A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

K

kamm

Guest
Itt azt írták,hogy jelenleg 420 az átlag és közel sincs feltöltve a Honvédség.
Mi pont azt mondjuk, hogy ha a fejlesztések nagyja sínen lesz, akkor egy 2-2.1% GDP budget mellett siman lehet emelni majd és egyből fel lesz töltve az az amúgy továbbra is alacsony ~38 ezres sereg.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 814
113
Jó irányba halad a Magyar Honvédség fejlesztése...

"A honvédelmi miniszter felidézte, hogy még 2011-ben is - amikor már egy éve vezérkarfőnökként szolgált - folytatódott az előző évekre jellemző költségcsökkentés. Csak 2011-ben 30 milliárd forinttal csökkent a Magyar Honvédség rendelkezésre álló keretösszeg... A nagy változások 2015-16-ban kezdődtek."

"Az informatika világában élünk, amikor minden, ami körülöttünk történik, az a számítógépes térben történik. Nem nagyon tudnánk olyan területet felsorolni, ahol az informatika ne lenne jelen” – mondta példaként nevezve az internetes reklámhirdetések algoritmusait, amelyek folyamatosan figyelik a kibertérben folytatott tevékenységünket és információt gyűjtve rólunk, személyre szabottan kínálnak termékeket, szolgáltatásokat. „Ha ezt üzletpolitikai célokból meg lehet csinálni, rossz szándékból is el lehet követni” – figyelmeztetett, jelezve, hogy a kibertérben mindannyian jelen vagyunk, mindannyiunk számára kockázatot jelent."

"A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program kapcsán a tárcavezető beszélt a különböző beszerzésekről, így a harckocsi, a tüzér és páncéltörő, a helikopteres és merevszárnyú képességek fejlesztéséről, a NASAMS légtérellenőrző és légvédelmi képesség kiépítéséről, a digitális katona programról, a különböző gépjármű beszerzésekről, a különleges műveleti képesség továbbfejlesztéséről, a kibervédelemről és nem utolsó sorban a Szentkirályszabadján létesülő MH Központi Logisztikai és Kiképzőbázisról. A hazai hadiipar újraélesztése kapcsán többek között megemlítette a kiskunfélegyházi kézifegyver gyárat, valamint a Zalaegerszegen épülő, a jövőben a német Rheinmetallal közösen működtetett Lynx-páncélozott személyszállítók gyártását is. Mint hozzátette, a lőfegyverek gyártásán túl önállóságunkat szolgálja az is, hogy lőszer és lőporgyártás is indul Magyarországon. „Amit csak lehet, magunknak kell előállítanunk” – mondta."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 562
93 926
113
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
Megtartották a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) dandárparancsnoki beosztás átadás-átvételi ünnepségét június 25-én a Petőfi laktanyában.

60d6276d8d405351252693.JPG
Ez meg miazúristennyila? Jatagán, vagy valami spéci sith alabárd? :D
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 556
113
Beleszámoltad a missziós illetményeket is?Ami ugyan költsegtérítés így sokminden mentes de pl Afganisztánban 700.000 Ftfelett keresett a legénység Euroban.
Missziós fizut nem kell többet fizetni, csak annyit, amennyit az MH korábban vállalt.
Semmi köze a létszám fejlesztéshez.
Sőt, az egy főre eső tulmunka is csökken, ha többen vagyunk.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 889
35 355
113
A volt Dán fönököm nagyon értett ahhoz hogy a lehető legtöbb zs visszakerüljön hozzá a melósoktol (több száz volt) az albérlet kiadása a melósnak hatalmas fogása volt (biztos fizetés mindkét oldalrol tudott előrre tervezni mind ket oldallal)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
https://jogalappal.hu/megjelent-magyarorszag-nemzeti-katonai-strategiaja/
"Prioritás a merev és forgószárnyas légiszállító képesség továbbfejlesztése, a szárazföldi és különleges műveleti erők telepítésére való készség megteremtése, műveleti alkalmazásuk támogatása, valamint a légi kutató-mentő és a légi egészségügyi kiürítési képességek biztosítása."
Ez vajon további heliket jelent? Vagy csak a 16 H225M-et?
A megfogalmazás nekem itt szimplán a jelenleg már megrendelt, és részben rendszerben lévő típusokra utal. (H145M, H225M, KC-390)
Ezen funkciók velük megoldhatók. És mivel ezek nagy része vagy még nem leszállított gép, vagy nem megszerzett képesség, így simán lehet használni a jövő időt.

A másik dolog érdekesebb. Vannak ötleteim, de az még sci-fi.
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 699
15 216
113
Missziós fizut nem kell többet fizetni, csak annyit, amennyit az MH korábban vállalt.
Semmi köze a létszám fejlesztéshez.
Sőt, az egy főre eső tulmunka is csökken, ha többen vagyunk.
Ahoz van köze, hogy mennyi a bér jellegű kiadás.
Ráadásul odakint nem csak a fizetése kerül pénzbe.
A lakhatása,mosatás, vagy a kajáztatás főleg ha nemzetközi cég csinálja.
Azt pedig, hogy ezt milyen keretből fizetik, melyik misszióban az jó kérdés.
De álltalában nincs ingyen a honvédségnek.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
jól látod alabárd BP helyörség dd nek az alabárd. bocskainak a fokos. kmdd nek a szablya és a tőr. tata menő neki sárkánya van
Értem én, de most tényleg bekeretezve bohóckodnak vele. Dehát kérem, ez egy fegyver! A svájci gárdistáknak van is hasonló. De azt nem a hónuk alatt hordják bekeretezve egy zöld posztó háttérben. o_O
OMG.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 389
11 370
113
Megtisztelő a véleményed.
Igazad van, nem mondhatom el.
De ezek szerint van itt olyan, aki elmondhatja hol dolgozik, honnan vannak kúrva jó belső infoi.
Akkor biztos a választ is elmondhatja...

Amúgy meg nem kell mindenkinek elhinni, amit ír.
Itt azt ír magáról mindenki, amit akar.
Viszont ha állít valamint, azt illik alátámasztani.

"Szólítsatok Lorettának!"

5-6-7 dd-t vizionáltok amikor a 3 sincs sem feltöltve sem felszerelve.

Szerintem ezek egymásba mutató, öngerjesztő dolgok. Új laktanyákat kellene nyitni ott, ahonnan kivonult a Honvédség. Nehogy már mondjuk Miskolc környékén ne lehessen összehalászni egy lövészzászlóaljra valót.


...és basszus egyetlen harcoló katona sincs ebben az alakulatban.

jól látod alabárd BP helyörség dd nek az alabárd. bocskainak a fokos. kmdd nek a szablya és a tőr. tata menő neki sárkánya van

Nekik lángszóró kell.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
1000milliárd 30%-a az havi 700 ezres bruttó átlagbért jelent egy 35 ezres seregnek.

Ennél a költségvetésnél már fel kell tenni a kérdést, hogy hol van a nettó 300 ezres minimum illetmény!
A 30/30/30%-os arány az abban az esetben érvényes, amikor egy folyamatosan modernizált haderőt vezetsz. Nem akkor, amikor olyat, mint az MH!
Nálunk a 60/20/20 is elég elnyújtott modernizációt jelentene - ahol a 60% az eszközbeszerzést jelenti.
 
  • Tetszik
Reactions: kamm