A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
Ja a Haditechnika csak 82-től elérhető a civil közönségnek. Előtte belső terjesztésű lap volt. Én a kezdetektől fogva, civilként fizetek rá elő, bármi is áll benne. Szerintem haditechnika történettel, páncélos csapatok II. VH-s fejlesztésével, szerepével, kapcsolatos cikkeket szívesen olvasom...Viszont be kell látnom, NATO stanag-ok, nekem magasabbak. Csak egy kis HT-i adalék. Persze szigorúan saját tapasztalatból. Mikor a NATO Szerbiát bombázta, nagyon fogytak a földi biztosítékai a bombáknak. Azokat egy olyan varrodában gyártották, aminek ISO 9001 minősítése, NATO beszállítói minősítése is megvolt. Nem tudom, hogyan szerezték meg, de egy akkora üzemben (100 fő körüli dolgozó) még sem előtte, sem utána nem találkoztam akkora kupival, mint ott. A tulaj, állandóan üvöltözött mindenkivel, hogy ezt meg azt sem találja, de azért a varrónők csak ontották a fém biztosítékokra rávarrt piros szalagokat. Rég volt, de megborzongtam attól, hogy ezeknek köze van az akkor MO felett áthúzó és bombázó, gyilkoló gépekhez. Láttam a sürgést-forgást, a hegyekben álló biztosítékokat és tényleg akkor és ott, az a háború nagyon közel tudott kerülni hozzám. Kifelé csak szédelegtem...

Valami nem stimt, mert az első Haditechnikát még kölyök koromban 1974-ben vettem mezei ujságosnál Veszprémben. Utána is vásároltam több példányt ugyan ott, de folytatólagosan 1983-tól vagyok előfizető (első pár évben még faterom nevén)

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 470
1 874
113
A vebes felülettel az a baj, hogy ott rengeteg fals marhaság is előkerül, míg egy nívós szaklap ellenőrzött infókat közöl, már csak saját hitelessége végett is.....
És cserébe értesülhetsz egy vagy két hónappal később pl a kormánygépek érkezéséről. Olyan, mint ha valami burokban élnél így.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 088
9 042
113
NEM ÖKÖR radirozta le a Haditechnika.hu-t hanem eltromlott a szerver és azon lévő összes anyag is elszállt. Ahogy állt akkor a honvédség, és az infobiztonság nem volt róla mentés, és kész. (Egyébként én egy Webbcopier nevű programmal anno levettem amit tudtam a szerverről.
Sajnos ma sem áll sokkal jobban a szerkesztőség. Viszont a régebbi számokból több évet is le lehet szedni a www.honvedelem.hu -ról.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 088
9 042
113
A HT-nak nem az a feladata (a szerkesztőség szerint), hogy napi híreket, aktualitásokat közöljön. Sajnos ezzel én is szembekerültem már, de végül is igaz A Pléhvarnyú illetve az on-line site-k (és ebben a Htka, is beleértendő) ezeket leközli, tehát felesleges duplikáció lenne. Ezért nincs "rövidhír" rovat. A lapszámok nagyrészben már fél évre ha nem több szerkesztésre kerülnek, bár a cikkek a végső, közlés elötti formájukat később nyerik el.

• Tetszik
Reactions: fishbed

szpg9

Well-Known Member
2017. december 17.
1 676
1 187
113
NEM ÖKÖR radirozta le a Haditechnika.hu-t hanem eltromlott a szerver és azon lévő összes anyag is elszállt. Ahogy állt akkor a honvédség, és az infobiztonság nem volt róla mentés, és kész. (Egyébként én egy Webbcopier nevű programmal anno levettem amit tudtam a szerverről.
Sajnos ma sem áll sokkal jobban a szerkesztőség. Viszont a régebbi számokból több évet is le lehet szedni a www.honvedelem.hu -ról.

nekem 82 óta az össze újság a rendelkezésemre áll.. beszkenneljem??? Persze ez csak a vícc rovat. Emlékszem, mikor középsulis koromba a haditechnikai klub tagja voltam és élveztem, mikor a Kerepesi u. 29/B vagy C, ma már nem emlékszem, címen a sorkatona beengedett a laktanyába. Nem tudom most mi van ott, azon a címen, de ott azért a VSZ rendszeresen megvédte a NATO agressziótól önmagát. Legalább az üléseken...

Ui.: szerintetek kőváry az ARANYSASNÁL nem egy bértollnok. Elgondolkoztat, amikor az új angol hordozó DE meghajtását dícséri.. Néhány lapszámmal azelőtt meg az USA hordozók előnyeit domborítja ki? A kettő azért eléggé ellentmond rgymásnak....

• Tetszik
Reactions: Celebra

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 181
81 049
113
nekem 82 óta az össze újság a rendelkezésemre áll.. beszkenneljem??? Persze ez csak a vícc rovat. Emlékszem, mikor középsulis koromba a haditechnikai klub tagja voltam és élveztem, mikor a Kerepesi u. 29/B vagy C, ma már nem emlékszem, címen a sorkatona beengedett a laktanyába. Nem tudom most mi van ott, azon a címen, de ott azért a VSZ rendszeresen megvédte a NATO agressziótól önmagát. Legalább az üléseken...

Ui.: szerintetek kőváry az ARANYSASNÁL nem egy bértollnok. Elgondolkoztat, amikor az új angol hordozó DE meghajtását dícséri.. Néhány lapszámmal azelőtt meg az USA hordozók előnyeit domborítja ki? A kettő azért eléggé ellentmond rgymásnak....

Szerintem az újságokról, folyóiratokról szóló beszélgetést folytassátok itt:

https://forum.htka.hu/threads/magazinok.587/page-12

• Tetszik
Reactions: borisz and tonyo

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 181
81 049
113
Szivesen folytatnék mindent inkább a helyén, de bevallom, a topic-ok közötti ugrálás számomra még megfejthetetlen talány volt. Elmézést, ha ezzel neked kellemetlen perceket okoztam...

Mindon ok, csak az átláthatóság és a visszakereshetőség miatt lenne fontos, hogy minden a helyén legyen.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 920
4 710
113
Kérdés...A tartalékosok tisztjeit, altisztjeit a hivatásos állomány adja vagy közülük emelik ki őket?
Is is. ÖTT-nél a legmagasabb a szd. pk helyettes, főhadnagy,, amit el lehet érni. Ezért a szakasz pk tiszti (hadnagy), tiszthelyettesi helyeket is meg lehet szerezni ÖTT-sként. A szd pk, százados, szd vezénylő tts főtörzs ÖMT - s helyek (visszahívott NYUGDÍJASOK). Ezek a századok magasabb egységekbe lesznek szervezve (zászlóalj, ezred), ahol hivatásosok a pk-ok, valamint a kiképző szakaszok állománya. És még biztosan vannak egyéb hivatásos helyek is.

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 550
8 365
113
https://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=cs&tl=en&u=https://ekonomika.idnes.cz/aero-vodochody-giuseppe-giordo-reditel-tryskace-letouny-vyroba-p8b-/ekonomika.aspx?c=A180413_204928_ekonomika_pmk
mi leszünk vajon? Ha igen akkor azért ez és így mert valamelyik mostani döntéshozó az Albákon szocializálódott és nem bírja azok nélkül? vajon hány darab ha mi leszünk? a 18 ból megy négy Afrikába, marad 14 amiből valamennyi a LOM-é a többi lenne a mienk? 4-6-8db vajon?
Hát ha ilyen tálalásban lesznek és kedvező árban akkor:

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113

Ezt nagyon sajnálom..... Lehet hogy felmegyek valami antikvár oldalra, hátha találok régebbi eladó példányokat (1980 előtti.... )

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 513
2 547
113

Nékem 86óta van meg a HT,de nyugottan beszkennelheted,pdf-ben ha kérhetem.....laptopon kissebb helyen elfér.Az asszony a pincébe száműzte a régi újságaimat....