Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez a multispektrális, ez honnan jött?Az Iris T SL szerintem valamilyen formában benne lesz a végén, lehet hogy nem MEADS, mint ahogy tippeltem először hanem Falcon + Nasams, de egyik jobb megoldás mint a másik! Az utóbbi megoldás meg elméletileg bele is férhet az 1 milliárdba bőven, és meg meg is vagyunk, multispektrális széttelepíthető korszerű vezetési pont alá integrált jó túlélőképességű eo/infra + radaros rendszerek egymást kiegészítve, nem 5 milliós rakétákkal. Ebben a térségben sokáig tenné a dolgát megnyugtatóan én azt gondolom!
Ez a multispektrális, ez honnan jött?
Honvédelmi miniszterünkkel ma készített riport.
Megnéztem szerintem a lényeg:
1. A Zrínyi 2026 program 2026-ig szól, de 2019-20-ban már 2030-ig kell már tervezni.
2. A közepes hatótávulságú légvédelmi rendszernél, még " piackutatás folyik" , jelenleg még nincs szerződés, 1 miliárd euró körül lesz a beszerzés értéke.
Még az év első felében el fogják dönteni, szerződéskötés az év második felében.
3. Kézifegyvergyártás témában a gyártósorok az év első felében érkeznek és a sorozatgyártás az év második felében indul be.
4. Szerződéskötés volt páncéltörő eszközökre. 8 perc 20 másodpercnél a riportban. Ez a CG M4 lenne??? Vagy valami komolyabb amit még nem hoztak nyilvánosságra??
Számomra egy kicsit vérnyomásemelő a cikk, de nem emiatt rakom be.
Hanem, tudtam, hogy lesz a páncélosok beszerzése mellé még 6 darab műszaki jármű csak a típust nem tudtam.
Tehát a cikk szerint:
"A nehézpáncélos fejlesztés kiegészítése, hogy a honvédség három 80 tonnás, Leopard-2-es vázra szerelt „Leguan” hídvető harckocsit és három „Wisent2-es, 32 tonna megemelésére alkalmas toronydaruval és bulldózerrel szerelt műszaki harcjárművet is vett a honvédség – ez utóbbi a szintén német FlensburgerFahrzeugbau fejlesztése. "
Vagy volt már erről infó???
A cikk további része itt:
https://nepszava.hu/3026412_hiaba-k...nai-fejlesztesre-csak-alom-marad-az-onvedelem
Igen, volt róla info. Pl. Zord blogján, már a bejelentéskor. Valahogy ezen mindenki továbbsiklott:Számomra egy kicsit vérnyomásemelő a cikk, de nem emiatt rakom be.
Hanem, tudtam, hogy lesz a páncélosok beszerzése mellé még 6 darab műszaki jármű csak a típust nem tudtam.
Tehát a cikk szerint:
"A nehézpáncélos fejlesztés kiegészítése, hogy a honvédség három 80 tonnás, Leopard-2-es vázra szerelt „Leguan” hídvető harckocsit és három „Wisent2-es, 32 tonna megemelésére alkalmas toronydaruval és bulldózerrel szerelt műszaki harcjárművet is vett a honvédség – ez utóbbi a szintén német FlensburgerFahrzeugbau fejlesztése. "
Vagy volt már erről infó???
A cikk további része itt:
https://nepszava.hu/3026412_hiaba-k...nai-fejlesztesre-csak-alom-marad-az-onvedelem
A kedvencem: "A legtöbb szakmai-politikai vita a szintén ismeretlen vételárért történt német tankvásárlásokat övezik."
Szakma-politikai vita. LoL
Esküszöm, hogy a cikk szerzője itt is kommentel....
Én emlékszem erre a cikkre, szerintem a zárójeles rész, ez: "(három Leguan hídvető és három Wisent műszaki mentő)" utólag lett beleírva nemrégiben, mivel itt a fórumon pont ezután a cikk után indult a találgatás, hogy melyek is lesznek ezek a bizonyos műszaki járművek.Igen, volt róla info. Pl. Zord blogján, már a bejelentéskor. Valahogy ezen mindenki továbbsiklott:
https://legiero.blog.hu/2018/12/19/ket_fegyvernem_helyreallitasa_leo_2_es_pzh
Valóban, először csak találgatás volt, hogy mi is lesz az összetétel.Én emlékszem erre a cikkre, szerintem a zárójeles rész, ez: "(három Leguan hídvető és három Wisent műszaki mentő)" utólag lett beleírva nemrégiben, mivel itt a fórumon pont ezután a cikk után indult a találgatás, hogy melyek is lesznek ezek a bizonyos műszaki járművek.
Az lehet. Szokott Zordnál ilyen történni. Viszont most pörgettem vissza a Hangoutsomat december 19-re, és aznap írtam egy ismerősömnek az összesen 6db műszaki mentőről és hídvetőről a többi beszerzés mellett. Tehát valahonnan már aznap tudtam...Én emlékszem erre a cikkre, szerintem a zárójeles rész, ez: "(három Leguan hídvető és három Wisent műszaki mentő)" utólag lett beleírva nemrégiben, mivel itt a fórumon pont ezután a cikk után indult a találgatás, hogy melyek is lesznek ezek a bizonyos műszaki járművek.
Gondolom az Anyagellátóban porosodnak, felesleges az újakat koszolni, elhasználni, mikor több tonna régi gönc áll az egységeknél. Kézifegyverek esetében, ha jól tudom, még csak a rendészeknél rendszeresítették teljesen.https://honvedelem.hu/cikk/114726_kikepzesi_nagyuzem_tatan
Elnézegetve a képeket....
Hol vannak az új egyenruhák, új kézifegyverek?