[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Én azt nem értem, hogy mire jó ugyanazok körök kismilliomodjára futása ?
658354272c39ededf88c3c007e34efb5.jpg

Hát,ha neked ez jött le,akkor qrva nagy baj van a szövegértelmezési képességeiddel.....
Se @dudi ,se én egy szóval se irtunk olyat,hogy Oo leronhanja a világot.
Csak azt,hogy bizony qrvára jobb nekünk a nyugati világhoz tartozni,mint az oroszhoz.....
Moszkvai uralom alatt csinálnátok ilyen hajcihőt Moszkva ellen,qrvagyorsan rájönnél,hogy mennyivel jobb.Mert már rég kisbaltában vágnád a fát Szibériában-és még örülhetnél is neki,hogy nem estél ki az ablakon,vagy nem lőtted tarkon magad fegyverpucolás közben vagy menekülés közben......

Hamis dilemma.

Inkább egy lájtos laza függés egy messzi központtol,mint újra az orosz gulág legvidámabb barakjának léte.
Hm.
Én úgy látom, hogy a sokszor megénekelt amerikai/snidling szoftpóver jóval szorosabban kontrollál bennünket, mint amennyire a (dudi által jóváhagyottan) gyenge orosz szoftpóver a közeljövőben képes lehet. Utóbbiaknál nyilvánvalóan nem lesz annyi (monetáris és kultúrális) tőke egyhamar, hogy olyan szintű kontroll csatornákat építsenek ki, mint amilyeneket az amerikaiak csak Magyarországon az elmúlt 30+ évben kiépítettek.
Azaz a függés a "messzi központtól" jelenleg egyáltalán nem laza/lájtos.

És ha elfogadjuk, hogy az oroszok gyengék (szoftpóverben és katonailag), akkor tulajdonképpen hogyan is jutnánk el az ún. "orosz gulág"-ig?
A két nagyhatalom közül egyelőre az egyik fog bennünket, és azok nem az oroszok.

Egyébként ha a fentit törölnék is a moderátorok, ezt az egy kérdést ne, mert ezt tisztáznám: leírnátok, hogy egyébként szerintetek az átlag orosz állampolgárt ma, 2026 február elsején milyen elnyomás éri? Nem anekdotákra vagyok kíváncsi. Őszintén érdekel.

Hm.
Én úgy látom, hogy a sokszor megénekelt amerikai/snidling szoftpóver jóval szorosabban kontrollál bennünket, mint amennyire a (dudi által jóváhagyottan) gyenge orosz szoftpóver a közeljövőben képes lehet. Utóbbiaknál nyilvánvalóan nem lesz annyi (monetáris és kultúrális) tőke egyhamar, hogy olyan szintű kontroll csatornákat építsenek ki, mint amilyeneket az amerikaiak csak Magyarországon az elmúlt 30+ évben kiépítettek.

És ha elfogadjuk, hogy az oroszok gyengék (szoftpóverben és katonailag), akkor tulajdonképpen hogyan is jutnánk el az ún. "orosz gulág"-ig?
A két nagyhatalom közül egyelőre az egyik fog bennünket, és azok nem az oroszok.

Egyébként ha a fentit törölnék is a moderátorok, ezt az egy kérdést ne, mert ezt tisztáznám: leírnátok, hogy egyébként szerintetek az átlag orosz állampolgárt ma, 2026 február elsején milyen elnyomás éri? Nem anekdotákra vagyok kíváncsi. Őszintén érdekel.
Szerintem kérdezd meg azt,kit letartóztatnak és börtönbe vágnak csak azért,mert háborúnak meri nevezni az ukrán háborút......
Nagyon nagyot csattannátok a valóság flaszterén,ha tényleg orosz érdekszférába kerülnénk.Nagyon gyorsan megtudnátok,miért is jobb nekünk a "rodhadó nyugati kapitalizmus" térfelén.

• Tetszik
Reactions: Rferi66
ha tényleg orosz érdekszférába kerülnénk.
Merész kijelentés ez! úgy az orosz érdekszférába kerülni hogy a derék ukránok betörnek Oroszországba :D :D
Ne zavarjon hogy 4 megyébe pöcsölnek lassan 5 éve ááá minek a valósággal foglalkozni !
Igaza van Mark1993-nak abban hogy te valahol a 80 évek közepén leragadtál !

Hm.

Van orosz soft power és van kézzelfogható hatása is. Sok fórumtárson látszódik. Elég visszaemlékezni a Gulyás Gergelyes incidensre és hogyan reagáltak a fórumon rá egyesek.

Merész kijelentés ez! úgy az orosz érdekszférába kerülni hogy a derék ukránok betörnek Oroszországba :D :D
Ne zavarjon hogy 4 megyébe pöcsölnek lassan 5 éve ááá minek a valósággal foglalkozni !
Igaza van Mark1993-nak abban hogy te valahol a 80 évek közepén leragadtál !
Ja,hogy a szövegértelemezés az nem megy,csak a trollkodás......
A ruszkitroll brigád vizionál folyton NATO-orosz háborút.....Én folyamatosan azt irom,hogy ennek esélye igencsak halovány.Merthogy a ruszki harmatgyange hozzá,a NATOnak meg esze ágában nincs megtámadni az oroszokat.

Van orosz soft power és van kézzelfogható hatása is. Sok fórumtárson látszódik. Elég visszaemlékezni a Gulyás Gergelyes incidensre és hogyan reagáltak a fórumon rá egyesek.
Nincs orosz szoftpóver, itt többen megmondták már. Meg hardpóver sincs, hiszen négy éve nem tudják térdre kényszeríteni ukrajnát, hogy is gondolhatnánk, hogy a NATO ellen bármi érdemire képesek lennének??

A viccet félretéve, hogy Gulyás mit mondott (ő volt a “meg kéne adniuk magukat”?), itt irreleváns, ennek semmi köze az oroszok soft power képességeihez - írom ezt azért, mert önmagában az, hogy még mindig NATO tagállam vagyunk, irgalmatlan mennyiségű nyugati tőkével kitömve, NGO-kkal és egyéb befolyással az országban (khm Váci út 47e) gyakorlatilag nullifikál mindenféle orosz soft power törekvést, nagyságrendi különbség van a két nagyhatalom képességei közt.

De sorolhatod az orosz tulajdonú/irányítású cégeket és NGO-kat itthon, kíváncsian várom, hány elemű a lista. Vagy akár arról is írhatsz, milyen eredetű külföldi kultúrális termékeket fogyasztanak idehaza. Szerintem oroszt a legkevésbé.

Nincs orosz szoftpóver, itt többen megmondták már. Meg hardpóver sincs, hiszen négy éve nem tudják térdre kényszeríteni ukrajnát, hogy is gondolhatnánk, hogy a NATO ellen bármi érdemire képesek lennének??

A viccet félretéve, hogy Gulyás mit mondott (ő volt a “meg kéne adniuk magukat”?), itt irreleváns, ennek semmi köze az oroszok soft power képességeihez - írom ezt azért, mert önmagában az, hogy még mindig NATO tagállam vagyunk, irgalmatlan mennyiségű nyugati tőkével kitömve, NGO-kkal és egyéb befolyással az országban (khm Váci út 47e) gyakorlatilag nullifikál mindenféle orosz soft power törekvést, nagyságrendi különbség van a két nagyhatalom képességei közt.

De sorolhatod az orosz tulajdonú/irányítású cégeket és NGO-kat itthon, kíváncsian várom, hány elemű a lista. Vagy akár arról is írhatsz, milyen eredetű külföldi kultúrális termékeket fogyasztanak idehaza. Szerintem oroszt a legkevésbé.
Kérlek értelmezd megint a kommentem. A fórumtársak reagálásán van a hangsúly, nem a politikuson. Vagy te nem voltál itt, amikor ezt vesézték ki itten?

Kérlek értelmezd megint a kommentem. A fórumtársak reagálásán van a hangsúly, nem a politikuson. Vagy te nem voltál itt, amikor ezt vesézték ki itten?
Az ide írogató pár tucat látens autista alapján állítod, hogy kézzelfogható orosz soft power van? Minimum a felük gyűlöli az oroszokat, a maradék nagy része indifferens és van pár tag, aki bevallottan szurkol nekik.

Mi a véleményed a nem-orosz soft power mibenlétéről, esetleg annak mértékéről, akár csak itt, a fórumon?

Az ide írogató pár tucat látens autista alapján állítod, hogy kézzelfogható orosz soft power van? Minimum a felük gyűlöli az oroszokat, a maradék nagy része indifferens és van pár tag, aki bevallottan szurkol nekik.

Mi a véleményed a nem-orosz soft power mibenlétéről, esetleg annak mértékéről, akár csak itt, a fórumon?
Azóta visszanéztem, akkor is ment a szerecsenmosdatás szerény személyedtől.
Ha valaki nem tud 2 évre ezelőttre visszaemlékezni (vagy inkább nem akar), akkor lesz itt egy link, annak ellenére, hogy töröltek kommenteket.

Azóta visszanéztem, akkor is ment a szerecsenmosdatás szerény személyedtől.
Ha valaki nem tud 2 évre ezelőttre visszaemlékezni (vagy inkább nem akar), akkor lesz itt egy link, annak ellenére, hogy töröltek kommenteket.
A linkelt 60781-es komment nem tőlem származik. De különben is, ez mit cáfol vagy épp mit húz alá szerinted?
Milyen mértékűnek tartod a nyugati soft powert a fórumon? Mi köze van annak, hogy ezen a fórumon mit ír maroknyi ember ahhoz, hogy idehaza milyen nagyhatalomnak milyen soft power befolyása van a dolgok folyására?
A fentieket többedszerre kérdezem.

A ruszofóbok által összeírt zagyvaságok után térjünk vissza a biztpolhoz, a reálpolitikához.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A ruszofóbok által összeírt zagyvaságok után térjünk vissza a biztpolhoz, a reálpolitikához.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
szemmel láthatóan izzik a láng VdL és Zelé között. de így legalább tudjuk miért kell majd millióknak meghalniuk

Tavaly több mint 30 országba szállítottak orosz katonai termékeket, a devizabevétel meghaladta a 15 milliárd dollárt.
Ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök jelentette be január 30-án a Katonai-Műszaki Együttműködési Bizottság ülésén.

Néhány idézet Putyin nyitóbeszédéből:

"Rendszeres ülést tartunk a külföldi országokkal együttmüködő Katonai-Műszaki Együttműködési Bizottsággal. Elemezni fogjuk a 2025-ig tartó munkánk eredményeit, és felvázoljuk jövőbeli terveinket.

Szeretném megjegyezni, hogy ebben az időszakban a katonai-műszaki együttműködési rendszer továbbra is kihívásokkal teli körülmények között működött. A nyugati országok nyomása partnereinkre, hogy akadályozzák és blokkolják üzleti kapcsolataikat Oroszországgal, folytatódott, sőt fokozódott.

Mindezek ellenére exportszerződéseinket általában megbízhatóan teljesítettük. Tavaly világszerte több mint 30 országba szállítottak orosz katonai termékeket, a devizabevétel meghaladta a 15 milliárd dollárt.

Ezek az eredmények további lehetőségeket kínálnak a védelmi ipari vállalatok modernizálásába, termelési kapacitásuk bővítésébe és fejlett tudományos kutatásokba való befektetésre. Fontos az is, hogy ezek a vállalatok termelésük jelentős részét polgári felhasználásra termeljék. Azt is szeretném megjegyezni, hogy az elmúlt évben jelentős mennyiségű új exportmegrendelés épült ki.

Így az orosz katonai-műszaki együttműködési rendszer nemcsak hatékonyságát és nagyfokú ellenálló képességét bizonyította. Az is kulcsfontosságú, hogy alapvető alapot teremtettünk katonai termékeink szállításának körének és földrajzi kiterjedésének jelentős bővítéséhez, ezáltal megerősítve Oroszország pozícióját, mint megbízható partner, fejlesztő és gyártó a fejlett – valós harci körülmények között bevált és tesztelt – fegyverrendszerek terén.

Szeretném megköszönni a Szövetségi Katonai-Műszaki Együttműködési Szolgálat és a Rosoboronexport munkatársainak, valamint a védelmi ipari vállalatok csapatainak odaadó munkáját. És természetesen további sikereket kívánok. Szeretném kiemelni, hogy a védelmi ipari szervezetek stabil és zökkenőmentes működését, beleértve az exportszerződések teljesítését is, nagyrészt az időben meghozott kormányzati támogató intézkedések tették lehetővé. A 2026-2028 közötti időszakra további támogatási intézkedéseket vezetnek be az új szövetségi projekt, az „Oroszország és külföldi államok közötti katonai-technikai együttműködés fejlesztése” részeként. A meglévő pénzügyi és egyéb támogatási mechanizmusok és eszközök folyamatos hatékony felhasználása kulcsfontosságú, mivel a katonai export volumene várhatóan jelentősen növekedni fog a 2026-os terv szerint, amelyet ma végre felülvizsgálunk és jóváhagyunk.

Különös figyelmet fordítunk a katonai-technológiai együttműködés és partnerség bővítésére is. Több mint 340 ilyen projekt van már megvalósítás alatt vagy fejlesztési szakaszban 14 országgal. Biztos vagyok benne, hogy az ezen a területen végzett közös munka javítani fogja a meglévő fegyverek és felszerelések teljesítményét, és új, ígéretes modelleket fog kidolgozni, beleértve azokat is, amelyekre a globális piacokon van kereslet.

Új kilátások nyílnak a katonai-technikai együttműködés elmélyítésére a világ más régióiban található országokkal, beleértve az afrikai kontinensen lévőket is. Őszintén értékeljük történelmileg erős, baráti és valóban bizalmi kapcsolatainkat az afrikai országokkal. A Szovjetunió, majd később Oroszország különböző időpontokban jelentős mennyiségű fegyvert és katonai felszerelést szállított az afrikai országoknak, szakembereket képezve ki azok gyártására, üzemeltetésére és javítására, valamint katonai személyzetet.

Ma, a nyugati nyomás ellenére, az afrikai partnerek kifejezik hajlandóságukat az Oroszországgal való kapcsolatok bővítésére katonai és katonai-technikai területen. Ez nemcsak az orosz katonai export növelését foglalja magában, hanem más fegyverek, anyagok és termékek beszerzését is. A korábban leszállított felszerelések átfogó szervizelésére, az orosz katonai termékek engedélyezett gyártásának megszervezésére és számos más kérdésre gondolok. Röviden, ennyi elég a mai megbeszéléshez. "

Putyint le kell váltania az oroszoknak és a helyére egy pszichopata nacionalistát ültetniük, aki képes arra, hogy felismerve az ellenoldal mentalitását, náluk is mocskosabb állatként, a legiszonyatosabb eszközökkel éljen. Így is késő lenne már, mert a teszetosza különleges katonai műveletet kellene gyorsan és megsemmisítő erővel megnyernie. Éveket adtak eddig is a birodalomnak ha ránézel a lengyelekre, rájössz, kit fegyvereznek fel ezzel az idővel élve amit az ukrik biztosítanak.
Ahogy korábban azt is írtam, hogy a hülye Putyinon meg a nyomorék különleges katonai műveletén fognak elúszni, mert a kezdeményezés a birodalomnál van.

• Tetszik
Reactions: cirqle