Társadalmi folyamatok

Azért erre kapott egy ütős választ egy határon túli írótól, amire kifejezetten normálisan válaszolt.

Megkerestem, hát annyira nem voltam hasraesve a válaszától. Ami valószínűleg nem született volna meg, ha nem sértették volna a hiúságát ezek a sorok:
"Trianon az, amikor a magyar író egy fröccsöntött székelykapuval vitatkozik és nyer."
"Trianon az, amikor a magyar író egy nagymagyarország-matricával vitatkozik és nyer."
"Trianon az, amikor a magyar író nem érti a metonímiát."

Mondjuk bocsánatot kért, de ez:
"Trianon említése, ráadásul Párizsban, Versailles helyett!, csak egy szélsőjobbos tüntetésen látott „Vissza Trianon”-tábla röhejesen tragikus voltával jelzett példa volt arra, hogy az elbutulásnak például milyen rétegei vannak."

Szóval mégis csak ez a "magyar író" lehet tényleg nem érti a metoníniát? Meg azt sem tudja, hogy a trianoni szerződést külföldön is így hívják. Franciául is: "Traité de Trianon", bár az átlag művelt francia bizonyára nem tudja, hogy mi az.
No meg mennyire reprezentatív minta a magyarságról pár ember, aki kiment oda táblákkal tüntetni ezek szerint? De ő levonta a következtetést, meg az ilyen bölcsességeket is: ""Egy tömött vasúti kocsiban egyetlen neonáci is elég, csak egy"
Hát igen, elég egy is, hogy bűnös nép legyünk mindörökké, ugye.

Ebben a kanadai egyetemi női röplabdacsapatban 5 férfi játékos van. Csak 1 nő van a pályán.
A női sportok megszűnnek létezni, amikor férfiak játszanak női sportokban.
Nyilvánvalónak tűnik, de nem. Néhány ember számára nem.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Washington állam:
  • Egy 15 éves lány nem hajlandó kosárlabdázni egy 18 éves férfi ellen.
  • Egy 15 éves lányt zaklatással, megfélemlítéssel és a férfi „nemtelenségével” való visszaélés vádjával emeltek vádat.

Ebben a kanadai egyetemi női röplabdacsapatban 5 férfi játékos van. Csak 1 nő van a pályán.

Fogjátok föl pozitívan. Mi férfiak még a női sportokban is jobbak vagyunk :)

Modern problems require modern solutions. Nem ők hozták a szabályokat :)

Felvet némi kérdéshalmazt bennem...

Elég gusztustalan az ürge, ugyanakkor a korai boncolásokat és anatómiai tanulmányok is hasonló etikai környezetben zajlottak, és egy jó orvosi képzés elengedhetetlen feltételét képezte a hóhérokkal és sírásókkal való olajozott együttműködés..

Elég gusztustalan az ürge, ugyanakkor a korai boncolásokat és anatómiai tanulmányok is hasonló etikai környezetben zajlottak, és egy jó orvosi képzés elengedhetetlen feltételét képezte a hóhérokkal és sírásókkal való olajozott együttműködés..
Beleértve a hullalopást és a titokban történö boncolâst.

Ők a temetőből lopták ki a hullákat. A csávó meg a Harvard orvosi céljaira felajánlott holttesteivel kereskedett feketén. Lett volna legális mód is más egyetemeknek átadni a testeket, de inkább zsebbe szeretett volna némi lóvét.

Ők a temetőből lopták ki a hullákat. A csávó meg a Harvard orvosi céljaira felajánlott holttesteivel kereskedett feketén. Lett volna legális mód is más egyetemeknek átadni a testeket, de inkább zsebbe szeretett volna némi lóvét.
Nem relativálni akartam a pasi undoritó cselekedeit. Csak informâciónak szántam. Hirtelen eszembe jutott a pâduai egyetem régil boncolâsi elöadóterme, ahol éjjel boncoltak...

Hát én olyan nagy érdemi különbséget nem látok, egyik se volt se etikus, se legális.

"Egyáltalán nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok, Isten oda teremtett, azt a kenyeret ettem. Képtelen vagyok büszke lenni, hogy bolondok közé születtem, és hogy bolondok között éltem. Az én személyes sorsomból következik minden, nem abból, hogy magyar, ukrán vagy szlovén vagyok."

Azt is kijelentette:

"Most Orbán és társai dicsőségesnek mondják a történelmünket. Ez több mint nevetséges. A magyar történelem csak vereségekből áll."

Ha ezt ő tényleg így gondolja, akkor gondolom az nem sértés, ha azt kívánnám, hogy bárcsak Szomáliába vagy Afganisztánba született volna. Hisz mindent saját magának köszönhet, Szomáliában is pont ugyanolyan elismert ember lett volna belőle. Most ő lehetne az első Nobel díjas szomáli. Ha valakinek baja van egy párttal vagy kormánnyal, miért kell a saját hazáját és népét is megutálja?

Mellesleg egy ideje már az online, a mostani konzervatív vonalhoz képest jóval jobbra elhelyezkedő jobboldal kommunikációjában van egy erőteljes, már mainstreambe is beszivárgott reneszánsza az 1990/2000/2010-es évek zenéinek a "Save Europe" zsáner alatt, ahol hogy-hogy nem az orosz számok meglepően felül vannak reprezentálva. Lásd alant

Gyakorlatilag úgy kell ezt elképzelni, hogy random bűnügyi statisztika (pl migránsok által végrehajtott bűncselekmények száma országonként, esetleg azoknak a rasszokra kivetített százalékos aránya és egyéb témák amiért az angolok már elitélnének) alá bevágnak mondjuk egy t.A.T.u.-t meg valami szoborfejet és kész is a Save Europe edit. Alternatívaként ott van még a "védd meg az örökséged" típusú editek, ahol meg klasszikus épületeket, hagyományörzést stb bevágva jön le ugyanaz az üzenet. De sorolhatnám még a remigrációt és társait, tele van konkrétan velük a Twitter/Insta/Youtube reels. Konkrétan még a tiroli FPÖ is egy orosz szám remixével a háttérben promózta a remigrációt

Ezzel itt ni
https://www.youtube.com/watch?v=_t-GL-UncSQ

Illetve sajátságos módon ott van az ukrán háború mellékhatása, ami az orosz phonk nemzetközi térnyerését hozta el annál az egyszerű oknál fogva, hogy szinte minden drónvideó alá azt vágják be. Szóval az online kultúrában még ha sokszor áttételesen is, de masszívan ott vannak az oroszok

Lásd mi történt az első világháború utáni polgárháború alatt
És ami nem orosz, de nem is nyugati szoft power, rengetegen a tágabb ismeretségi körben koreai meg kínai sorozatokat néznek. De tényleg, társadalmi rétegtől, életkortól, anyagi helyzettől függetlenül.
Az USA szoft power veszít az erejéből, és ügyesen vágta is maga alatt a fát a buzipropi és egyéb társadalomformáló dolgok nyílt erőltetésével. Ugye régen a szoci műremekek voltak tele nyílt propival, az amcsi zenék, klippek, filmek meg csak egyszerűen jók voltak, a szereplők szépek, jó ruhákban, kólát ittak, Marlborót szívtak, Mekibe jártak és mindenütt lobogott a csillagos-sávos zászló. Mostanra az amcsi sorozatokban mindenkinek szivárványszínű baráti köre van, a buzik csak jók lehetnek, a konzervatívok csak gonoszak, a sorozatgyilkos, drogterjesztő az, akivel szimpatizálni kell, kvótanéger, kvótabuzi, kvótatransz.

"Egyáltalán nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok, Isten oda teremtett, azt a kenyeret ettem. Képtelen vagyok büszke lenni, hogy bolondok közé születtem, és hogy bolondok között éltem. Az én személyes sorsomból következik minden, nem abból, hogy magyar, ukrán vagy szlovén vagyok."

Azt is kijelentette:

"Most Orbán és társai dicsőségesnek mondják a történelmünket. Ez több mint nevetséges. A magyar történelem csak vereségekből áll."

Ha ezt ő tényleg így gondolja, akkor gondolom az nem sértés, ha azt kívánnám, hogy bárcsak Szomáliába vagy Afganisztánba született volna. Hisz mindent saját magának köszönhet, Szomáliában is pont ugyanolyan elismert ember lett volna belőle. Most ő lehetne az első Nobel díjas szomáli. Ha valakinek baja van egy párttal vagy kormánnyal, miért kell a saját hazáját és népét is megutálja?

Valahogy nagyon emlékeztet engem ez a csávó ezekre:
Csak nem rokonok? :rolleyes:

• Tetszik
Reactions: enzo and Tumpek