5 Eyes...Ez egy ausztrál híroldal?

Remélhetőleg pár héten belül kiderül kamu-e. Bár Trump meg tudja fúrni a Gripen dealt sok amcsi alkatrész miatt...
5 Eyes...Ez egy ausztrál híroldal?

Elég valószinűtlen.Gripen túl kis teljesitményű nekik.Voltak Mirage III-ik,nem kell nekik még1x olyan kis teljesitményű gép.Ez egy ausztrál híroldal?
Ennek fuss neki még egyszer...Elég valószinűtlen.Gripen túl kis teljesitményű nekik.Voltak Mirage III-ik,nem kell nekik még1x olyan kis teljesitményű gép.

Uff,tényleg.Ennek fuss neki még egyszer...![]()
Légtérvedelmen kívül nem igazán kell nekik másra.Uff,tényleg.
No,akkor.....Nem valószinű,mert bár volt nekik F5 gépük is,de a Gripen túl kis teljesitményű Kanadának.
Nagyon nagy ország.Hatalmas területeket kéne fedeznie.NORAD követelményeinek egyszerűen nem felel meg a Gripen.Légtérvedelmen kívül nem igazán kell nekik másra.
USA-val szemben tudják, hogy esélytelenek, mindenki más ellen aki arra téved meg elég lehet az olcsóbb Gripen.
Néha betéved oda egy Medve vagy Tu-160-as amúgy meg kb. eltévedt utasszállítókat kell terelgetni.
Sztem le vagy maradva az új Gripen paramétereivel kapcsolatban.Nagyon nagy ország.Hatalmas területeket kéne fedeznie.NORAD követelményeinek egyszerűen nem felel meg a Gripen.
Anno egyébként az F5 aféle felkészitő gyakorló gép,és pontvédelmi vadász,meg az NSZKban állomásozó kanadai erők frontvadásza-és rövidtávú utasszállitó terelgető volt.
Az igazi honi légvédelmi vadászuk meg az F101 volt az F18 elött.Nagy volt a hatótávolsága,és bőven elég volt az akkori orosz bombázók ellen (igazábol akkor csak a Medve volt,Bisont esetleg,többinek túl kicsi volt a hatótávolsága)

Bocs,de megint az van,hogy propi reklámértékekel számolsz.Amiböl pl a külső üzemanyag tartály nélküli max átrepülési távolság tutti hazugság.Azt eleve mindig max üzemanyagkapacitásra adják meg.Sztem le vagy maradva az új Gripen paramétereivel kapcsolatban.
Google AI szerint az E/F hatótávja:
Szóval simán elég lehet nekik - nem véletlen tárgyalnak róla. Bár te biztos megint jobban tudod mint ők...
- Növelt belső kapacitás: A Gripen E belső üzemanyagtartályai mintegy 40%-kal nagyobbak, ami jelentősen növeli a hatótávot.
- Áttelepülési hatótáv: Körülbelül 4000 km (2500 mérföld) külső üzemanyagtartályok nélkül is, de üzemanyagtartályok és speciális üzemanyagok használatával ez tovább növelhető. (Kanada a legszélesebb pontján parttól partig 7560 km)
- Harci hatótáv: Elméletileg meghaladhatja az 1500 km-t (930+ mérföld), ami sokkal nagyobb, mint a korábbi verzióké.
- Szupercirkálás: A Gripen E képes szupercirkálásra, ami azt jelenti, hogy képes Mach 1 feletti sebességgel repülni utánégető nélkül, így üzemanyagot takarít meg.
- Motor: A General Electric F414-GE-39E hajtómű, amely lehetővé teszi ezt a fokozott teljesítményt.
![]()
Biztos, a sok "hülye" a kanadai légierőtől és a kormányból is bedől a "propi értékeknek" és ezért gondolkodnak ebben a gépben...Bocs,de megint az van,hogy propi reklámértékekel számolsz.

Tudnám, hogy miért azt a nyomorék Gripent akarják....a létező leghülyébb választás.
Bocs,de egy szar robotot kérdezel,és csodálod,hogy hülye válaszokat kapsz?Biztos, a sok "hülye" a kanadai légierőtől és a kormányból is bedől a "propi értékeknek" és ezért gondolkodnak ebben a gépben...![]()
Én is erre tippeltem volna, de nem vagyok up to date Rafale témájában.A Rafale ideális lenne nekik. Nincs benne USA alkatrész, és két hajtóműves, nagy hatótávolságú gép.
A gripen egy vicc, főleg oda.
Én is erre tippeltem volna, de nem vagyok up to date Rafale témájában.
Bocs,de megint az van,hogy propi reklámértékekel számolsz.
Többi meg olyan,hogy a Kfir C2 is szupercirkáló,mert full üres,aerodinamikailag tiszta állapotban át tudja lépni a hanghatárt utánégető nélkül is?Mert kb ezt tudja a Gripen E is.....
Szupercirkálás: A Gripen E képes szupercirkálásra, ami azt jelenti, hogy képes Mach 1 feletti sebességgel repülni utánégető nélkül, így üzemanyagot takarít meg.
A GOOGLE AI netes találatokat összegzi, hivatalos ugyanis nincs! A SAAB a weboldalán nem mond erről semmit. Lózungok vannak adatok alig.Bocs,de egy szar robotot kérdezel,és csodálod,hogy hülye válaszokat kapsz?
Nem azok - legalábbis olyan nincs amire a gyártó "rányomta pecsétjét".Nézz utána a tényleges értékeknek,mert kb 95%ban nyilvánosak.
Csak hogy ez egy több versenyző projektnek indul sok éve és Gripent elég jónak találták, hogy TOP kettőbe kerüljön.A kanadai légierő az F35öt szeretné.Számtalan felmérésük,modellezésük mind azt hozta ki,hogy a Gripen E sehol nincs az F35höz képes-és valójában harcértékre vetitve sokkal drágább is a Gripen.
A probléma a politika.Főleg Trump óta.
Gripen sehol nem nyert soha technikai alapon,mindig csak politikai alapon nyert.
Erről már sok vita volt itt: a Gripen C légiharc-fegyverzettel vízszintesen tud 1,1 MACH-ot - forrásokat végig nézve én erre jutottam. Mennyi üzemanyaggal meg milyen más paraméterek mellett azt nem tudom.Emlèkeim szerint minimális üzemanyaggal, függesztmèny nèlkül kèpes rá, szóval tènyleg csak propi.
Nagy valószínűséggel Kanada rendelkezik a világon a legtöbb információval Gripen "E" vs. F-35 - el kapcsolatban, ezekből itt mi valszeg keveset tudunk , az ő döntésük lesz , az is benne van a pakliban hogy a jelenlegi amerikai kormányzati döntések miatt - amelyek nem arattak osztatlan sikert - , Kanadában újratervezés lesz! Kiderül.
Ès ugyanúgy nem lesznek függetlenek az usatólA Gripen tele van USA+Angol alkatrészekkel. Ha az USA nem engedi meg a vásárlást, akkor nem fognak Gripent venni.
Vehetnek ruszkit, kínait meg franciátÈs ugyanúgy nem lesznek függetlenek az usatól

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..