvezhetik azt..
De a fene tudja..