Ja a Haditechnika csak 82-től elérhető a civil közönségnek. Előtte belső terjesztésű lap volt. Én a kezdetektől fogva, civilként fizetek rá elő, bármi is áll benne. Szerintem haditechnika történettel, páncélos csapatok II. VH-s fejlesztésével, szerepével, kapcsolatos cikkeket szívesen olvasom...Viszont be kell látnom, NATO stanag-ok, nekem magasabbak. Csak egy kis HT-i adalék. Persze szigorúan saját tapasztalatból. Mikor a NATO Szerbiát bombázta, nagyon fogytak a földi biztosítékai a bombáknak. Azokat egy olyan varrodában gyártották, aminek ISO 9001 minősítése, NATO beszállítói minősítése is megvolt. Nem tudom, hogyan szerezték meg, de egy akkora üzemben (100 fő körüli dolgozó) még sem előtte, sem utána nem találkoztam akkora kupival, mint ott. A tulaj, állandóan üvöltözött mindenkivel, hogy ezt meg azt sem találja, de azért a varrónők csak ontották a fém biztosítékokra rávarrt piros szalagokat. Rég volt, de megborzongtam attól, hogy ezeknek köze van az akkor MO felett áthúzó és bombázó, gyilkoló gépekhez. Láttam a sürgést-forgást, a hegyekben álló biztosítékokat és tényleg akkor és ott, az a háború nagyon közel tudott kerülni hozzám. Kifelé csak szédelegtem...
Valami nem stimt, mert az első Haditechnikát még kölyök koromban 1974-ben vettem mezei ujságosnál Veszprémben. Utána is vásároltam több példányt ugyan ott, de folytatólagosan 1983-tól vagyok előfizető (első pár évben még faterom nevén)