Hálisten mi megbízhatóak vagyunk.Pedig baromira szabadulni kellene az amcsiktól mert már nem megbízhatóak
Attól függ kinek a szemszögèből nèzzük.

Hálisten mi megbízhatóak vagyunk.Pedig baromira szabadulni kellene az amcsiktól mert már nem megbízhatóak

Mondjuk úgy, hogy ha minket ér támadás, akkor van jó néhány olyan európai ország, akinek gazdasági és geopolitikai érdeke minket segíteni - fegyverrel, pénzzel vagy akár katonával. Az USA messze van és egyre inkább elszigetelődés párti - nekik nincs ilyen érdekük.Hálisten mi megbízhatóak vagyunk.
Attól függ kinek a szemszögèből nèzzük.![]()
Igen, éspedig?Mondjuk úgy, hogy ha minket ér támadás, akkor van jó néhány olyan európai ország, akinek gazdasági és geopolitikai érdeke minket segíteni - fegyverrel, pénzzel vagy akár katonával. Az USA messze van és egyre inkább elszigetelődés párti - nekik nincs ilyen érdekük.
Azért amiért Ukrajnát támogatják: minél távolabb tudni a fegyverek dörgését illetve, hogy megvédjék a befektetéseiket. Pl a komplett német autóipari paletta itt van már nálunk: Audi, BMW, Merci, Bosch stb.Igen, éspedig?
És miért lenne érdeke?
Arrol ne is veszeljunk hogy komoly ala fole rendeltseg van a kapcsolatainkban.Mert az, hogy Trump és Orbán jóban van nem azt jelenti, hogy a két állam is jóban van. Ne hidd el a hazugságokat.
Pedig baromira szabadulni kellene az amcsiktó
csak hogy fegyver vásárlást 20-30-40 évre csinálsz. Szinte teljesen biztosra mondom, hogy10-15 év múlva az amcsik nem fogják már megvédeni Európát.Egyelőre nem. Majd ha a Brit, Német, Francia, Lengyel haderő ott lesz, ahol lennie kell erőben, akkor igen. Addig még sok év fog eltelni. Mert azzal a liberális vezetéssel, ami azon országokat jellemzi, nehéz ügy a haderők fejlesztése. Bár, már ébredeznek, a lengyeleknek meg piros pont az addigiekért. Azonban hosszú még az út.
Hát nekünk nem éppen libsi a vezetésünk, aztán látod...Egyelőre nem. Majd ha a Brit, Német, Francia, Lengyel haderő ott lesz, ahol lennie kell erőben, akkor igen. Addig még sok év fog eltelni. Mert azzal a liberális vezetéssel, ami azon országokat jellemzi, nehéz ügy a haderők fejlesztése. Bár, már ébredeznek, a lengyeleknek meg piros pont az addigiekért. Azonban hosszú még az út.
Mondjuk, hogy dögölj meg az érdekében helyette?Mondjuk azt máig nem értem, hogy miert adna bárki bármit olcsón (haditechnika).
Hányszor kellett helyettük megdögölnöd az érdekükben?Mondjuk, hogy dögölj meg az érdekében helyette?
Kérdezd az ukran barikát.Hányszor kellett helyettük megdögölnöd az érdekükben?
Ukrán lettél vagy mi a fene?Kérdezd az ukran barikát.
Igen lattam kepeket milyen szep siksag az orszag… egy ket kisebb bucka/domb torte csak meg a tokeletes lapos tajat, gyonyoruMeg ők is olyan szép alföldi ország mint mi...

Meglatjuk, a végén Orbánnak ezt is megadják csak húzzunk az EU-ból.Kell, svajc mas geo helyzetben van mint mi.
Nem jo pelda osszehasonlitani minket veluk.
Marmint mit adnak meg? Nem ertem mire utalsz.Meglatjuk, a végén Orbánnak ezt is megadják csak húzzunk az EU-ból.
Igazából ha elhúzunk az UNIO-ból, akkor nem nagyon kell azon gondolkozni, hogy milyen drága dolgot vegyünk az amerikaiaktól, mert akkor nekünk drága lesz még a gépkarabély is...Marmint mit adnak meg? Nem ertem mire utalsz.
Valamint nem huzunk az eubol mert az unio nem viccbol vett fel minket ra kell nezni a terkepre, ja es egy -20evet vetne vissza minket az a “huzzunk az uniobol”
Svájc és Norvégia sem tagja az EU nak, de tagállami jogaik vannak kötelezettség nélkül. Erre gondoltam.Marmint mit adnak meg? Nem ertem mire utalsz.
Valamint nem huzunk az eubol mert az unio nem viccbol vett fel minket ra kell nezni a terkepre, ja es egy -20evet vetne vissza minket az a “huzzunk az uniobol”
Ja csak ok nem leptek be es a gazdasagukse fonodott ossze ugy mint a kozep euripai allamoknak kicsit lazan ertelmezed ezt mikor egy nagyon bonyolult fuggo viszonyban vagyunk az unioval de a kornyezo orszagok is.Svájc és Norvégia sem tagja az EU nak, de tagállami jogaik vannak kötelezettség nélkül. Erre gondoltam.
Irán/gáza/UkrajnaAz USA messze van és egyre inkább elszigetelődés párti - nekik nincs ilyen érdekük.
Persze.hogy megvédjék a befektetéseiket. Pl a komplett német autóipari paletta itt van már nálunk: Audi, BMW, Merci, Bosch stb.
Sokkal inkább érdeke az európai országnak a mi védelmünk, mint a 8000 km-re lévő Amerikának.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..