Esélyes lehet a KC-390?
https://jogalappal.hu/jair-bolsonaro-brazil-elnok-kc-390-essel-jon-magyarorszagra/
https://jogalappal.hu/jair-bolsonaro-brazil-elnok-kc-390-essel-jon-magyarorszagra/
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kb mindig esélyes volt, ez meg a herki, A400M elég esélytelen mondhatni szerintem, hogy egy hajszálnyi az előbbi kettőhöz képest.
Akkor jó sokáig szállitógép nélkül maradunk a portugálok ha jól emlészem 2027-ben kapják meg az elsőt.Kb mindig esélyes volt, ez meg a herki, A400M elég esélytelen mondhatni szerintem, hogy egy hajszálnyi az előbbi kettőhöz képest.
Kaphatunk a Brazil Légierőnek gyártandó példányokból is, azok hamarabb itt lehetnek. Volt már ilyenre példa, ha jól emlékszem a szaudiak kaptak így Typhoonokat a RAF állományából.Akkor jó sokáig szállitógép nélkül maradunk a portugálok ha jól emlészem 2027-ben kapják meg az elsőt.
Ez meg lehet 21-ben meg kapjuk az elsöt a többit 22-24 között.Kaphatunk a Brazil Légierőnek gyártandó példányokból is, azok hamarabb itt lehetnek. Volt már ilyenre példa, ha jól emlékszem a szaudiak kaptak így Typhoonokat a RAF állományából.
Ki tudja? Isten útjai kifürkészhetetlenek...Ez meg lehet 21-ben meg kapjuk az elsöt a többit 22-24 között.
Vagy még az is meglehet, hogy sokára jönnek meg, veszünk 1 vagy 2 rozzant C130-ast, ami még vagy 10 évig elmuzsikál, vagy 1 esetleg 2 db C27-est. Szerintem nekünk vagy 200 milla lenne egy gép.Ki tudja? Isten útjai kifürkészhetetlenek...
Vagy még az is meglehet, hogy sokára jönnek meg, veszünk 1 vagy 2 rozzant C130-ast, ami még vagy 10 évig elmuzsikál, vagy 1 esetleg 2 db C27-est. Szerintem nekünk vagy 200 milla lenne egy gép.
Ennyi erővel vehetnénk ezt is. Ha 10 évről lenne szó.Vagy még az is meglehet, hogy sokára jönnek meg, veszünk 1 vagy 2 rozzant C130-ast, ami még vagy 10 évig elmuzsikál, vagy 1 esetleg 2 db C27-est. Szerintem nekünk vagy 200 milla lenne egy gép.
A hozzáértők szerint jó lenne-e következő elképzelés?
Licenc alapján kaposvári gyártású ejder yalcin? A puttonyában pedig egy szintén licencelt automata gránátvető?
Huhh.Kevered a szezont a fa**ommal.
Itt egy kiadós népirtás megakadályozásáról volt szó. Attól még ugyan oda (nem) fizet adót, meg ugyan az marad a személyije. Csak nem vágják át több falura való magyar torkát.
Szerintem úgyan úgy mint egy 20-40 éves használt Herkules. Mire átfutnak azok az évek (több év is lehet) amire ide érne valami új rámpás. Nem tudom mennyi lehet egy új herkly? De biztos nem olcsó mulatság. A400 rol is nem beszélve. Félre ne érts, de egy új gépet szerintem mi inkább lizing kontsrukcióban tudnánk megvásárolni azok közül, vagy valami nyújtot fizetés/megrendeléssel. Max vagy C-27/C-295 vagy kc-390 es amire látnék esélyt hogy nem lizingelnénk.Szerintem ami elrepkedne még vagy 10 évig, nem lenne olcsó mulatság. Szerintem olyan nincs is a piacon, aki eladná. Ennek a kínai csodának én szerintem nem rosszak a jellemzői. A NATO-n belül vajon használható lenne?
Jó lenne már megérteni hogy nem.A NATO-n belül vajon használható lenne?
Kijelentés szerint lesz yalcin rendszerben (van rá szerződés, ahogy szólt a fáma).Mire alapozod az állításod, vagy elképzelésed ?
Ezt be tudnád linkelni, mert nekem valahogy nem rémlik.Írás szerint lesz Kaposváron páncélozott szállító ( harc?) jármű gyártás.
Van német haderős topik? Kerestem nem találtam, de röviden a kérdés: reggel láttam egy videót német géppuskás gyakorlatról, 3 fő 1 felállványozott MG3-at cipelt fedezékről-fedezékre, majd a fedezéknél bohóckodtak egy kört a tripod állvány lábainak beméretezésével majd utána pár sorozat leadását követően a következő fedezékhez és kezdődött előröl a procedúra. Ennek mi értelme van? Miért nem elég a bipod ami az mg3-hoz van? (az mg3 csövén fent volt a bipod is) Szerintem túl sok időt vesz el a tropodos állvány és láthatóan a 3 főt is nagyon "összeragasztotta".