[HUN] Kiskaliberű lőszergyártás / lőszergyártás kézifegyverekhez

Sajnos, ha kizárólagos disztribúciós jogokat kaptak, akkor nem tudod megkerülni őket.
Az ilyen kereskedő cégek általában azt használták ki, hogy a Z2026 előtt a magyar piac nemzetközi észleléséhez elektronmikroszkópra volt szükség.
Ilyen esetben nem hozott létre minden "jött-ment" gyártó magyar kirendeltséget, ami a hazai forgalmazást látta el.
Hasonlóan egy szabadalmi céghez a Milipol gondolom a kizárólagos kereskedelmi jogokat lapátolta össze a rengeteg nyugati gyártónál.
Aztán beütött a Zrínyi program, és egyből felértékelődtek a korábban megkötött szerződéseik. Persze most már a külföldi gyártók is fogják a fejüket, de persze a Z program felpörgése elég váratlan volt.

Micsoda zseniális üzleti húzás volt megvenni a Milpolt 2017-ben:-)...Vagy csak nagyon jól értesültek voltak az új tulajdonosok ki tudja vannak még ilyen csodálatos véletlenek....:-)

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Gondolom van neki olyan 'Jól felfogott' oka, amiért te sem mehetsz nagykerbe megvenni a neked szükséges dolgokat és a termelőcégekhez meg méginkább. MInden egyes átfutás GDP, Áfa, mellékesen biztosítja egy réteg megélhetését. Kötelezően, akkor is, ha ez irracionális.

Esetleg Pintér cége volt.

• Vicces
Reactions: Kim Philby
Egyszerüen annyi hogy leszerződött a milpol a hazai 9mm löszerek kizárolagos importőri tevékkenységére a gyártókkal. ha megakarták vólna kerülni azt csak minimum +1 láncszem beiktatásával tehették ami az árat feltolta... ez van nem sokan akartak nagy tételbe 9mm lőszert importálni nagytételbe az országba.. ezért nem vólt nehéz monopóliumot kialakítani.

Ma kezdődik...

DSEI 2021
Defence and Security Equipment International 2021

14-17 SEPTEMBER 2021
London, UK

Nézegettem milyen kiállítók vannak az angliai szakkiállításon és belefutottam a SALTECH AG-ba...

SALTECH: Swiss Ammunition and Law Enforcement Technology

...amiről kis keresgélés után kiderült hogy a magyarországi része a Halteck kft, ami a balatonfűzfői lőszergyár.

Csak azért lepődtem meg kicsit, mert egy éve még ilyen hírek voltak: 2020. szeptember 14.
Nincs köze a 2 dolognak egymáshoz. A Haltech Kft. már 1990-ben alapított cég. A másik egy ad hoc projekt lett volna, amit először Szerencsre terveztek, majd - gondolom a szigorú engedélyeztetés miatt - átvittek volna Fűzfőre. Valamikor 2018-19-ben.
Különben a fűzfői Nitrokémia gyártelepre több vegyipari és ezen belül veszélyes anyagokkal foglalkozó cég van bejelentve.

• Tetszik
Reactions: Terminator
Egyébként most, hogy újra olvastam ezt a nyilatkozatot és összevetve a Demokratában múlt héten megjelent térképpel.

Ahogy Palkovics miniszter úr említette, a stratégia többek közt Békés, Somogy, Zala és Veszprém megyék, illetve Budapest köré koncentrálódik. Tervben van még Nyíregyháza és Jász-Nagykun-Szolnok bevonása, illetve vizsgáljuk a lehetőségeket Borsod és Heves megyékben is.

3 megye még szűz, de szerepelt a tervekben. Borsod, amit Csöbör Katalin szeretne nagyon összeházasítani, ha jól figyelek az RM-el. Ide az interjúban szépen belekeverte Maróth az Ózdi Kohászatot.

Portfolio: Csöbör Katalin országgyűlési képviselő nemrég bejelentette azt is, hogy Miskolc környékén működő vállalatok is részt vesznek majd a hadiipar fejlesztésében. Mit lehet tudni a régióban megvalósuló projektekről?

Maróth Gáspár: Vizsgáljuk a lehetőségeket a régióban, de konkrét gyártelepítésről még nem állapodtunk meg. Miskolcon elsősorban az egyetem anyagtechnológiai szakértelmére számítunk.

Ózd a helyi kohászati üzem miatt attraktívabb beruházási célpontot jelenthet, de konkrét megállapodás még ezen a területen sem született
.

Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye kapcsán viszint eddig még semmi sem szivárgott ki. Max. az egri laktanya újranyitása.

Ezekből esetleg lehet valami?

RUAG Ammotec Magyarországi Zrt. - Sirok
RUAG Aerostructures Hungary Zrt. - Eger

Nem csak a magyar gyárat akarja megvenni hanen a full lőszer gyártó divízióját a RUAG-nak szóval franc se tudja minek a része lesz.
Igen, tudom, én linkletem be a hírt :) De ha megveszi az RM a RUAG Ammo üzletágát, az utána szerintem az RM Ammo üzletágához fog tartozni, ahogy a várpalotai gyártás is. A siroki gyár is itt van Magyarországon, már nem kell felépíteni, azt gyárt amire szükségünk van, így nekem logikusnak tűnik hogy az állam fog adni még valamennyi pénzt az RM-nek hogy erről is el lehessen mondani hogy 49%-ban magyar tulajdonba került (=RM Hungary).

A legutóbbi RM preziben az van, hogy más jelentkező is van a RUAG Ammo-ra nem csak az RM.

• Tetszik
Reactions: vasszekely
Igen, tudom, én linkletem be a hírt :) De ha megveszi az RM a RUAG Ammo üzletágát, az utána szerintem az RM Ammo üzletágához fog tartozni, ahogy a várpalotai gyártás is. A siroki gyár is itt van Magyarországon, már nem kell felépíteni, azt gyárt amire szükségünk van, így nekem logikusnak tűnik hogy az állam fog adni még valamennyi pénzt az RM-nek hogy erről is el lehessen mondani hogy 49%-ban magyar tulajdonba került (=RM Hungary).

A legutóbbi RM preziben az van, hogy más jelentkező is van a RUAG Ammo-ra nem csak az RM.
ha az rm a ruag lőszergyártását felvásárolná akkor kvázi kiszorítaná a szárazföldi szegnebsből a ruagotha jól értem?

ha az rm a ruag lőszergyártását felvásárolná akkor kvázi kiszorítaná a szárazföldi szegnebsből a ruagotha jól értem?
Nem kell őket kiszorítani. Vagy 2 éve azon dolgoznak, hogy pénzüknél legyenek a kiszállással. Ezen szándék mentén szabdalták át a RUAG saját céghálóját.

Ezekből esetleg lehet valami?

RUAG Ammotec Magyarországi Zrt. - Sirok
RUAG Aerostructures Hungary Zrt. - Eger

Ha már Sirok a téma...

11 November 2021
A RUAG Ammotec csoport úgy döntött, hogy újraindítja az MFS (Mátravidéki Fémművek Sirok – Matra Metalworks Sirok) márkát...

RUAG_MFS_01-800x534.jpg

RUAG Ammotec group decided to reintroduce MFS (Mátravidéki Fémművek Sirok – Matra Metalworks Sirok) brand to be its main pillar to its dynamic expansion of its defense and law enforcement business with NATO standard ammunition. MFS is a European small-caliber ammunition provider that delivers the best in class solution at competitive prices...

Last edited:
Azt is gyártunk. Maróth úr lőpor ÉS lőszergyártásról beszélt mindig.
Erről jutott eszembe hogy nem nagyon hallani semmit a siroki kiskaliberű lőszergyárról, illetve a Rheinmetall-nak a RUAG üzletágak felvásárlására tett ajánlatáról. Előző év végére tervezték lezárni az üzletet.

Erről jutott eszembe hogy nem nagyon hallani semmit a siroki kiskaliberű lőszergyárról, illetve a Rheinmetall-nak a RUAG üzletágak felvásárlására tett ajánlatáról. Előző év végére tervezték lezárni az üzletet.
Ennyi volt legutóbb:

Én valahogy úgy képzelném el, :) hogy RM-tulajdon lesz, a Magyar Állam pedig Sirokon 49 %-ot szerez, tőkeemeléssel.

Ennyi volt legutóbb:

Én valahogy úgy képzelném el, :) hogy RM-tulajdon lesz, a Magyar Állam pedig Sirokon 49 %-ot szerez, tőkeemeléssel.
Igen, erre emlékszem. De mi van akkor, ha nem lesz RM felvásárlás?

• Tetszik
Reactions: vasszekely