Egyesült Arab Emirátusok és Bahrein lesz az a Szaúd-Arábia ...
Egyébként Jordánia, Egyiptom és a mostani kettőt követően Ők a következőek. Voltak már ezirányú lépések/utalások ...
Műholdas/űrkutatásos témakörben most elméletileg a franciákkal motorozunk együtt. Lehet találtunk valami okosságot, ami az USA -t is érdekelheti?
Az többet fog mondani, hogy kivel fog menni.
Szerintem nem védelmi ügyekről lesz szó.
Az ügyben érintett felek alapján én inkább egy kampánypénz tarhálási megbeszélésre tippelek.
Másrészt az is nagyon fontos lesz, hogy meghívásról, vagy meghívatásról van szó. Ha mi akartunk ott lenni, akkor vagy az amerikaiaktól akarunk valamit, vagy az izraeliektől, vagy Bahreintől. Mindenesetre ügyesen kell lavírozni, mert több izrael ellenes arab országgal meg jó a viszony.
Mindenesetre egy komolyabb, hadiipari megrendelés a Trumpot támogató cégek közül, segíthet átcsatornázni pénzeket közvetve Trump kampányába.
Szerintem Trumpnál már jó régen minden a kampányról szól.
Így vagy úgy, de szinte már alig maradt olyan ország, aki nem járult hozzá még amerikai fegyverek vásárlásával közvetve a "kampányához".
Mi vagyunk az egyik ilyen...
Ugyanakkor ez egy elég kényes ügy is. Pont Trump újraválasztási ügye miatt. Elég rosszul áll a szénája, és emiatt egy nyilvános elköteleződés (neadjisten pénzügyi támogatás) komoly komplikációkat okozhat, ha mégsem választják újra. Szóval hogy Szíjjártó ott lesz (mert erre azért mérget lehet venni, hacsak nem lesz COVID-os /
!!!/ ) az egyrészt egy nagyon komoly gesztus. Óriási lehetősség. Nagy kockázat. De nagy nyereség is kisülhet belőle. És főleg hadiipari fronton.
Izrael és az USA is rendelkezik olyan fegyverekkel, technológiákkal amik hozzájárulhatnak a haderőfejlesztéshez, még ha ezek száma korlátozott is.
Ezen felül egy ilyen ceremónián részt venni az az érintettek felé komoly gesztus, ami későbbi kereskedelmi ügyleteknél zsírozhatja meg a számunkra kedvező kimenetelt.