Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az Airbus - helikopter - drón szövegkörnyezetben nekem inkább a VSR700 ugrik beSzerintem itt erre gondolt:
Schiebel’s Camcopter S-100 Unmanned Air System (UAS) and Airbus Helicopters’ manned H145 successfully completed a series of Manned UnManned Teaming (MUM-T) flights.
Drónbejelentés?Végső soron ezt vártuk mind, már a Spike tekintetében, szóval egy újabb tétel pipa. Úgyhogy a heliket leszámítva, amiken máris jó lenne látni ( ) kezdődhet a várakozás e tekintetben is. Remélem gyönyörűen integrálva lesz a Lynx-re, nem aztán szenvedünk majd. Idő van a kidolgozásra, ha esetleg még nincs kész. A légierő az izgalmas szál most, hogy mi lesz a lépés a vadászokkal.
Ha azt nézzük hogy 2021 eleje van és megvót az atgm, drón bejelentés is a többi sokmindenhez, ideje sorra venni, hogy mi kell még.
Jó, akkor nem bejelentés, csak elhangzás. Az is jelent valamit. Az, hogy melyik típus lesz azon belül, az lehet izgatott játékszer várás.Drónbejelentés?
Még csak arról van szó, hogy tárgyalnak. Meg ugye azzal, hogy kimondták a Hermes szót, gyakorlatilag bármi lehet...
Ezt sem értem. Maróth direkt hangsúlyozta, hogy a gyulai gyár civil jellegű lesz egyelőre. Majd még később csatlakozhat az európai drón programhoz is. H225-öt nagyon nem hiszem, hogy itt fognak gyártani. Hacsak úgy nem, hogy összerúgják a port a románokkal, és az ottani gyártás jöhet át ide. De ez szerintem az egyik legutolsó opció.A gyulai Airbus helikoptergyártó bázis akkor pipa! A kérdés a heli típusa! Mivel mi újabb gépet nemigen veszünk ezért vagy civil vagy H225M (ez mekkora sci-fi???) vagy vmi tök más amit nem rendszeresítünk???
Viszont számunkra igen kívánatos.Ezt sem értem. Maróth direkt hangsúlyozta, hogy a gyulai gyár civil jellegű lesz egyelőre. Majd még később csatlakozhat az európai drón programhoz is. H225-öt nagyon nem hiszem, hogy itt fognak gyártani. Hacsak úgy nem, hogy összerúgják a port a románokkal, és az ottani gyártás jöhet át ide. De ez szerintem az egyik legutolsó opció.
Ehhez nagyon-nagy veszekedésnek kell lennie az Airbus és a románok között.Viszont számunkra igen kívánatos.
Nem csak nekünk lenne jó, de ami még fontosabb, hogy a románoknak rossz.
Es ez meg Airbus termek is... jo meglatas.Az Airbus - helikopter - drón szövegkörnyezetben nekem inkább a VSR700 ugrik be
Vadonat új tesztelés alatt álló tipus...
Gyulára pl. egy ilyen termék optimális lenne...Es ez meg Airbus termek is... jo meglatas.
Ezzel csak az a gond, hogy nem erre találták ki.Es ez meg Airbus termek is... jo meglatas.
Képek.Lengyel-magyar együttműködés a leopárdokon
Polsko-węgierska współpraca ws. Leopardów
Do garnizonu w Wesołej przybyli przedstawiciele Węgierskich Sił Zbrojnych. Węgierscy żołnierze spotkali się z dowództwem brygady oraz zapoznali ze sprzętem wojskowym przez nią eksploatowanym, w szczególności z czołgami Leopard 2, podobnymi do tych jakie wprowadzają sami Węgrzy. Wizyta może więc...www.defence24.pl
A magyar fegyveres erők képviselői a wesołai helyőrségbe érkeztek. A magyar katonák találkoztak a dandár parancsnokságával, és megismerkedtek az általa használt katonai felszereléssel, különösen a Leopard 2 harckocsikkal, hasonlóan a magyarok által bevezetettekhez. A látogatás tehát kezdete lehet a lengyel – magyar együttműködésnek e harckocsik üzemeltetésében.
A látogatás fő célja az volt, hogy tapasztalatokat cseréljen a Leopard 2 MBT személyzetének kiképzése terén, valamint megismertesse a magyar kollégákat a lengyel hadsereg által üzemeltetett harci járművek szervizrendszerével. A magyar küldöttség tárgyalásokat folytatott lengyel tisztekkel az 1. WBPanc parancsnoksága alatt. Ezután felkereste a dandár gyakorlóterét, ahol lehetőségük nyílt megismerni a lengyel Leopard 2A4 / A5 / 2PL harckocsikat és legénységüket.
A magyar hadsereg nemrégiben a Leopard 2 tankok újabb felhasználójává vált. 2018 decemberében a Magyar Honvédelmi Minisztérium szerződést kötött a német Krauss-Maffei Wegmann céggel 44 Leopard 2A7 + MBT és 24 Panzerhaubitze 2000 önjáró howitz szállítására, amelyek mindegyikét újonnan gyártják.
Ezenkívül 12 példányt használt Leopard 2A4-ből szereztek be, amelyeket a legénység kiképzésére kell felhasználni. Az első ilyen "kiképző" Leopard 2 tavaly júliusban érkezett Magyarországra, amely megkezdte a magyar legénység edzésciklusát. Ezeket a tevékenységeket a 4 új Leopard 2A7 + első tételének kiszállítására várják, amelyeket 2023-ban szállítanak a magyar hadseregnek.
Vártam már. Ha el akarok kicsit messzebbre filózni, ennek a látogatásnak a NATO hk és barátok vagyunkon felül lehet olyan vetülete, hogy nem a7+-t üzemeltetni mivel jár. Ahogy korábban linkeltem, a lengyelek elég jó alkatrészgyártási projektbe fogtak, hogy tudják biztosítani maguknak a szükséges darabokat a gondtalan üzemeltetéshez. Ebben hosszú távon benne lehet, hogy használt hk-t szerzünk be, amihez megfelelhet az ő bázisuk is, és azt upgradelhetjük. Persze ez csak egy gondolati elszaladás volt.Lengyel-magyar együttműködés a leopárdokon
Polsko-węgierska współpraca ws. Leopardów
Do garnizonu w Wesołej przybyli przedstawiciele Węgierskich Sił Zbrojnych. Węgierscy żołnierze spotkali się z dowództwem brygady oraz zapoznali ze sprzętem wojskowym przez nią eksploatowanym, w szczególności z czołgami Leopard 2, podobnymi do tych jakie wprowadzają sami Węgrzy. Wizyta może więc...www.defence24.pl
A magyar fegyveres erők képviselői a wesołai helyőrségbe érkeztek. A magyar katonák találkoztak a dandár parancsnokságával, és megismerkedtek az általa használt katonai felszereléssel, különösen a Leopard 2 harckocsikkal, hasonlóan a magyarok által bevezetettekhez. A látogatás tehát kezdete lehet a lengyel – magyar együttműködésnek e harckocsik üzemeltetésében.
A látogatás fő célja az volt, hogy tapasztalatokat cseréljen a Leopard 2 MBT személyzetének kiképzése terén, valamint megismertesse a magyar kollégákat a lengyel hadsereg által üzemeltetett harci járművek szervizrendszerével. A magyar küldöttség tárgyalásokat folytatott lengyel tisztekkel az 1. WBPanc parancsnoksága alatt. Ezután felkereste a dandár gyakorlóterét, ahol lehetőségük nyílt megismerni a lengyel Leopard 2A4 / A5 / 2PL harckocsikat és legénységüket.
A magyar hadsereg nemrégiben a Leopard 2 tankok újabb felhasználójává vált. 2018 decemberében a Magyar Honvédelmi Minisztérium szerződést kötött a német Krauss-Maffei Wegmann céggel 44 Leopard 2A7 + MBT és 24 Panzerhaubitze 2000 önjáró howitz szállítására, amelyek mindegyikét újonnan gyártják.
Ezenkívül 12 példányt használt Leopard 2A4-ből szereztek be, amelyeket a legénység kiképzésére kell felhasználni. Az első ilyen "kiképző" Leopard 2 tavaly júliusban érkezett Magyarországra, amely megkezdte a magyar legénység edzésciklusát. Ezeket a tevékenységeket a 4 új Leopard 2A7 + első tételének kiszállítására várják, amelyeket 2023-ban szállítanak a magyar hadseregnek.
WTF???Védelmi ipari stratégia készül, Palkovics László adott interjút a Figyelőnek, a mai számban olvasható.
..
Palkovics said:....hiszen az épülő üzem 2023-tól évente száz Lynx gyalogsági harcjármű legyártására lesz alkalmas.
Sok vagy kevés?WTF???
Palkovics iszik?