2Sz43 Malva, 2Sz44 Giacint-K - 152mm önjáró tüzérségi löveg (Oroszország)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
10 039
30 627
113
original_593d2a9de190162c9c3111820fa62f75.jpg

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
15 053
41 663
113

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 616
35 423
113
Na, megszültem valá a 2Sz44 Giacint-K-ról szóló videót, légyszi ossztátok majd meg saját oldalról is, mert a Youtube algoritmus még mindig nem szeret
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 745
89 934
113
Na, megszültem valá a 2Sz44 Giacint-K-ról szóló videót, légyszi ossztátok majd meg saját oldalról is, mert a Youtube algoritmus még mindig nem szeret
Már megosztottam a videót a másik topikban. De nem is regisztráltam, hogy van már Malva topik. :)

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 616
35 423
113
4:23-as bevágású részletnél látható, hogy manuál töltésű

Mindez abból a szempontból logikus, hogy konkrétan egy szimpla vontatott 2A36 Giacint-B-t raktak fel rögtönzötten a 2A65 helyére mert elégtelen volt utóbbi lőtávja.

Amúgy itt a fotóriport többi része, ahol jobban látszik a töltés folyamata. Csak nem mertem azokat a RIA Novosztyi logó miatt kirakni, mert letilt akkor az FB

• Tetszik
Reactions: fip7 and fishbed

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 781
91 046
113
Katonák töltik.

4:23-as bevágású részletnél látható, hogy manuál töltésű

Mindez abból a szempontból logikus, hogy konkrétan egy szimpla vontatott 2A36 Giacint-B-t raktak fel rögtönzötten a 2A65 helyére mert elégtelen volt utóbbi lőtávja.

Amúgy itt a fotóriport többi része, ahol jobban látszik a töltés folyamata. Csak nem mertem azokat a RIA Novosztyi logó miatt kirakni, mert letilt akkor az FB
Én meg voltam róla győződve, hogy azert ez egy modern eszköz lesz, nem csak egy löveg teherautón.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 616
35 423
113
Én meg voltam róla győződve, hogy azert ez egy modern eszköz lesz, nem csak egy löveg teherautón.
Töltőberendezés az van az alapul szolgáló 2Sz43 Malvához (valahol annak a működése is benne van a videóban, mert vágtam be a Vojennaja Prijomkából is), csak épp azt meg nem módosították a 2A36 Giacint löveghez.
Hirtelen ezt találtam most a töltőről

Azért is mondtam, hogy ez egy átmeneti megoldás, mert mint látszik a kivitelezésből az időfaktor nyomása miatt jobb opciót nem találtak. Már tegnap óta kellene gyártaniuk a JBMoU sztenderdnek megfelelő lövegcsöveket, sőt eleve olyannal kellett volna a Malvát is tervezni. Ugyanúgy, mint a BMP-3-nál hiába volt már előzetesen eléggé nagy feedback, hogy nem így kéne, a kedves Rosztech meg a Sojgu-féle VM nem hallgatott rá

• Tetszik
Reactions: fishbed

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
20 990
36 682
113
Töltőberendezés az van az alapul szolgáló 2Sz43 Malvához (valahol annak a működése is benne van a videóban, mert vágtam be a Vojennaja Prijomkából is), csak épp azt meg nem módosították a 2A36 Giacint löveghez.
Hirtelen ezt találtam most a töltőről

Azért is mondtam, hogy ez egy átmeneti megoldás, mert mint látszik a kivitelezésből az időfaktor nyomása miatt jobb opciót nem találtak. Már tegnap óta kellene gyártaniuk a JBMoU sztenderdnek megfelelő lövegcsöveket, sőt eleve olyannal kellett volna a Malvát is tervezni. Ugyanúgy, mint a BMP-3-nál hiába volt már előzetesen eléggé nagy feedback, hogy nem így kéne, a kedves Rosztech meg a Sojgu-féle VM nem hallgatott rá
A csataterek királya a tüzérség.A királynője a gyalogság.
Automatizált töltő.Vontatott lövegen elösször a G5-52n jelent meg teljes körűen,jó 20 évvel a 2A36 tervezése után.Szóval egyáltalán nem lehet aszemére vetni a Jácintnak,hogy még nincs neki.Mista töltője meg nem jó hozzá az eltérő töltetűr miatt.Újra kéne hozzá tervezni.
A 2A36 a 130milis M46 löveg leváltására készült.Maga korában baxot jó volt,75ben rendszeresitették,amikor a dél afrikai G-5 Bull löveg fejlesztése indult.....És modernizációval bizony még ma is ott volna a szeren.Ez a sorozat a messzehordó támogató tüzérségi szerepre készült.Eredetileg a hadtest tüzér dd-jába szánták.
Mista család viszont a D20-2S3 folytatása a hadosztály tüzérség szintjére.
Eltérő feladatkör.Csak mivel az egyre drágább tűzeszközök miatt gond kezdett lenni pénzügyileg,mindenhol igyekeznek egy eszközzel megoldani a többféle feladatkört.Az eszköz minőségjellemzőjét meg a nagyobb hatótávolságú igény határozta meg.
Ez viszont problémákat szült,mert ami jó messzire üsd-futkosni,az nem biztos hogy jó közelre a kisérő tüzérfeladatokra.Anno ezért pl a Paladint eredetileg 2 féle változatban tervezték összehozni.Németek meg a PzH mellett a kisérő tűzérségbe a PzH berendezéseivel korszerűsitett M109Gt akarták megtartani.
Oroszok meg még a szovjet időkben kifejlesztették a 2S18at kifejezetten kisérőtüzérségnek,csak már nem került sorozatgyártásra (most előszedték,de nincs pénz,ipari kapacitás a gyártására)
Naszóval az van,hogy konvencionális harcban a ho ágyú alapú 2S43 a rövid lába miatt olyan helyzetbe került,hogy a nagy mérete miatt nem elég gyors,és közben védtelen ahoz,hogy a lőtávolsága miatt meghatározott mélységben jó túlélő képességgel harcolhasson.
Érdekessége a dolognak-hogy ezt az oroszok egyszer már megállapitották......
EpqmXmIW8AIOlzH

2S21 Mista-K prototipus 1983ban.Ez a tornyos változat,de volt sima platóslöveg változat is.És az igen alapos próbák eredménye az lett már akkor,ami ma Ukrajnában.Hogy a jövőben a ho szintű mista védett,zárt lövegtornyos változatban kéne csak gyártani.Megpróbálták a Kamaz és 8x8 Kraz alvázakat felpáncélozni hozzá,de azok úgy túl nehezek lettek.A szovjet ipar nem tudott előállitani egy G6,vagy Dana jellegű kerekes löveget
És a platós löveg kialakitásra a messzehordó 2A36 löveget javasolták a maga messzehordó támogató szerepkörében........
Nebaxamaeg.....40 év,és Ukrajna háborús veszteségei kellettek hozzá,hogy megállapitsák,hogy de qrvára igazuk is volt 40 éve.......:confused:

• Tetszik
Reactions: fishbed