Lengyel haderőfejlesztési program (2032) és hadiipar

Ma hivatalosan is aláírták a szerződést a 96 db Apache helikopterre az első 2028-ban érkezik majd meg
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Igen, hát sokan úgy vannak vele, hogy a harci helikoptereknek nincs jövője a rá leselkedő veszélyek, mint a manpads, és más rövidhatótávú csöves, és lérak rendszerek miatt.
Úgylátszik a lengyelek nem így gondolkodnak..
Durva mennyiség, és főleg az árcédula..

Más.
Szerintem ha a muszka nyugatnak akarna támadni, ahhoz mondjuk ukrajnát teljes mértékben meg kellene szállnia, ami nem életszerű opció.
Ehhez azért többszázezres 2vh. szerű hadsereget kellene összevonni, ehhez mérten felszerelve, ami szintén nem valószínű.
Meg aztán nem a lengyelek felé mennének, sokkal inkább felénk, meg az oláhék felé..

• Tetszik
Reactions: fip7
Igen, hát sokan úgy vannak vele, hogy a harci helikoptereknek nincs jövője a rá leselkedő veszélyek, mint a manpads, és más rövidhatótávú csöves, és lérak rendszerek miatt.
Úgylátszik a lengyelek nem így gondolkodnak..
Durva mennyiség, és főleg az árcédula..
Az Apache topikba beraktam egy videót, hogy az amcsik (US ARMY) miért vágja vissza a harci heliket.
A lengyelek sztem döntöttek jól hogy erre költenek - legalábbis ilyen sokat...

• Tetszik
Reactions: fishbed and imike
Már elvétve láthatsz újabb videókat Ukrajnábaól harci heli bevetésekről, pedig az ukrán csapat légvédelem elég gyatra
Ugye ez eddig is így volt.

Csak egy normális lègierő először megpuhítja a lègvèdelmet.

De a helikopterek èvtizedek óta könnyű prèdak egy rètegelt lègvèdelemnek.

De mèg az sem kell mindíg.

Vietnám? Hány ezer lelőtt heli?
Afganisztán?
Mogadisu? Pár óra alatt 2 lelőtt heli, ès tudtommal vagy 6 sèrült.
Ak/RPG...

Emlèkeim szerint koszovó fölè sem engedtèk be őket.

Hogy most viszont olcsóbban/embervesztesèg nèlkül megoldhatóbb a drónok miatt, az biztos.

De a lengyelek úgylátszik nem így látják.

• Tetszik
Reactions: fip7 and Aladeen
  • Tetszik
Reactions: SilvioD