Forrás?
Ne álmodozz, ti csúzlit fogtok kapni már vásárolja hozzá a Currus a gumibelsőket
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Forrás?
Apropó Currus!
Ma reggel az M3-on Budapest fel tartva a gödöllői lehajtónál láttam egy Budapest felől jövő konvojt, amiben katonai teherautók között kettő vagy három MRAP gördült.
Ritka rusnya, túl magasnak épített tákolmányok benyomását keltették a teherautók között - az autópálya lehajtón látva.
Szerintem igen, a http://www.milmag.pl/news/view?news_id=414 is azt irja, hogy a csehekkel mar van alairt szerzodes pisztolyokrol, geppisztolyokrol, sot karabelyokrol is. Szoval nem lesz Mo-n Beryl, hacsak nem akarnak 2 felet...
Szóba sem került CZ 75 Shadow..... P09-et mondtak és P07-et.CZ 75 9mm Luger SP-01
Raadasul a PGZ-s cikkben is ugye az volt, hogy Lo ajanl: Krab, Rak, es szemelyi felszerelest, Mo akar: legvedelem, panceltores, tuzerseg. Szoval nem volt szo karabelyokrol, ehhez is passzol a cseh karabely otlete. Csak nem tudom minek... ha baj (haboru) van akkor a csehek tuti nem fognak supportot, alkatreszt vagy uj peldanyokat szallitani, a Lengyelek meg valoszinu hogy igen. De ha a csehek Mo-ra teszik a gyartast/licence, akkor persze oke, de erre keves eselyt latok.Szerintem igen, a http://www.milmag.pl/news/view?news_id=414 is azt irja, hogy a csehekkel mar van alairt szerzodes pisztolyokrol, geppisztolyokrol, sot karabelyokrol is. Szoval nem lesz Mo-n Beryl, hacsak nem akarnak 2 felet...
Meg azért nehogy már megint egy 1200 grammos acéltokos fegyvert rendszeresítsenek, mikor ott a műanyag tokos. Elég baj az hogy belső szánvezetéses és külső kakasos, legalább ólomsúlyú ne legyen. A belső szánvezetésű fegyvert meglátjuk a csajok hogy fogják csőre tölteni a keskeny szán miatt.Tudomásom szerint nem SP-01, hanem P-09-ek jönnek a rendőrséghez és a honvédséghez is. A KR már kapott is belőle. Egyébként teljesen korrekt szolgálati pisztolyok, minden rendőr oldalán nyugodtan lóghat ilyen. Egyébként a a Cz 75 Sp-01 és Sp-01 Shadow nem teljesen ugyanaz a fegyver.
Én nem vagyok ezzel a Stryk B-vel képben. Erről van szó?Gratulálok, a magyar hadiipar terméke (Stryk B) helyett import! Ez szomorú...
Meg azért nehogy már megint egy 1200 grammos acéltokos fegyvert rendszeresítsenek, mikor ott a műanyag tokos. Elég baj az hogy belső szánvezetéses és külső kakasos, legalább ólomsúlyú ne legyen. A belső szánvezetésű fegyvert meglátjuk a csajok hogy fogják csőre tölteni a keskeny szán miatt.
Én nem vagyok ezzel a Stryk B-vel képben. Erről van szó?
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/stryk-b-a-strike-one-utodja
Innen nekem úgy néz ki, hogy ez nem magyar hadiipari termék.
Én nem vagyok ezzel a Stryk B-vel képben. Erről van szó?
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/stryk-b-a-strike-one-utodja
Innen nekem úgy néz ki, hogy ez nem magyar hadiipari termék.
A gyártás helyéről tudsz valamit? Csinálnak valamit a Berva régi HT üzem helyén/ből.Egyébként nem olyan vészes csőre tölteni. A tömege pedig teljesen vállalható. Tudtommal gyártani is itthon fogják, de ezek lehet már csak pletykák tényleg. Bár a csehek most szerintem örülnének is további kapacitásoknak.
A BREN pedig kimondottan szerencsés választás főleg, hogy 7,62x39-ben is gyártják.
Ja, hogy te úgy értetted, hogy itthon gyártott, nem magyar fejlesztésű pisztoly. Nekem a magyar hadiipari termék az olyasvalamit jelent, mint a Komondor. Magyar tervezők, fejlesztés, hazai beszállítók és gyártás. Itt csak hazai gyártásról van szó. Ilyen alapon a CZ 75 9mm Luger SP-01 is magyar hadiipari termék lesz, ha itthon fogják gyártani, ergó nem vesztünk így semmit (már ha akik használni fogják, legalább annyira elégedettek vele, mint a Stryk B-vel).
A gyártás helyéről tudsz valamit? Csinálnak valamit a Berva régi HT üzem helyén/ből.
Adná a Jó Isten, ha a pletykáid igaznak bizonyulnának. Még a végén tényleg lenne valami magyar hadiipar, vagy valami ahhoz hasonló izé.Fogalmam sincs. Többektől hallottam már, hogy itthon kezdenek gyártani, de konkrétumot senki sem mondott. Meg talán honvédségi biznisz az egész, de lehet csak pletyka.
Ja, hogy te úgy értetted, hogy itthon gyártott, nem magyar fejlesztésű pisztoly. Nekem a magyar hadiipari termék az olyasvalamit jelent, mint a Komondor. Magyar tervezők, fejlesztés, hazai beszállítók és gyártás. Itt csak hazai gyártásról van szó. Ilyen alapon a CZ 75 9mm Luger SP-01 is magyar hadiipari termék lesz, ha itthon fogják gyártani, ergó nem vesztünk így semmit (már ha akik használni fogják, legalább annyira elégedettek vele, mint a Stryk B-vel).
Hogy pont ez a típus volt e, arra nem vennék mérget - a reggeli vérmintaszállítmány mostoha körülmények közötti mielőbbi célba juttatása közben nem ennek megfigyelése volt az elsődleges prioritás.Ilyen volt?