[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113
Lövöldözés volt a seattle-i autonóm zónában, egy ember meghalt
https://mandiner.hu/cikk/20200620_lovoldozes_volt_a_seattle_i_autonom_zonaban_egy_ember_meghalt

A gyilkosság körülményei még nem ismertek. Bár a szélsőbalos és BLM-tüntetők „állama” deklaráltan rendőrmentes terület, a rendőrség kiérkezett a helyszínre.

Két embert meglőttek a seattle-i „autonóm zóna” területén, egyikük belehalt sérüléseibe – írja a Newsweek.

A seattle-i autonóm zónát (CHAZ) a város központjában, hat háztömbnyi területen alakították ki Black Lives Matter- és szélsőbalos tiltakozók a George Floyd halálát követő tüntetéssorozat során.

A lövöldözés hajnal 2 óra 20 perc körül történt. Az egyik sérültet a jelenlévők az orvosi önkéntesek táborához szállították, ám már útközben belehalt sérüléseibe. A másik sérült állapotáról még nincsenek információk, ahogy a gyilkosság körülményeit sem tisztázták még. Bár a CHAZ deklaráltan rendőrmentes terület, a rendőrség kiérkezett a helyszínre.

Komolyan nem értem!!!
Minek ment ki a rendőrség???
Hagyni kellett volna a francba, egyék csak meg amit főztek!!!
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 331
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 399
113
Kávé helyett, csak erős idegzetűeknek!!!!!

BŐTÖS BOTOND
Csehszlovák Kém



A felállított Tisza- és a trianoni szobrokra a válasz csak azok felrobbantása lehet.

„Ha nem döntjük le a szoborokat, nem lesz változás a fejekben sem. Egyelőre ott tartunk, hogy Toroczkai Lászlótól Nyári Krisztiánon át Schiffer Andrásig gyakorlatilag senki nem érti az antirasszista forradalom lényegét Magyarországon. Na, de lassan megérkezem Bécsbe, van 50 percem átszállni, eszem egy kebát és Budapestig befejezem a cikkem is a témában.

(...)

Nyugodtan hozzászámolhatod a mintegy félezer trianoni kutyahugyozást, ami a magyarok sovinizmusát indoktrinálja újra. Tisza szobra a »nemzet« főterén, a Kossuthon áll, tehát a mai fasiszta társadalommérnökök indoktrinálása ellen itt nem elég a ledöntés és a Dunába dobás. A felállított Tisza és a trianoni szobrokra a válasz csak azok felrobbbantása lehet. A NER megbuktatása után nemcsak a bűnözők sittre juttatása a feladat, de a köztereinket is meg kell tisztítani a fasiszta indoktrinácitól.

(...)

»Ez nem Amerika, ez Magyarország.« - Ez sajnos igaz. Itt egyelőre tombol a fasiszta ellenforradalom, a progresszív műhelyeket megsemmisítették Orbánék, a valóban baloldali és liberális gondolkodókat elkergették külföldre vagy a magánéletbe, az újságírókat és nem vállaltan fideszes vagy egykor ellenzékinek tűnő politikusokat becsicskították. A realitás az, hogy utódvédharcokat folytatnak azok, akik ma nem a NER közvetlen haszonélvezői. Tehát sajnos a magyarországi szobordöntögetések egyelőre még arrébb vannak, ma ott tartunk, hogy egyelőre most állítják fel azokat a szobrokat, amit egy kulturális forradalom majd elsöpörhet egyszer. De mint mindennek, ennek is eljön az ideje. Ha valami Nyugaton elindult a periferiára mindig később érkezett.”


Én szóltam!!! :rolleyes:
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Rasszista tradíciót idéz a Colgate fogkrémjének csomagolása, felülvizsgálják

na ilyesmire mar nekem is kinyilik a bicskam...

szerintem uj trendet kellene kihirdetni, kinezvezuk hogy az egesz emberiseg nem fekete,nem sarga,nem feher hanem mondjuk mindanyian Ocean Kek szinuek vagyunk, igy nem lesz senki sem megsertve mert mindenki egy szinu lesz.

azon kivul,betiltom a buzisagot, meg a rendes szaporodast is, mert egyaltalan nem sajnalnam ha ez az emberiseg ami tok idiota lett, kihalna. Semmi sex, csak tuntetes, dogozni sem kell ,ugyis mindenki menager akar lenni, meg ha akora segghulye is hogy egy lapatot nem tud megfogni.

na ... megyek kampanyolok, hatha a sok idiota rakap a dologra es milliomos leszek :D
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Rasszista tradíciót idéz a Colgate fogkrémjének csomagolása, felülvizsgálják

na ilyesmire mar nekem is kinyilik a bicskam...

szerintem uj trendet kellene kihirdetni, kinezvezuk hogy az egesz emberiseg nem fekete,nem sarga,nem feher hanem mondjuk mindanyian Ocean Kek szinuek vagyunk, igy nem lesz senki sem megsertve mert mindenki egy szinu lesz.

azon kivul,betiltom a buzisagot, meg a rendes szaporodast is, mert egyaltalan nem sajnalnam ha ez az emberiseg ami tok idiota lett, kihalna. Semmi sex, csak tuntetes, dogozni sem kell ,ugyis mindenki menager akar lenni, meg ha akora segghulye is hogy egy lapatot nem tud megfogni.

na ... megyek kampanyolok, hatha a sok idiota rakap a dologra es milliomos leszek :D


Az a baj, hogy van erről egy vicc. Az iskolabusz ajtaja előtt vitatkoznk a gyerekek, lökdösődnek. A sofőr kiszól.
-Mi a gond gyerekek, miért nem szálltok fel?
Az egyik fekete gyerek válaszol.
-Azon vitatkozunk, hogy mi is előre akarunk ülni a buszon ahogy a fehér gyerekek, nem csak a busz legvégébe.
Mire a sofőr.
-Ejnye gyerekek, a rasszizmus csúnya dolog. Gondoljátok úgy, hogy mindannyian kékek vagyunk oké?
A gyerekek mosolyogva bólogatnak, aztán a sofőr megint megszólal.
-Na ha ezt így letisztáztuk, akkor szálljatok fel szépen. Világoskékek előre, sötétkékek hátra.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Felülvizsgálja Ázsia-szerte forgalmazott....

Ázsiában mindenki nyíltan rasszista, nekik nem tök mindegy? :D

Nyugaton minket is ázsiai söpredéknek tartanak, vagy a még hülyébbek szlávnak. Ázsiában meg örülnek nekünk mind a türk népek, mind a távol-keletiek. Ha nagyon borul a bili és Ázsia veszi át a világ abszolút vezető szerepét, akkor erre a vonalra nagyon rá kell erősíteni, mert jelentős előnnyel járhat a környékünkön lévőkkel szemben.
Ha Amerika tényleg kénytelen lesz bezárkózni a bolygó nyugati féltekéjére, akkor a keleti féltekén nagyon erős hatalmi verseny indul, és nem mindegy a kisebbeknek, hogy kinek lesz a legtöbb támogatója.

Ugye hiába van EU, mi már a keleti félteke vagyunk. Messze USA-tól és Kínától is. Kína nem tud ilyen messze közvetlen beleszólni a dolgokba, és lassan az USA elveszti a régebben meglévő képességét erre. Így német, török, orosz, háromszög által határolt térséggé válik közép-európa lassan. Nem véletlen próbálunk ezekkel a hatalmakkal jóba lenni, és közben a saját szövetségeinket kiépíteni (V4, és Horvátország meg Szerbia, bár én az utolsóban nem bíznék, nem az a tisztességes fajta.)
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Ott hagynád a házadat a csőcseléknek?
Vagy megpróbálnád kimenteni az értékeidet rajtuk keresztül?
Sokan bezárkóztak, reménykedve, hogy gyorsan vége lesz.

Tobb kep is van rola hogy mi is az a free zone, de ez nyilvan a legpontosabb, szoval, elhagyot rendorsegi epulet, par utca, nehany emeletes haz es nemi zold terulet.

9xztg1n18x351.jpg


Biztos hogy vannak akik laknak azokba a hazakba, de nincsenek sokan, es nyilvan a nagy demokraciaba ami a tuntetoknel van, elfelejtettek megkerdezni oket hogy ok akarjak hogy cirkusz legyen a hazuk elott vagy nem.

Nyilvan mint mindig, egyesek jogai megint nem fontosak.

Ki kellene menekiteni azokat az embereket ott, es odabaszni egy falat ugy szepen korbe es ha mar free akarnak lenni, akor legyenek 100%.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Tobb kep is van rola hogy mi is az a free zone, de ez nyilvan a legpontosabb, szoval, elhagyot rendorsegi epulet, par utca, nehany emeletes haz es nemi zold terulet.

9xztg1n18x351.jpg


Biztos hogy vannak akik laknak azokba a hazakba, de nincsenek sokan, es nyilvan a nagy demokraciaba ami a tuntetoknel van, elfelejtettek megkerdezni oket hogy ok akarjak hogy cirkusz legyen a hazuk elott vagy nem.

Nyilvan mint mindig, egyesek jogai megint nem fontosak.

Ki kellene menekiteni azokat az embereket ott, es odabaszni egy falat ugy szepen korbe es ha mar free akarnak lenni, akor legyenek 100%.

A városi tömbök négyzetes felosztása miatt nyílegyenes utcákat úgyse tudnák védeni. Kiéheztetik őket, és megvárják, hogy vadállatokká váljanak, Akkor meg be lehet mutatni a közvéleménynek, hogy tessék ide vezet a baloldal. Ezzel nyer többet Trump és a republikánusok. Ha szétverik őket, akkor a Demokraták hősöket csinálnának belőlük.

Ha meg fegyverrel támadnak akkor az egyenes utcák miatt a nemzeti gárda 30mm-essel az egész miniállamot keresztül tudná lőni. Nincs egy ív az utcában ami rejtekhelyként szolgálna.
Ezt az amerikai nagyvárosok jelentős részén jellemző formát problémaként fel is hozták a hidegháborúban, hogy nehezen védhetőek a belvárosok szárazföldön a szabályos kialakítás és a tömbök teljes beépítettsége miatt. (könnyen akár több km-re is le tudja tartani az ellenség nehézfegyverzettel az utcákat, bevonulás nélkül)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 966
82 832
113
Rasszista tradíciót idéz a Colgate fogkrémjének csomagolása, felülvizsgálják

na ilyesmire mar nekem is kinyilik a bicskam...

szerintem uj trendet kellene kihirdetni, kinezvezuk hogy az egesz emberiseg nem fekete,nem sarga,nem feher hanem mondjuk mindanyian Ocean Kek szinuek vagyunk, igy nem lesz senki sem megsertve mert mindenki egy szinu lesz.

azon kivul,betiltom a buzisagot, meg a rendes szaporodast is, mert egyaltalan nem sajnalnam ha ez az emberiseg ami tok idiota lett, kihalna. Semmi sex, csak tuntetes, dogozni sem kell ,ugyis mindenki menager akar lenni, meg ha akora segghulye is hogy egy lapatot nem tud megfogni.

na ... megyek kampanyolok, hatha a sok idiota rakap a dologra es milliomos leszek :D
Laptopot?


:D