"Honvédség 2016 végén beszerzett Hiluxai remekül vizsgáztak az elmúlt négy évben
2016 végén érkezett be hozzánk (MH) közel 200 darab Hilux, amelyek 90%-ban határvédelmi feladatba vannak bevonva. 4 évesek, van, amelyik meghaladta a 200 ezer km-t, ezt pedig úgy, hogy élete döntő részét a két kerítés között tette meg 1-es és 2-es fokozatban, naponta minimum 2 különböző vezetővel. Mivel katonaként autókat üzemeltetek, közútit és tehert egyformán, nyugodtan írhatom le, hogy ez idő alatt nem volt motorhibás, sőt, olyanról sem tudunk, hogy megállt volna bármelyik. Nálunk a rozsda sem ütötte fel a fejét. Elképesztő jó döntés volt akkoriban, hogy ezeket vették meg és nem a beidegződött VW-csoportos autókat -mivel azt is üzemeltetünk- az egy külön mail lenne, ahogyan az is, mennyire belekapaszkodik az importőr a legkisebb szalmaszálba, hogy ne kelljen gariban javítani bármit is. Nem igazán hallottam negatív véleményt ezekkel a Hiluxokkal kapcsolatban munkahelyemen, ha pedig van, megemlítem: ha a közel-keleten jó volt harcolni ez az autó, nekünk is tökéletes. Legalábbis sehol nem láttam Ford Rangert, Amarokot géppuskával felszerelve, ne adj isten, gránátvetővel."
A Hilux szerintem is ideális döntés volt ezekre a feladatokra.
Bár nem hiszem, hogy nagyot hibázott volna a Honvédség ha a konkurencia(Mazda, Mitsubishi, Ford, Isuzu) valamely pickupját választják.
Az meg, hogy ő sehol nem látott Ford Rangert géppuskával akkor nézzen meg pár afgános képet.
Gondolom amcsi nyomásra de ott az van(volt?) a helyi erőknek.
És azokat is nagyon durván használták. Lerohadva, vontatva soha nem láttam. Pedig gondolom nagy szervizelés nem volt a bázisokon sem.