Gondolom az F-22,35 és a drónok sokkal olcsóbban és biztonságosabban megoldják, a 70-es években tervezett A-10-nek szánt feladatot...
Littlejohn
Szerintem kifejezetten hasznos tud lenne egy ilyen gép, ha közvetlen tűztámogatásról van szó. A túlélőképessége szerintem sokkal jobb, mint mondjuk egy harci helinek. Szóval hasznos jószág.
Biztos vagyok benne, hogy az F-15C/D és az F-16C/D flotta régebbi, de még üzemidővel rendelkező darabjait el lehetne passzolni a világpiacon.
Gondolom az F-22,35 és a drónok sokkal olcsóbban és biztonságosabban megoldják, a 70-es években tervezett A-10-nek szánt feladatot...
Azon kívül bármennyire is modernizált a c variáns, ezt a gépet páncéloshadosztályok ellen tervezték. Max Kína, vagy Észak-Korea ellen lenne manapság használható költséghatékonyan. Azonban a csapatlégvédelem az utóbbi években akkorát fejlődött, ami megkérdőjelezi a kis sebességű, jól megterhelt, repülő tankok jelentőségét. Nem vagyok az A-10 szakértője, de talán mégis a legkisebb rossz az A-10 kivonása.
Viszont itt pár dolog molni által is kiderült. Az egyik az, hogy az F-15C/D gépek eladhatatlanok, és mivel az üzemidejük is kifut lassan, ezért én inkább akkor ezt a típust vonnám ki a légierő állományából.
Inkább még mindig a régebbi F-16 osokat próbálnám meg elpasszolni.
És ha a használt Falconokra oly nagy kereslet lenne, akkor nem "sütkérezne" annyi Boneyard-ban.
"...Pierre Sprey, aki Robert Mcnamara idejében a védelmi miniszteri posztot töltötte be és igazgatta az A-10 projekt alakulását az 1960-as években..."
Ejnye. Ezt a mondatot kéretik újrafogalmazni. Pierre Sprey az A-10-es tervezője volt, igy valóban ő igazgatta az A-10-es projekt alakulását, de nem mint védelmi miniszter. A védelmi miniszter maga Robert Mcnamara volt.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..