Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem.vannak jobb cuccaik.
te komolyan gondolod hogy nincsenek önálló beszerzéseik amikor kiemelten védett személyeket kell őrizni ??? gondolod ezek a szmélyek spulkodnak a védelmükre szánt eszközök anyagi forrásain??? ezt te sem hiszed el
lehet de szerintem meg a teljes 32 ő vel. csak egy részéről amire rálátásod volt vonsz le következtetést a telljes garnizonra.Nem.
Hagyjuk tènyleg.
De a 32-es banda amikor megkapta a skorpiókat az atadás utáni nap elvittèk a redotokat.
Hol van ilyen a teknèl?
Az ott lèvő pk meg rendesen birkózott hogy a glockokat ne cserèljèk cz-re.
Lehet a TEK felszerelèsèvel, költsègvetèsèvel nem vagy tisztába.
A valóság árnyaltabb, mint amit leírsz.a köztrásasági őrezred egy belügyes szerv volt. korábban a honvédség látta el a feladatot meg utánna is. a gyökerek honvédség terén mária teréziához nyúlnak vissza. korábban meg ugye a királyi bandériumok a király állandó 2000 fős hadsereg magja látta el meg a különböző tisztségviselők. legalábbis nekem így rémlik az oktatásról (bevallom nem ragadott meg a ppt érdekes volt de már mentem volna a kövi részre.)
OK. Én elhiszem neked. De azért ne tévedj már el azzal kapcsolatban, hogy a TEK milyen költségvetésből, titkosszolgálati infóból és állományból gazdálkodik, meg miből gazdálkodnak a 32-esek.(katko) Tata bhd(32) TTP KIKNYP és most 6. Sipos Gyula
@Shed nem vicc voltam én előzetes helyszíni szemlén még szelet is mértem meg épület ablakokat nézegettem (homlokzatok nyílászáróit) és KV-zot ahonnan jó a rálátás.
Azt kapnak, amit csak kérnek. Én csak néhány beszerzésüket láttam/vettem benne részt, de elhihetitek, mindenből a legjobbat kapják, nem szégyenlősek.Lehet a TEK felszerelèsèvel, költsègvetèsèvel nem vagy tisztába.
Kis túlzással bármit megkapnak amit kiejtenek a szájukonAzt kapnak, amit csak kérnek. Én csak néhány beszerzésüket láttam/vettem benne részt, de elhihetitek, mindenből a legjobbat kapják.
PontosanAzt kapnak, amit csak kérnek. Én csak néhány beszerzésüket láttam/vettem benne részt, de elhihetitek, mindenből a legjobbat kapják, nem szégyenlősek.
a létszámot se keverd össze ahogy azt se hogy a 32 ből se homogénen egy a kiképzettség a felszereltség ahogy a meló sem. ezért is tudják ellátni mind a kr es kocsiba ücsörgést és a tek személyvédelmi feladatait. nem tesznek egyből kiemelt személy mellé senkit nagyon tehetségesnek kell lenni ahhoz is hogy kiképzés után a kocsiba ucsörögj azt figyeld a kaput meg az utcátOK. Én elhiszem neked. De azért ne tévedj már el azzal kapcsolatban, hogy a TEK milyen költségvetésből, titkosszolgálati infóból és állományból gazdálkodik, meg miből gazdálkodnak a 32-esek.
A valóság árnyaltabb, mint amit leírsz.
Az 1400-as évektől volt a Koronaőrség, amit 1945-ben feloszlattak. Az ő jogutódja volt a Kormányőrség, annak meg a jogutódja a Köztársasági Őrezred. Aztán mostanában ismét létrehozták a Honvéd Koronaőrséget, vagy nem is tudom mi a neve. Eleve az eredeti Koronaőrök "Semper fidelis" jelmondatát is magukénak vallották. ( nyomi USMC elkésett azzal is "pár" évet )
Arról beszèltünk milyen felszerelèse van a 32-es VS TEK szinten.lehet de szerintem meg a teljes 32 ő vel. csak egy részéről amire rálátásod volt vonsz le következtetést a telljes garnizonra.
akik pl a palotába ebédelnek nem ugyan azzal vannak felszerelve mint akik a laktanyába
Most egy rendvédelmi egységet hasonlitotok egy katonai különleges alakulathoz?Arról beszèltünk milyen felszerelèse van a 32-es VS TEK szinten.
Nagyobb rálátásom van mint amit gondolsz.
Ez a törtènet meg nagyjából arról szól hogy használhassák családtagok is a honvèdsègi repülőket.
Semmi köze ki kit hogy vèd.
A 32esek mióta különlegesek?Most egy rendvédelmi egységet hasonlitotok egy katonai különleges alakulathoz?
Egy gyorsan kivitelezhető át-/kitörési pont lenne a Honvédelemnek. ha a Loyal Wingman szárazföldi megfelelőjét kifejlesztenénk, és szakaszonkénti kettő(+1 tartalék) létszámban rendszeresíténk.
Jól átültetetve ezt a harcászatba, gyakorlatba( Itthon , mostaniak??? ) pár évre átmeneti előnyt lehetne kovácsolni egy ilyen "személyhívós", löszert, fedezéket, mentést... biztosító "Apród"!
Apród 1: A képek az idézésből törölve vannak a darabszám-korlátátozás miatt. Az eredetiben megnézhető!
Apród 2: A képek az idézésből törölve vannak a darabszám-korlátátozás miatt. Az eredetiben megnézhető!
Apród 3: A képek az idézésből törölve vannak a darabszám-korlátátozás miatt. Az eredetiben megnézhető!
Minden Lynx tudná magával vinni ezt a 2-3 "Apród"-ot, és ha még egy 40-60 mm-es gránátvetőt is kap, akkor nem kell az elérhetelen 12(+) fős alegység létszámot eröltetni, 6-7-8 fős szakasz hatékonyabb lesz!!!
Nem kellene az előző háborúk tapasztalaiból örökölt 30+kg ellátást/felszerelést cipelni a harctéren, ami harcképtelenné teszi az állományt, az ellátást kell cipelniük a testpáncél helyett!
Ukrajnában 15-45 perc egy lövész élete éles bevetésben! Azért ennyi, mert védelemi eszközök helyett(szilák/termobar, ...) a szükségtelen 3 napi ellátményt viszik magukkal(sok esetben, nem mindig már)!
Az előző háborúk öröksége" --ma már inkább ökörsége-- helyett a jelenlegiek tanulsága alapján modernizálni lehetne --kellene-- ezeket a dolgokat!
Ilyen azonnali, kedvező változás akkor lesz várható ha, majd politikai(szavazat) vesztést fog jelenteni a jelenlegi 2/3-os kényelmekből következősemmittevés"Piackutatás", "Taratégia Nyugalom", és szánalmas "társai"...
Persze lehet félre-nézni is, csak utána nem kell sírni/meglepődni/...
Inkább xsinálni valamit/bármit...
U.I.: Mondjuk saját/egyéni szinten javítani a rendszer-szintű hibákat! Meglepően egyszerű sok esetben!
+
.
Újra bejelenti szegényem a Hero-t ?kiképző- és felderítőgépek Csehországból. Továbbá kamikaze-, cirkáló- és felderítőképességekkel rendelkező drónok vásárlása is napirenden van.
Újra bejelenti szegényem a Hero-t ?