Mezőgazdaság, vízgazdálkodás, éghajlatváltozás

Nem akartam volna hozzászólni a magas röptű beszelgetéshez, de a MOM Spárban pont a felvágottas pultnál állva, na ki állt be mögém? A Magyar Péter.. a gyerekeivel vásárolt felvágottat meg húst. Még nem láttam korabban itt.
Én rendre ide járok, viszonylag jó a minőség, de ha valami igazán fasza húst akarok akkor azt vidéki böllértől veszem.

Annyira hú de jó itten minden, hogy minap piacon:
Gondoltam veszek marha darált húst hambinak.
Megyek az anno megszokott (főleg marhás) henteshez a piacon...
Hát marhahús az nincsen, mert drága. Nem veszi senki.
De kaució (!!!) ellenében hoz...
Magyaro. 2025.
....

Nem akartam volna hozzászólni a magas röptű beszelgetéshez, de a MOM Spárban pont a felvágottas pultnál állva, na ki állt be mögém? A Magyar Péter.. a gyerekeivel vásárolt felvágottat meg húst. Még nem láttam korabban itt.
Én rendre ide járok, viszonylag jó a minőség, de ha valami igazán fasza húst akarok akkor azt vidéki böllértől veszem.
Szóval Tiszás bótba jársz? A háborút pénzeled te lator?!

Hazánk egyik legrégebbi és legösszetettebb funkciót betöltő vízügyi létesítménye a Kvassay-vízlépcső, zsilip, erőmű és szivattyútelep a Csepel-sziget északi csücskénél. A 2025-ös év egyik kiemelkedő eseménye volt, hogy lezárult az Országos Vízügyi Főigazgatóság beruházásában a komplexum 2022-ben elkezdett modernizációja és kibővítése.

A kivitelezést a Colas és a STRABAG által létrehozott CS Kvassay 2021 Konzorcium végezte el.

Hét méteres betonfalak épültek Budapesten a Duna-ág víztelenített medrében, amelyek egy új szivattyútelep működését szolgálják. Három dunai áradás mellett, három év alatt valósult meg a Kvassay-komplexum modernizációja, amely választ ad a klímaváltozás vízgazdálkodási kihívásaira. Az idén átadott projekt kulcsszerepet játszik a Ráckevei–Soroksári-Duna-ág és a Homokhátság vízpótlásában.

Mekkora lesz a meglepődés amikor kiderül, hogy az emberi test tömegének is legalább a fele víz...
Csak ugye nem úgy a csont és izomszövetben tárolva...hogy hő/só hatására a hús térfogata és tömege felére csökken. Az a víz nem természetes sajátja, szokták vágás előtt pl. sós táppal etetni, hogy minnél több vizet igyon és tároljon a sejtjeiben....trükkösek ezek a fránya állatipari telepek. Meg ugye a friss hús a szupermárkettben már legalább egy hete kering fagyasztva...az országban...
Sütöttél már olyan disznó/csirke húst, ami házi tartású állattól származott, amit magának vágott az állattartó?...

Csak ugye nem úgy a csont és izomszövetben tárolva...hogy hő/só hatására a hús térfogata és tömege felére csökken. Az a víz nem természetes sajátja, szokták vágás előtt pl. sós táppal etetni, hogy minnél több vizet igyon és tároljon a sejtjeiben....trükkösek ezek a fránya állatipari telepek. Meg ugye a friss hús a szupermárkettben már legalább egy hete kering fagyasztva...az országban...
Sütöttél már olyan disznó/csirke húst, ami házi tartású állattól származott, amit magának vágott az állattartó?...

A víztartalom kb 2/3-a sejtekben van. Az izomsejtek 75%-nyi vizet tartalmaznak kb.

Ezt tudják növelni, de bizony, a víz nagyja természetes, és sajátja.

Ezek persze emberre vonatkoznak, de bizonyos hasonlóságok azért akadnak.

Sütöttem, vágtam, úgyhogy remélem, hogy elvárhatom, hogy önellentmondás nélkül érvelj a témában. Értem amit mondani akarsz, de tessék szabatosan fogalmazni. Az egész ország általános igénytelensége minden kommunikációban frusztráló.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260111/teljesen-befagyott-a-magyar-to-810267
"Teljesen befagyott hazánk legnagyobb mesterséges eredetű állóvize, a Tisza-tó - írja az Időkép."

Egyébként nagyon remélem, hogy "pártunk és kormányunk" a kb. februártól kezdődő olvadáskor meg próbálja majd megfogni ezt a sok olvadék vizet ami hazánkban illetve folyóink - a szomszédos országokban lévő - vízgyűjtő területein gyűlt össze mostanra. Különben nyáron megint pórul járunk és ezúttal nem lehet kimagyarázni majd, hogy hát nem volt téli csapadék stb...

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260111/teljesen-befagyott-a-magyar-to-810267
"Teljesen befagyott hazánk legnagyobb mesterséges eredetű állóvize, a Tisza-tó - írja az Időkép."

Egyébként nagyon remélem, hogy "pártunk és kormányunk" a kb. februártól kezdődő olvadáskor meg próbálja majd megfogni ezt a sok olvadék vizet ami hazánkban illetve folyóink - a szomszédos országokban lévő - vízgyűjtő területein gyűlt össze mostanra. Különben nyáron megint pórul járunk és ezúttal nem lehet kimagyarázni majd, hogy hát nem volt téli csapadék stb...
Mivel? Majd vesznek 1234 milliárdért vödröket valamelyik NER-hercegtől megrendelve? :D

A víztartalom kb 2/3-a sejtekben van. Az izomsejtek 75%-nyi vizet tartalmaznak kb.

Ezt tudják növelni, de bizony, a víz nagyja természetes, és sajátja.

Ezek persze emberre vonatkoznak, de bizonyos hasonlóságok azért akadnak.

Sütöttem, vágtam, úgyhogy remélem, hogy elvárhatom, hogy önellentmondás nélkül érvelj a témában. Értem amit mondani akarsz, de tessék szabatosan fogalmazni. Az egész ország általános igénytelensége minden kommunikációban frusztráló.
A hús (és egyebek, pl. szén, tüzifa) vizezése bevett találmány, szép ékköve a magyar "szolidaritásnak", amivel nemzettársainkat b.ssz.k át évtizedek óta.