Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

Árpád hídi gázoló ügye még nem jutott el az ítéletig. A leírtak ott is érvényesek, bizonyítani kell a versenyzést, amit az illetők persze tagadnak, hogy megússzák enyhe ítélettel.
Tudomásom szerint az összes pesti híd be van kamerázva.
Akkor wtf???

A Tipon is elgondolkoztam amúgy, unokatestvéremnek volt egy darabik, aztán elektromosra csreélte gazdasági okokból, mert neki nagyon megérte a váltás. Nem emlékszem, hogy bármit modnott volna róla, se jót, se rosszat. A családban több Fiat is volt, Pandától ducatoig, mind tesztességesen tette a dolgát amúgy. A Tipoban nem volt egy rendes motor sem a kínálatban amikor néztem, túl gyenge volt a motorizációja nekem, meg kicsit fapados. Tudod, igényem van a luxusra, csak fizetni nem akarok érte :D
Tipom van, 1.4, 95lo.
Azért vettem mert az én akkori autómat a szerelők képtelenek voltak megcsinálni, sosem akartam ilyet, kollégám árulta mikor már nagyon kellett auto
Kicsit gyenge, kurva rövidek a fokozatok hogy ezt titkolja, és szar a fűtés rendszere, végülis fűt, ahogy ő akarja, ellenben a légkondi ja meg szarabb, az egy gyenge fos.
Évek óta baszodok hogy mire csereljem, de aztán sosem sikerült döntenem, faterral elmentem megnézni ismerős kombi dízel superb-jet, az tetszett, de faterneak is, így aztán ő jár vele. Tök boldog tőle:) két éve.
Amit én szeretnék 110+ lóerő, biciklit be tudom rakni hátra úgy hogy max az első kereket kapom ki, automata legkondi, 5-6millio, autópályán is elég halk hangoskönyvhoz. Mikor kinezek egy típust, utána olvasók kb mindig elmegy a kedvem.

Lehet, hogy az ilyen jellegű, halálos kimenetelű baleset okozását emberölésként kellene kezelni.
@Kurfürst mintha vmik környező országban már így lenne?
Ausztriában van erre gyakorlat, amit említettél. 2021. szeptember 1-je óta szigorúbb büntetések vannak, és 2024. március 1-je óta pedig durvult a bírságoláson kívüli egyéb büntetés is. A sebességtúllépéssel okozott halálos baleset már szándékos emberölésnek számít. A nagyobb sebességtúllépésnél a gépjárművet el lehet kobozni, és árverezni lehet (főleg külföldieknél).

Nem láttam a topikban, szóval bedobom. A Deutsche Bahn saját statisztikái szerint 2025-ben az Intercity és ICE - azaz nagysebességű - vonatok mindössze 60,1 százaléka ért be időben. Utóbbi alatt a DB a 6 percet nem meghaladó késéseket érti. 2024-ben ez az arány 62,5, míg 2015-ben 74,4% volt. A 70%-os arányt 2029 végére tervezik elérni.

Nem tisztem a MÁV-ot védeni, mert én is szoptam már velük/miattuk eleget - lásd Veszprém-Ajka közti végtelenített vágányzár, vagy amikor csak a büfékocsis sör mentett meg a hőgutától -, de lassan van az a szint, amikor már ez is eredmény.

• Tetszik
Reactions: Ramzana and enzo
Nem láttam a topikban, szóval bedobom. A Deutsche Bahn saját statisztikái szerint 2025-ben az Intercity és ICE - azaz nagysebességű - vonatok mindössze 60,1 százaléka ért be időben. Utóbbi alatt a DB a 6 percet nem meghaladó késéseket érti. 2024-ben ez az arány 62,5, míg 2015-ben 74,4% volt. A 70%-os arányt 2029 végére tervezik elérni.

Nem tisztem a MÁV-ot védeni, mert én is szoptam már velük/miattuk eleget - lásd Veszprém-Ajka közti végtelenített vágányzár, vagy amikor csak a büfékocsis sör mentett meg a hőgutától -, de lassan van az a szint, amikor már ez is eredmény.
A DB-t nem az tette tönkre, hogy állami céget akartak profitorientáltan működtetni?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A DB a legretekebb társaság egész Európában. Csak ugye messze van, sokan nem utaznak vele, és még mindig él bennünk a "bezzeg a prcíz németek" sztereotípia.

Az, hogy ismerik, egy dolog. Hogy bíróságon mit tudnak bizonyítani, az meg egy másik. És a jogász kaszt kb úgy összezár, mint az orvosok.
De szemtanúk vannak elvileg arra, hogy egy Honda Jazzt akart lenyomni éppen, az sem elég? Ne vicceljünk már és ez nem neked szól, hanem ennek az országnak

• Tetszik
Reactions: fip7
Nem tartóztatják le a győri tragédiát okozó Aston Martin sofőrjét

Nagy felzúdulást keltett Győrben, hogy – mint korábban megírtuk – egy 33 éves férfi az észak-dunántúli megyeszékhely belvárosában egy Aston Martint vezetve nagy sebességgel áttért a szemközti sávba, és halálra gázolt egy buszmegállóban várakozó 76 éves asszonyt. A gázolót a rendőrség előállította, halálos közúti baleset okozásának gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A hatóság kezdeményezte a férfi letartóztatását is.

Az ütközésben a kocsi utasa, a sofőr várandós barántője is megsérült a beszámolók szerint. Az internetre gyorsan kikerült az autó sofőrjének vélt férfi neve és fotója is.

Valamiért bennem az él, hogy egy Honda Jazz nem egy sportkocsi...
Helyiek szerint rendszeresen büntetőfékezett meg baszogatta a normális autósokat is. Egy Porscheval versenyezgetett a városban elég gyakran.

Amúgy tegnap redditen valaki lekérte a csávót OPTEN-ről, nem találom a képet, de vagy 12 céghez van köze, a tesójának meg megtöbbhöz.

• Szomorú
Reactions: fip7
Helyiek szerint rendszeresen büntetőfékezett meg baszogatta a normális autósokat is. Egy Porscheval versenyezgetett a városban elég gyakran.
Nem védeni akarom, de egy Honda Jazz nem egy versenyparner... Nem ismerjük a körülményeket pontosan, kissé korai és megalapozatlam ítélkezni.

Nem ismerjük a körülményeket pontosan, kissé korai és megalapozatlam ítélkezni.
Nem korai mivel halált okozó testi sérülést okozott. Ugyanakkor nézd meg a képeket mi maradt az autóból és a buszmegállóból. Ha ő a megengedett 50 km/h-val közlekedik egy ilyen kocsival akkor az öreg hölgyet is beültethette volna. Mivel simán meg tud állni mellette.
  • Az ilyen nagyképű bunkó parasztott meg nem kell védeni! Kapjon vagy 10 évet S kussoljonn!
  • Nem tudom megérteni az ilyen újgazdag ficsúrokat hogy miért nem vesznek manapság egy két-négy ülléses kis helikoptert a azzal oda mennek ahová akar gyorsan. Van rá pénnze! :rolleyes: Miért kell játszani az agyát, nagyképűen a belvárosban, a közlekedési szabályok meggsértésével! Irritálja a szabályosan közllekedő autóst is, mutatva hogy neki mindent lehet! Hát nem!
  • Bezárni vagy 10 évre hogy tudjon ráérjen gondolkozni arról hogy mit tett! Elvett egy életett!

Nem védeni akarom, de egy Honda Jazz nem egy versenyparner... Nem ismerjük a körülményeket pontosan, kissé korai és megalapozatlam ítélkezni.

Láttad, mennyire lezúzta az Aston-t? Nem 60-nal előzött az biztos. Kommentekben írták többen is, hogy minden hétvégén este versenyzés volt az Astonnal, ki is hívták a rendőröket rájuk, azok sose jöttek ki. Mindenki ismeri Győrben, helyi kiskirály