A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

genimg.aspx

http://hvg.hu/itthon/20160713_Oroszok_ujitjak_fel_a_honvedseg_negy_oreg_helikopteret#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

Igy eladhatatlanok a 29 esek. Ha a alapitottak vólna egy céget a malév
Létezésekor ahol osszeállitottak volna egy hazai szakember gárdát fosulik kozbeiktatásával és adtak volna ennek a tcégnek 2 db 29 est hogy mokolgassák. Alap dolgokat épitettek volna be mint a szineskijelők itt ott
A nem teherhordó szerkezetben modern konnyebb anyagok cserélyye vagy épp a teherhordo szerkezeteknél. Tesztelték volna az ujitásokat rendesen és a szolgálatba levo gépeknél ezt alkalmazták volna és
Nem rohasztják kivonás után talán eladhatok lennének. De igy esélytelen plne hogy a tartalé
Hajtomuvek már rég eladva

<blockquote rel="Panzerfaust">Ezzel együtt jó volna, ha segítenèk-engedèlyeznék a Fulcrumok elpasszolását.

Talán 4 gép van még, ami repülőképes lehet, vagy azzá lehet tenni. De a többi ? Még alkatrésznek se....

</blockquote>

Arra a négyre, talán ötre gondoltam, nem a Jurassicra.
Azokat múzeumokkal kéne barterezni, cserébe más roncsra ...
És még ott vannak a 21-esek, Szuhojok ... De valószínű még ilyen célra se kellenek, tele a térség repképtelen szovjet gépekkel.

Gondolom annak, ami megmaradt is jó pár millió forint az értéke, legalábbis hulladékba is többet érhet, mint rohasztani.

Ha engem kérdeznének azt mondanám, hogy szedjük össze egy csapatba a régi szakembereket aztán minden gépet (21,22,29) szép lassan újra rep-, majd harcképessé tennének. Ha kell akkor minden alkatrészt ki lehet cserélni.
Ha ez megvan, akkor be lehet vonni az egyetemek több szempont szerint kiválogatott csapatait, hogy új szakemberi réteg alakuljon ki.
Ők pedig alakítgatnák, modernizálnák őket, de ezt szittya leírta.
Na ez az egész MNB alapítványi keretek között pénzelve :)

Ha engem kérdeznének azt mondanám, hogy szedjük össze egy csapatba a régi szakembereket aztán minden gépet (21,22,29) szép lassan újra rep-, majd harcképessé tennének. Ha kell akkor minden alkatrészt ki lehet cserélni.
Ha ez megvan, akkor be lehet vonni az egyetemek több szempont szerint kiválogatott csapatait, hogy új szakemberi réteg alakuljon ki.
Ők pedig alakítgatnák, modernizálnák őket, de ezt szittya leírta.
Na ez az egész MNB alapítványi keretek között pénzelve :)

Ez sajnos nem lenne ennyire egyszerű. Ezeknek a eszközöknek már nem csak a mechanikai/elektronikai részei kukák, hanem már anyagszerkezeti gondok is jócskán vannak, az idő vasfoga ugye...
Ha fel akarnád támasztani őket akkor vagy kb80-90%-ban cserélni kellene mindent alkatrészbehozatallal, ami ugye pénzügyi horror kategória, vagy saját gyártás, de itt akkora a hiátus, hogy komplett iparágakat kellene felállítani a szinte semmiből, olyan műszaki-katonai titkokat kellene tudomámnyosan kikutatni, amik már több évtizede léteznek, stb.

rémálom lenne egy ilyen story, ugyanakkor kétségtelen, hogy gyönyörű feladat és csodálatos munka is lenne egyben, de finanszírozhatatlan, az eredménye pedig akkor is csak egy letűnt kor technikai szinvonala lenne (a 29-eseket kivéve)

Nem tudom mi olyan vicces nekik mást nem adnék a kezükbe.
Á, ne is törőd semmivel. Csak közben mikor olvastam felnéztem és megláttam hogy ez a MH lehetséges fejlesztési irányai topic. Remélem gumi tank is van, meg gumi katona.