Tudjátok mennyi Szlovénia nemzeti összterméke? Kb. 80 milliárd dollár.
És azt tudjátok mennyiért veszi meg a Netflix a Warner Brosst? Igen, 82,7 milliárd dollárért
A streaming szolgáltató így rengeteg népszerű filmet, sorozatot és franchise-t megkaparint, közleményük szerint ezzel a teljes szórakoztatóipar erősödni fog.
hu.ign.com
Honnan van ekkora anyagi forrásuk az igen jó kérdés.... Talán valami fekete kőhöz lehet köze..
Sima matek..
Van több mint 300 millió előfizetőjuk és a legolcsóbb havi csomag $8 a drágább prémium $25
Csak a tavalyi bevételük $39 milliárd volt.
Ennek függvényében a vételi ár nem is extrém. Nem véletlen a java önrész.
A nagy üzlet e mögött a WB jogokon túl inkább az HBO!
Nem fog ez ilyen könnyen menni, megindult az ellentámadás:
A Paramount agresszív ajánlatot tett a Warner Bros. Discovery felvásárlására, így kiütheti a Netflixet a nyeregből.
hu.ign.com
Az a jó, hogy itt le van írva honnan van a della:
"A 30$/részvény ajánlatot a Paramount fejesének, David Ellison édesapja, Larry Ellison állja az Oracle nevű vállalaton keresztül, a RedBird Capital Partners és Szaúd-Arábia, Katar és Abu Dzabi (Egyesült Arab Emírségek) mellett. Az Oracle és a RedBird is főszerepet játszott a Skydance Media és a Paramount Global egyesülésében. 54MrD$ fedezetet biztosít amúgy a Bank of America, a Citi és az Apollo Global Management is."
A netflix esetén állítólag nem csak készpénz hanem valamilyen részvény csere is szóba került.
Amióta bevezették a reklámokat azóta, pl. 2024-ben nyereségesek voltak, 8.7 milliárd dolláros nettó nyereséggel ami nem semmi, viszont van a cégnek elvileg majd 15 milliárd dollár hitel tartozása is.
Szóval kétlem, hogy lenne saját tőkéjük ehhez. Itt az lehet majd a döntő, hogy ki mögött milyen tőke csoportok állnak.
Úgy tudom a Netflix mögött ott a Blackrock, aminek azért van tőkéje bőven.
A Paramunt mögött meg ezek szerint a fél Közel-Kelet ott van.
Érdekes csata.
Csak mellékesem megjegyzem, hogy amit megvesznek cég, a WB+Discoveri adóssága is több, mint 34 milliárd dollár
Ez az eladás oka is, vagyis azon megy a verseny, hogy ki vegyen meg 34 milliárd dollár adósságot, hasonló mértékű adósság bevállalásával.
Én nem látom, hogy ebben hol van a megtérülés, de ők biztosan jobban tudják, mint én.