Filmek és sorozatok

A ring királynője:
A női pankráció kezdetéről szóló, életrajzi dráma.
Nem szeretem az ilyen filmeket, de szerintem kifejezetten jó lett.
Akit érdekel egy hazánkban totál ismeretlen sport téma, jó színészi játékkal és életszerű drámával, annak ajánlom megnézésre. :)

nahát. Nem is tudtam, hogy Bp-en is vették fel
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Megunhatatlan sorozat, még sokadszorra is.
Főleg ez, a Spitfire-rel :D
Nekem ő az etalon Poirot szerepére, mindenki más gyenge. Pedig játsza ezt a szerepet Kenneth Branagh is, őt pedig baromi jó Shakespeare színésznek tartom pedig.

Ó :(

Ó :(

Most akartam hozni hírt :(
https://mandiner.hu/belfold/2025/12...ntett-kalloy-molnar-peter-halala-osszeallitas

Téma: Magyar 56-os filmek

• Tetszik
Reactions: Kiebra and enzo
Tudjátok mennyi Szlovénia nemzeti összterméke? Kb. 80 milliárd dollár.
És azt tudjátok mennyiért veszi meg a Netflix a Warner Brosst? Igen, 82,7 milliárd dollárért :eek:
Honnan van ekkora anyagi forrásuk az igen jó kérdés.... Talán valami fekete kőhöz lehet köze..

És ugye nem is oylan rég az volt a probléma, hogy a felhasználók megosztják a fiókjukat és hogy ez mekkora bevételkiesés a vállalatnak és és és ... emelni kell a szolgáltatás árán ...
Most meg 5MILLIÁRD!!! dollárt fizetnek a warnernak csak kárpótlásul, ha mégse jönne össze az üzlet.

• Tetszik
Reactions: fip7 and Loken
És azt tudjátok mennyiért veszi meg a Netflix a Warner Brosst? Igen, 82,7 milliárd dollárért :eek:
Honnan van ekkora anyagi forrásuk az igen jó kérdés.... Talán valami fekete kőhöz lehet köze..
Sima matek..
Van több mint 300 millió előfizetőjuk és a legolcsóbb havi csomag $8 a drágább prémium $25
Csak a tavalyi bevételük $39 milliárd volt.
Ennek függvényében a vételi ár nem is extrém. Nem véletlen a java önrész.
A nagy üzlet e mögött a WB jogokon túl inkább az HBO!

• Tetszik
Reactions: Ocses and fishbed
Sima matek..
Van több mint 300 millió előfizetőjuk és a legolcsóbb havi csomag $8 a drágább prémium $25
Csak a tavalyi bevételük $39 milliárd volt.
Ennek függvényében a vételi ár nem is extrém. Nem véletlen a java önrész.
A nagy üzlet e mögött a WB jogokon túl inkább az HBO!

Nem fog ez ilyen könnyen menni, megindult az ellentámadás:

Az a jó, hogy itt le van írva honnan van a della:
"A 30$/részvény ajánlatot a Paramount fejesének, David Ellison édesapja, Larry Ellison állja az Oracle nevű vállalaton keresztül, a RedBird Capital Partners és Szaúd-Arábia, Katar és Abu Dzabi (Egyesült Arab Emírségek) mellett. Az Oracle és a RedBird is főszerepet játszott a Skydance Media és a Paramount Global egyesülésében. 54MrD$ fedezetet biztosít amúgy a Bank of America, a Citi és az Apollo Global Management is."

A netflix esetén állítólag nem csak készpénz hanem valamilyen részvény csere is szóba került.
Amióta bevezették a reklámokat azóta, pl. 2024-ben nyereségesek voltak, 8.7 milliárd dolláros nettó nyereséggel ami nem semmi, viszont van a cégnek elvileg majd 15 milliárd dollár hitel tartozása is.
Szóval kétlem, hogy lenne saját tőkéjük ehhez. Itt az lehet majd a döntő, hogy ki mögött milyen tőke csoportok állnak.
Úgy tudom a Netflix mögött ott a Blackrock, aminek azért van tőkéje bőven.
A Paramunt mögött meg ezek szerint a fél Közel-Kelet ott van.
Érdekes csata.

Csak mellékesem megjegyzem, hogy amit megvesznek cég, a WB+Discoveri adóssága is több, mint 34 milliárd dollár :D
Ez az eladás oka is, vagyis azon megy a verseny, hogy ki vegyen meg 34 milliárd dollár adósságot, hasonló mértékű adósság bevállalásával.
Én nem látom, hogy ebben hol van a megtérülés, de ők biztosan jobban tudják, mint én. :cool:

Ez egy érdekes weboldal, nyomon lehet követni ki mivel tartozik, legalábbis nyílvánosan.
Ez konkrétan a WB+D adóssága:

https://www.portfolio.hu/uzlet/2025...auzletben-ellenseges-felvasarlas-johet-804790
"A Paramount Skydance ellenséges felvásárlási ajánlatot indít a Warner Bros. Discovery megszerzésének céljával, miután alulmaradt a Netflixszel szemben a vállalat eszközeiért folytatott versenyben - írta meg a Cnbc."

"A Netflix tervezett felvásárlása már most trösztellenes kérdéseket vetett fel, különösen a két domináns streaming platform egyesítése miatt."

Az lehet a legnagyobb probléma(szerintem), hogy az összeolvadással egy 400+ milliós előfizetővel rendelkező ... masszívan monopolhelyzetben lévő, nem is tudom mi jönne létre.
Ez már (mindent)kúltórát formáló médiaerő lenne... :(

Kedves Barátaink, Ismerőseink, Színházbarátok!
1f5a4.png
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ma reggel örökre elaludt szeretett egykori igazgatónk, barátunk és példaképünk, Balázs Péter.
Péter 2007-től vezette a Szigligeti Színházat — összesen 14 éven át volt a színház élén, amíg 2021. nyarán át nem adta a stafétát.
Az ő vezetése alatt a színház, a társulat és a közönség számára is igazi otthonná vált.
Olyan hagyományokat teremtett — mint a Szilveszteri Gála —, amelyek országos figyelmet kaptak és amelyek generációk számára jelentettek felejthetetlen kulturális élményt.
Színházunk saját halottjának tekinti. A társulat, a város, a közönség és mindazok, akik szerették — gyászoljuk, és örökké hálásak vagyunk neki és mindig emlékezni fogunk Rá!
1fabd.png

Drága Péter! Nyugodj békében! Munkád, lelked és szereteted tovább él a színpadon, a nézők tapsában és a színházunk falai között.
Ezt megígérjük Neked!
️

/Szigligeti Színház/

• Szomorú
Reactions: Loken