[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Miért gond az, hogy a világ három legerősebb hatalmával jóban vagyunk??
Erősen kérdéses hogy egy krízis helyzetben ez mire lenne elég. Nagyok jó indulatára építeni NAGYON bizonytalan dolog. "Védőpajzsot" sem adott Orbánnak csak néhány aláírt sipkát! Nagyon nem tudod helyi értékén kezelni a dolgokat!
Hány katonai hullazsákot vállalna be szted Trump, hogy minket megvédjen?
Sztem egyet sem...arról nem is beszélve, hogy ő már nem sokáig van ott viszont azt nemzetközi rendszert amiben a hozzánk hasonló kis országok úgy-ahogy biztonságban lehettek, érvényesülhettek évtizedekre - ha nem örökre tönkre tette..

Az lenne az ideális, ha Brüsszellel is jóban lennénk.
Egy egységes erős EU lehetne ellensúly a nagyokkal szemben, persze ettől baromi messze vagyunk.
A potenciál meg van benne: nem véletlen akarja Trump is meg az oroszok is szétverni.

Az hogy a nagyhatalmak ilyenek, ahhoz meg alkalmazkodni kell.

Grönland Dániáé vagy Amerikáé nekünk nem mindegy???
már nem egy kína/oroszbarát komcsi irányítja, nekünk nem mindegy? Ha több olaj lesz a világpiacon, az nekünk még jó is, ha lenyomja az árakat

Kuba. Aki megy nyaralni max. jobb kaszinók lesznek. ;)

Ugyanígy fordítva. Tajvan Kínáé vagy külön állam nekünk nem mindegy?
Ha a szuverenitás elvét (amit kedvenc kormányod naponta 10x elmond) telibe szarjuk, akkor legközelebb majd a románok jelentkeznek be Tiszántúlért - például. Akkor meg majd ezt az új alapelvet alkalmazva mindenki szarik ránk "mert nekik mindegy": oldjuk meg mi 44 tankunkkal!

Az hogy hol az orosz/ukran határ, az viszont fontos. Jó lenne megroppantani Ukrajnát, hogy egy kisebb állam, kisebb pofával működjön. Majd ha nagyon csődbe megy, az amcsi modell szerint megvesszük Kárpátalját, ahogy ők Grönlandot, és minden nagyhatalom tapsolni fog hozzá. KisUkrajnát még az Unióba is felvehetjük.
A nap vicce! :D
Mi f.sznak vennénk 2-3 ukrán ruszint egy totál lepukkant területtel?
1-2% magyar van csak ott és lassan már annyi sem lesz.
Meg pont erre van pénzünk mikor magyar lakosság harmada-fele nyomorog.

Kíváncsi leszek, az amcsik a MOLt a szerbek felvásárlásával a Balkán legnagyobb olajvállalatává teszik-e.
Ott sztem van egy titkos zsebszerződés hogy mint el ül a háború pora, szépen vissza kell adni a ruszkiknak az egészet...
Inkább megőrzésre kapja ezt a MOL, nem örökbe...

Szal eddig nekünk nincs okunk sírni. Most mások xopnak.
:D :D :D

Mi is szívunk és csak még jobban fogunk. Elvtelen, megbízhatatlan nárcisztikus diktátorok "barátságára" (ez egy értelmezhetetlen szó náluk) építünk külpolitikát. Eközben a legszorosabb gazdasági kereskedelmi partnereinkkel (EU) hidegháborúzunk, pedig egy egységes erős EU-val jobban járnának, nagyobb védelmet jelentene az ilyen zavaros időkben.

Képtelen vagyok megérteni miért tapsikolnak az eddigi világ rend halálának sokan, amikor kicsi gyenge országok tutira megsz@ják. Lenyomják, átgázolnak rajtuk. A szájakarate ellenére tollpihék vagyunk a tornádóban és az állítólagos "barátaink" sem tesznek kb. semmit értünk. Trump azsiztált egy propi látogatáshoz, de kb. Mo. vett onnnét dolgokat (persze csak szándék nyiltakozat szintjén szokás szerint), de Trump nem adott semmit! Nagyon gyenge "eredmény" 10 seggnyalás után!

Persze. Csak a Bloomberg ilyen ügyekben nem hiteles forrás. Trump bukásában érdekeltek, arra dolgoznak. Teszik a dolguk, amúgy semmi gond.
Csak épp Tulsinak kb. az USA összes ellenslábasával van közös fényképe! :D
A szakmaiság legalja, hogy ő lehet DNI...

Csak épp Tulsinak kb. az USA összes ellenslábasával van közös fényképe! :D
A szakmaiság legalja, hogy ő lehet DNI...
Az afgán kivonulás mi volt?? Az egy káosz és az USA nevetségessé vált. Nos akkor milyen szakmai vezetése volt a DNI-nak?

Igazából Amerikában a szolgálatok a Demokrata mainstream érdekeiért dolgoztak. Tóröltették Biden Papa fiának ügyeit, és kreált oroszbarát vádakat fogalmaztak meg Trump ellen. Sokan a Demokratáktól is bírálták ezért főleg utólag őket. Nos Trump egy Deep Staten kìvülállót, egy volt Demokratát, Tulsi Gabbardot, pártokon felülemelkedve, tett meg a szolgálatok felügyeletére.

Aki először oda ütött, ami a legjobban fáj. Ránézett a szolgálatok feneketlen pénzeszsáljára. Nem is tetszett sokaknak....

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Barátom, ezt így le merted írni? Ha csak azt nézed, hogy Magyarország keleti határa(részben) újra védhetővé válna...lehet sok féle képpen nézni...de ez a megközelítés...nálam (egy senki hazafinál) kiveri a biztosítékot...egy mentséged lehet, az, hogy fiatal vagy.

Barátom, ezt így le merted írni? Ha csak azt nézed, hogy Magyarország keleti határa(részben) újra védhetővé válna...lehet sok féle képpen nézni...de ez a megközelítés...nálam (egy senki hazafinál) kiveri a biztosítékot...egy mentséged lehet, az, hogy fiatal vagy.
Mert 99% szláv majd tétlenül nézi, hogy pasáskodjunk felettük?!? o_O
Egyfolytában menne a gerillaháború....

Mert 99% szláv majd tétlenül nézi, hogy pasáskodjunk felettük?!? o_O
Egyfolytában menne a gerillaháború....
Ha ismernéd az ukrán hétköznapi viszonyokat(a háború előttit), a döntő többség számára masszív életszínvonalbéli előrelépés lenne a magyar viszonyok. Aki elégedetlen, annak döntő hányada, immár EU állampolgárként legálisan tudna más országban munkát vállalni. Az is kiderülne hány százalék a valós "magyar", vagy magyarokkal szimpatizáló(ruszin). Abban "Kriss"-nek igaza van, hogy Kárpátalja békén hagyása hatalmas ukrán betelepülést okozott.

Erősen kérdéses hogy egy krízis helyzetben ez mire lenne elég. Nagyok jó indulatára építeni NAGYON bizonytalan dolog. "Védőpajzsot" sem adott Orbánnak csak néhány aláírt sipkát! Nagyon nem tudod helyi értékén kezelni a dolgokat!
Hány katonai hullazsákot vállalna be szted Trump, hogy minket megvédjen?
Sztem egyet sem...arról nem is beszélve, hogy ő már nem sokáig van ott viszont azt nemzetközi rendszert amiben a hozzánk hasonló kis országok úgy-ahogy biztonságban lehettek, érvényesülhettek évtizedekre - ha nem örökre tönkre tette..
Hú, itt vmi nagyon összekeveredett.
Leírtam, Mo célja a világ három legerősebb hatalmával jóban lenni, erre jön ez a telexkompatibilis cunami.

Pénzügyi csomag.
Majd azért izgulj nehogy legyen belőle vmi Trump tavaszi budapesti látogatásán. Mert akkor kidurrantja ezt a lufit is.
Tudod novemberben az volt a fáma Trump kibaxik velünk az orosz olaj és gázszankciókkal, aztán mégse, sőt Közép-Európában még az is lehet az energiaszektorban vezető regionális hatalommá tesz.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Trump elnök levele Orbán Viktor miniszterelnöknek!

• Az amerikai-magyar kapcsolatok aranykora
    • Erősebb együttműködés a védelem, az energia és az illegális migráció területén
    • Hamarosan ütemezik a magyarországi látogatást
Újra naggyá tesszük az amerikai-magyar kapcsolatokat!

Hullazsákok.
Nullát vállalna be igen. De ki az a hülye aki ránklő, ha Trump velünk?? Lehet.néhány fogyatékos ukran, de ott lenne a buli vége.
A tuti az lenne, ha Németországből átjönne néhány amcsi. Csak egy jelképes erő a NATO kötelékben, magyar vezetés alatt, mint a digók a Bakonyban. Ha vki pattogna Záhonynál, ők kérdeznék meg, mizu, aztán mennének a dolgukra, lehet a Kárpárokon túlra, ahol a helyük. :cool:

Nemzetközi rendszer, jog
Az Unió is köp a saját jogszabályaira velünk szemben, az amcsik is ezt teszik csak másokkal. Néha az Uniós fősodorral. Jó ezt nézni, hogy azokat szívatják, akik minket akarnak csicskáztatni.

Trumpnak még van hosszú három éve.(a libsiknek ez duplán számít:D) Nincs megkötve a keze, nem kell a kampánnyal baxakodni.
De igazából én az avatarom várom, Vancet. Ő fogja csak igazán megfingatni a régi libsi elitet. Márpedig ő 12 évig is poziban lehet.

Egy egységes erős EU lehetne ellensúly a nagyokkal szemben, persze ettől baromi messze vagyunk.
A potenciál meg van benne: nem véletlen akarja Trump is meg az oroszok is szétverni.
Az Unió magát veri szét.
Egy erős Európa jó lenne, de nem ezekkel. Az alkesz Juncker után, ez a német arisztokrata hercegnő is egy katasztrófa. Nem kell itt senkinek, se Putyinnak, se Trumpnak szétverni. Ezek ahogy dolgoznak, Európa megy egyre csak a gödörbe.
Szal tényleg jó lenne egy erős Európa, de erős vezetőkkel. Alice-el, Marine-el. Mert a mostani képtelen szabadulni a globális hálózatok fogságából.
Igazából abból nem is lehet teljesen szabadulni, de vmi olyan rendszerre, ahol a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad, legetne törekedni. És ezek erre nem törekszenek, sőt odadobják Európát a globális Demokrata hálózat érdekeiért, most pl. Ukrajnában, de a zöld bxziskodás sem volt nagyobb ötlet, ahogy a willkommen sem. Ez mind Európát gyengíti
Ha a szuverenitás elvét (amit kedvenc kormányod naponta 10x elmond) telibe szarjuk, akkor legközelebb majd a románok jelentkeznek be Tiszántúlért - például. Akkor meg majd ezt az új alapelvet alkalmazva mindenki szarik ránk "mert nekik mindegy": oldjuk meg mi 44 tankunkkal!
Nem az az alapelv, hogy mki xarik ránk. Éppen ellenkezőleg. Oroszország, Kína, az USA,Izeael és Törökország egyszerre legyen érdekelt Magyarország sikerében.
A magyar szuverenitást a saját jogait áthágva hányszor sérti az Unió ma is??
Nincs ebben változás, csak azok a libsi szent tehenek is szopnak néhaTrump miatt, akik eddig a mondmegek voltak.
Mordor meg figyeljen Moldovára, nehogy úgy járjanak, mint az ukránok.
A nap vicce! :D
Látod b+! Neked Kárpátalja 2-3 ukrán ruszin meg egy nyomortelep.Vki lehet másra gondol.
Persze ez ma sci-fi, de ma ilyen világot élünk újra, ahol lehet fantáziálni.
Pousonyban 10% szlovák volt 1920ban?? Ma 95%??? Majd az idő ezeket megoldja.

Sztem az Unió képtelen Ukrajnát felzárkóztatni, de Kárpátalját kimenthetjük, ez egy jó kompromisszum és a Kárpátok hegyei az oroszok ellen is kedvezőbb védelmi pozíciók.

Majd feldurrantunk oda pár síközpontot reptérrel, aztán nem mki Ausztriában költi el a pénzét .

Ott sztem van egy titkos zsebszerződés hogy mint el ül a háború pora, szépen vissza kell adni a ruszkiknak az egészet...
Inkább megőrzésre kapja ezt a MOL, nem örökbe...
Meglátjuk, mi lesz. Persze minden játszhat.De akár jól is kijöhetünk belőle, akár zsebszerződés nélkül is.
:D :D :D

Mi is szívunk és csak még jobban fogunk. Elvtelen, megbízhatatlan nárcisztikus diktátorok "barátságára" (ez egy értelmezhetetlen szó náluk) építünk külpolitikát. Eközben a legszorosabb gazdasági kereskedelmi partnereinkkel (EU) hidegháborúzunk, pedig egy egységes erős EU-val jobban járnának, nagyobb védelmet jelentene az ilyen zavaros időkben.
Az Unió ugyanolyan diktátor mint Trump. Csak az neked azért tetszik, mert hozzád közelebb áll. Én örülnék ha kiegyeznénk Brüsszelel, de nem azon az áron, hogy a SAFE pénzeink egy részét Ukrajnába küldjük, hogy mi fegyverezzük fel saját készletről az ukránokat, ahogy sokan.Esetleg mi hitelezzük Ukrajna újjáépítését. Vagy Merkel vendégeit, mi lássuk el és Netflix kompatibilis legyen a magyar társadalom.

Mert kábé most ez az ára. Ennél jobbat kell kialkudni
Képtelen vagyok megérteni miért tapsikolnak az eddigi világ rend halálának sokan, amikor kicsi gyenge országok tutira megsz@ják. Lenyomják, átgázolnak rajtuk. A szájakarate ellenére tollpihék vagyunk a tornádóban és az állítólagos "barátaink" sem tesznek kb. semmit értünk. Trump azsiztált egy propi látogatáshoz, de kb. Mo. vett onnnét dolgokat (persze csak szándék nyiltakozat szintjén szokás szerint), de Trump nem adott semmit! Nagyon gyenge "eredmény" 10 seggnyalás után!
Ez a világrend nekünk 50 év kommunizmust meg Trianont hozta a múlt században. Nem fogok szomorkodni a temetésén.
Új világrend, új esélyek és mi eddig jól indulunk. Majd meglátjuk, mire fut ki.

Azt értem a fröcsögésből, hogy ez neked vhol fáj, én is nyomtam a Gyurcsámy takarodjat, amikor azt éltük. Szal ezzel szemben megértő vagyok.

Végül is csak 2 éve vannak itt folyamatosan de ezek szerint eddig nem tűnt fel.
Tudtam, csak nem sejtettem. o_O
Vmiért vhogy nekem ők mindig monitor alatt voltak. Azt hittem nem állandó, mint az olasz, csak néha beugranak gyakorlatozni.

Lehet hozhatnának komolyabb cuccot is, akkor jobban látszana nekem is.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Én már számonkértem a fórum Venezuela szövetségeseit (oroszok, kína BRICS) pártoló részén, hogy hol ennek a nyilvánvalóan sok jogot sértő cselekménynek a retorziója. Még olyan megengedő is voltam, hogy csupán csak olyan semmiség szinten vezessenek be szankciókat az USA ellen, amilyen szankciókat vezetett be az USA az oroszok ellen.
Bemegy a helyi kocsmába a falu legerősebb legénye, ráadásul géppuskával a kezében, lekever két pofont Józsi bácsinak, majd megkérdezi, kér még más is? Te ott ülsz a sarokban egy széken egy szál pohárral a kezedben. Beszólnál neki és jelentkeznél?
Bakker tényleg azt várod el, hogy a világvégi szerencsétlen Venezuela miatt indítsanak szankciókat egy olyan ország ellen, aki egymaga többet költ a hadseregre a második világháború óta, mint az utána következő tizenakárhány?
Az EU országai szerintem épp azon agyalnak, hogy milyen kifogásokkal mondjanak nemet Dániának, ha az USA tényleg ráteszi a kezét Grönlandra. 100% biztos vagyok benne, hogy nem fognak semmit sem csinálni. Majd kimagyarázzák, hogy Grönland igazából az utolsó gyarmat, az angolok és franciák is elveszítették a gyarmataikat, ideje, hogy a dánok is lemondjanak róla. Egyébként az is hathatós USA segítséggel történt.

Bemegy a helyi kocsmába a falu legerősebb legénye, ráadásul géppuskával a kezében, lekever két pofont Józsi bácsinak, majd megkérdezi, kér még más is? Te ott ülsz a sarokban egy széken egy szál pohárral a kezedben. Beszólnál neki és jelentkeznél?
Bakker tényleg azt várod el, hogy a világvégi szerencsétlen Venezuela miatt indítsanak szankciókat egy olyan ország ellen, aki egymaga többet költ a hadseregre a második világháború óta, mint az utána következő tizenakárhány?
Az EU országai szerintem épp azon agyalnak, hogy milyen kifogásokkal mondjanak nemet Dániának, ha az USA tényleg ráteszi a kezét Grönlandra. 100% biztos vagyok benne, hogy nem fognak semmit sem csinálni. Majd kimagyarázzák, hogy Grönland igazából az utolsó gyarmat, az angolok és franciák is elveszítették a gyarmataikat, ideje, hogy a dánok is lemondjanak róla. Egyébként az is hathatós USA segítséggel történt.
Európa az USA gyarmata.