A Magyar Légierő újjászervezése

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

bnero

New Member
2010. május 4.
18
0
1
Látom Zalánhoz írta, jó választás.


Érdeklődhetek a védés eredményéről? (gondolom már volt mert 2011-es) és, hogy ki volt még bent (elnök?)Pusztán szakmai kíváncsiság.
 

KunEmber

New Member
2010. augusztus 18.
2
0
1
@bnereo: Én vagyok az író, csak álnéven :) Az elnök Makkai Béla volt, és a védés eredménye jeles, de ennél sokkal többet mond, hogy Dr. Markó György opponensi véleménye is egészen kiváló lett!
 

onedinkapitany

New Member
2012. február 19.
28
0
1
Nekem első ránézésre nem igazán tetszik, túl szóvirágos, túl sallangos, túl hivatalos. Meg .... vannak olyan dolgok, amiket nem írhatok le, mert nincs kedvem pereskedni. Régebben volt némi rálátásom a témára, így csak annyit mondok, becsülendő, hogy dolgoztál vele, de én úgy érzem, ez még nem az igazi...
Azért ha lesz időm alaposabban elolvasom és utána ismét írok pár sort.
 

bnero

New Member
2010. május 4.
18
0
1
KunEmber

Ááá a jó öreg Makkai (makaj-nak hívtuk)gondolkoztam, hogy hozzá írok, aztán G. Etényi lett belőle. Nekem tetszett, bár kevésbé vagyok otthon a témában. Grat
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
62
28
Kérdés ?

Olyan témát keresek a fórumban , amiben a felhasználók véleményét olvashatom arról , hogy az ő elképzelésük szerint hogyan kellet volna alakulnia a Magyar légierőnek.

Gondolok itt a helikopterek és a harci repülők típusát mennyiségét , elhelyezést illetően .

Magyarán ki mire váltott volna a Mig-ek után , egyáltalán váltott e volna ?(a mostani felállás , kialakult flotta jövőjének esetleges átformálása is érdekelne fórumozói szemszögből)

De a szárazföldi erőkre vonatkozó vélemények is érdekeltek volna .


Van ilyen topic valahol ? Esetleg tervezi valaki ? Van e ilyenre igény ?
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
@independence

Ha van rá igény, akkor mindenképpen javaslom ilyen téma létrehozását a megfelelő helyen. A helikopterek beszerzésére amúgy van már topikunk:

http://htka.hu/kerekasztal/tema/helikotperbeszerzes/

Konkrét típus leváltása esetén érdemes a leváltandó típus topikjába írni (szárazföldi erőknél hasonlóan).

Egyébként ha a MiG-Gripen váltás érdekel, akkor érdemes elolvasni molnibalage Gripen FAQ-ját, eléggé körbejárta a témát:

http://htka.hu/2011/04/04/gripen-faq/ (ennek a hsz.-ei a magyar Gripen topikba vannak, ott olvashatod a korábbi véleményeket is).
 
Status
Not open for further replies.