Mezőgazdaság, vízgazdálkodás, éghajlatváltozás

Nem akartam volna hozzászólni a magas röptű beszelgetéshez, de a MOM Spárban pont a felvágottas pultnál állva, na ki állt be mögém? A Magyar Péter.. a gyerekeivel vásárolt felvágottat meg húst. Még nem láttam korabban itt.
Én rendre ide járok, viszonylag jó a minőség, de ha valami igazán fasza húst akarok akkor azt vidéki böllértől veszem.

Annyira hú de jó itten minden, hogy minap piacon:
Gondoltam veszek marha darált húst hambinak.
Megyek az anno megszokott (főleg marhás) henteshez a piacon...
Hát marhahús az nincsen, mert drága. Nem veszi senki.
De kaució (!!!) ellenében hoz...
Magyaro. 2025.
....

Nem akartam volna hozzászólni a magas röptű beszelgetéshez, de a MOM Spárban pont a felvágottas pultnál állva, na ki állt be mögém? A Magyar Péter.. a gyerekeivel vásárolt felvágottat meg húst. Még nem láttam korabban itt.
Én rendre ide járok, viszonylag jó a minőség, de ha valami igazán fasza húst akarok akkor azt vidéki böllértől veszem.
Szóval Tiszás bótba jársz? A háborút pénzeled te lator?!

Hazánk egyik legrégebbi és legösszetettebb funkciót betöltő vízügyi létesítménye a Kvassay-vízlépcső, zsilip, erőmű és szivattyútelep a Csepel-sziget északi csücskénél. A 2025-ös év egyik kiemelkedő eseménye volt, hogy lezárult az Országos Vízügyi Főigazgatóság beruházásában a komplexum 2022-ben elkezdett modernizációja és kibővítése.

A kivitelezést a Colas és a STRABAG által létrehozott CS Kvassay 2021 Konzorcium végezte el.

Hét méteres betonfalak épültek Budapesten a Duna-ág víztelenített medrében, amelyek egy új szivattyútelep működését szolgálják. Három dunai áradás mellett, három év alatt valósult meg a Kvassay-komplexum modernizációja, amely választ ad a klímaváltozás vízgazdálkodási kihívásaira. Az idén átadott projekt kulcsszerepet játszik a Ráckevei–Soroksári-Duna-ág és a Homokhátság vízpótlásában.

Mekkora lesz a meglepődés amikor kiderül, hogy az emberi test tömegének is legalább a fele víz...
Csak ugye nem úgy a csont és izomszövetben tárolva...hogy hő/só hatására a hús térfogata és tömege felére csökken. Az a víz nem természetes sajátja, szokták vágás előtt pl. sós táppal etetni, hogy minnél több vizet igyon és tároljon a sejtjeiben....trükkösek ezek a fránya állatipari telepek. Meg ugye a friss hús a szupermárkettben már legalább egy hete kering fagyasztva...az országban...
Sütöttél már olyan disznó/csirke húst, ami házi tartású állattól származott, amit magának vágott az állattartó?...

Csak ugye nem úgy a csont és izomszövetben tárolva...hogy hő/só hatására a hús térfogata és tömege felére csökken. Az a víz nem természetes sajátja, szokták vágás előtt pl. sós táppal etetni, hogy minnél több vizet igyon és tároljon a sejtjeiben....trükkösek ezek a fránya állatipari telepek. Meg ugye a friss hús a szupermárkettben már legalább egy hete kering fagyasztva...az országban...
Sütöttél már olyan disznó/csirke húst, ami házi tartású állattól származott, amit magának vágott az állattartó?...

A víztartalom kb 2/3-a sejtekben van. Az izomsejtek 75%-nyi vizet tartalmaznak kb.

Ezt tudják növelni, de bizony, a víz nagyja természetes, és sajátja.

Ezek persze emberre vonatkoznak, de bizonyos hasonlóságok azért akadnak.

Sütöttem, vágtam, úgyhogy remélem, hogy elvárhatom, hogy önellentmondás nélkül érvelj a témában. Értem amit mondani akarsz, de tessék szabatosan fogalmazni. Az egész ország általános igénytelensége minden kommunikációban frusztráló.