Mivel ráérek írok.... Szóval azért kissé sok hazafias katonát és hivatásost martál meg szerintem teljesen feleslegesen....
Amiről te beszélsz az már a végső tartalék tevékenysége hazai vagy ellenséges területen miután összeomlott a reguláris erő, és a központi irányítás.... tehát anarchia van...
Na, de ez előtt volna pár lépcsőfok... Az általad említett példák bár hősiesek voltak, és tették a dolgukat, de ember nem jártak sikerrel! Az eredmény több ezer halott, pusztuló nemzet, védtelenné váló családok, meg nem született gyerekek a kiirtott vaterok miatt. Védtük a német érdeket Pesten 102 napig (Berlin 2 hét volt)... Mi lett az eredmény több 10 ezer halott, és egy szétlőtt város, németek által felrobbantott hidak... A mai napig nyögjük ezeket... '56? Dettó mégegyszer szétlőttek minket + több 100 ezer ember elmenekült, pont azok akiket elismersz! Partizánkodni lehet, néha kell is, de soha ne felejtsd el hogy azt ártatlanok százain fogják megtorolni.... Mindent mérlegelni kell egyben, és a fő cél a túlélés, minél több magyar megmentése, nem pedig a céltalan és ful esélytelen feláldozása .. Szerintem
Szóval értem én hogy valami virtust hiányolsz, de nem látni kinek mész neki, és mi a reális kimenetele az szimpla szűklátókörűség, halálba küldesz egy nemzetet ha nem érzed a súlycsoportodat, csak mert forrófejűsködsz..... A virtus dolognak reálisan a körülöttünk lévő népekkel szemben van értelme.. lásd Civitas Fortissima/Fidelissima....