1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A pénz világa

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - elimgarak által indítva @ 2015. július 1..

 1. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Akkor?
   
 2. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Populizmus az amit ittelôadtál. Hogy mérhetô össze a nemzeti vagyon az aranytartalékkal?
  Nemzeri vagyonban az összes építmény, hidak, még a vasúti pályák is benne vannak. Egészen más nagyságrend.
   
 3. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az aranytartalék problémája rendkívül egyszerű: ha valamiért értékállóbb dologhoz kellene nyúlnunk, mint a devizák, akkor előbb ezt értékesítenünk kellene és azokat a devizákat kapnánk érte, amikhez képest nő az értéke, hacsak nem tudunk bartel-üzletet kötni. Remélem érted, hogy miért nem vagyunk előrébb az arannyal, mint egy devizakosárral! Néhány nagyhatalmat leszámítva az aranytartalék nem relaváns tartalék. Mert a kisebb államok úgyse tudnak annyit felhalmozni, hogy akárcsak egy-két évig működőképesek maradjanak ha csak arannyal tudnának fizetni, míg amíg van más megoldás, úgyis át kell váltaniuk az az aranyat arra, hogy legyen mivel fizetniük!

  ps. A fennt megjelölt aranyra átszámított értékek hozzávetőleg valósak a forgalomban lévő Forint összértékére és a nemzeti és állampolgári vagyon összességére!
   
 4. blogen

  blogen Well-Known Member

  Is, de jelentékeny mértékben az államadósság forintosításával függ össze.
   
 5. melampo

  melampo Well-Known Member

  A tartaléknak a kitettséggel és az ezen belüli rizikókülönbségekkel arányosnak kell lennie nem valami okostolyás által megálmodott elméleti mennyiséggel. Ezen belül az arany aránya a várható rövid idejű hirtelen zuhanások kivédésére van méretezve. Ezen felül úgysem old meg semmit.
   
 6. melampo

  melampo Well-Known Member

  Ez még nem a pánik ideje de a növekvő kamat, FED kötvényeladási program, a EKB eszközvásárlások leállítása pénzhiányt kell, hogy okozzon ami kisebb felpattanásokkal tarkított folyamatos árfolyamcsökkenést fog okozni.
  Kiszállni, short, short, short.;)
   
 7. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Kötvényhozam túllépi az osztalékét, esetleg a hiteles pozik tartása költségesebb és jön a crash landing, majd a trump újraválasztása körül, 2020 nyarán lenne tuti a short sacc/kb.
   
 8. melampo

  melampo Well-Known Member

  Ilyen optimista vagy? Nem hosszú táv ez egy kicsit? Miből gondolod,hogy az emberi civilizáció létezni fog két év múlva is?
  :D
   
 9. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Azt szeretném elkapni, majd utánanézek már, hogy mennyivel előtte áraznak bizonytalanságot, van osztirally is, ez is valami hasonló lesz, csak a másik irányba. A profitbővülés kifut lassan, mert az 1 évvel korábbi összevetésben már benne lesz az adócsökkentés, olyan TS certit választok majd, amiben 3-4x az áttét, mert emelkedések vége elég sokszor begyorsúló, budfokszékat is először kicsapták 13,500-on tavaly novemberben, utána fordult le.
   
 10. dragonette

  dragonette Well-Known Member

  Tehá
  Az előbb még a nemzeti vagyonhoz hasonlítgattad az aranytartalékot. Akkor ezek szerint a hazai ingatlan/vasút/infrastruktúraházatot is el kell adni devizáért? Nem ez az arany szerepe, arra ott van a devizatartalék. Az arany szerepe az, hogy a saját fizetőeszközt támogassa -fedezze- főleg akkor ha "vihar", válság van. Esetleg nagyobb gazdasági mélyrepülés. Nem csodafegyver, de csökkenthet egy pénzügyi sokkot is. Nem kell eladi devizáért, teljesen téves képed van a szerepéről.
  Az hogy most majdnem 30 tonnába beruháztak, nem azt jelenti hogy minden meg van oldva. Kis lépés, de jó lépés. Ráadásul elég olcsó vpiaci árnál lett véve, és jól is kommunikálták le (csak akkor számoltak be róla mikor már itthon volt az egész)-szerintem.

  Figyelj: "Mert a kisebb államok úgyse tudnak annyit felhalmozni, hogy akárcsak egy-két évig működőképesek maradjanak ha csak arannyal tudnának fizetni..." A nagyok sem, kedzdj el számolni.

  A fennt megjelölt aranyra átszámított értékek hozzávetőleg valósak a forgalomban lévő Forint összértékére és a nemzeti és állampolgári vagyon összességére!" ...Tessék?
   
  fip7 likes this.
 11. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Amennyiben nincs háborús/inflációs félelem, akkor az arany árát a kitermelési költség határozza meg, ami talán 800 $/uncia körül lehet.
  A germánok azért halmoztak, meg tárolták Fort Knoxban, mert ha az orosz tankok legázolták volna, az újjá építést, legyen miből beindítani.
   
 12. blogen

  blogen Well-Known Member

  Próbáltam kimazsolázni valamit amire válaszolni is lehet ebből, tehát:

  Nem, mert arannyal nem fogunk tudni fizetni.
   
 13. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Nem is kell fizetni, hanem átváltani, amíg tart a milpengős őrület, addig csak apránként, szükségletet minimálisan fedezve, ha már van jó magyar forint, akkor kell beszállni részvénybe, vagy pénzeszközbe.
   
  dragonette likes this.
 14. dragonette

  dragonette Well-Known Member

   
 15. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Ma bemutatunk 10 marketines ügyeskedést, amiket hiába ismerünk, mégis minden nap bedőlünk nekik. Sokkal tényleg jól járunk, de azért nem árt tudni, hogy működik az agyunk és a tudatalattink, amikor megvillan egy AKCIÓ felirat. 1:12 #10 - Csali árazás 2:26 #9 - A legdrágább fogás 3:10 #8 - Elúszó lehetőség 4:31 #7 - Szupermarket labirintus 5:34 #6 - Nyereséges veszteség 6:16 #5 - Örökké akció 7:03 #4 - Csak egy kis különbség 7:57 #3 - Áremelés akció előtt 9:02 #2 - Egyet fizet kettőt kap 9:39 #1 - A bűvös 99
   
 16. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  A FITBIT teletalálat, kattintva chartot nézni itt: https://finviz.com/quote.ashx?t=FIT&ty=c&ta=0&p=d
   
 17. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Ma tettem föl a fecebook idővonalamra:
  "
  Ebben az októberi lejtmenetben nekem át kellett értékelnem az ez évi taktikám helyességét.
  Arra a következtetésre jutottam, hogy nem hagytam higítási lehetőségre kp-t, így befektetési hitelt is igénybe kellett, hogy vegyek, amit betörlesztettem 1 hét után a FITBIT +30%-os napot követően, a realizáláskor.
  Nyerővel jöttem ki, hála az aljakon következetes vásárlásoknak, a CHK sikerülhetett volna jobban is, a számításom keresztül húzta a kiváló Gyj. után bejelentett akvizíció, így a gázrally hatása sem tudott érvényesülni.
  A korrekciók egyre vehemensek lesznek és váratlanok, mint most USA Gyj. szezon előtt közvetlen, amikor mindenki jót várt, a visszapattanásoknak csak a kezdeti szakaszában lehet számítani jelentősebb emelkedésekre, amikor a shortosok elteszik a nyerőt.
  A lehetőségek ezeknek a mozgásoknak a lekereskedésére:
  -áttérünk DT-re, a lényeg, ha nem találjuk el az irányt, könyörtelenül likvidálni kell a pozit nap végén, mert, napon belüli longban, lehet a mozgás töredékét foglyuk, mert nem lehet csak magasabban visszaszállni a hajóra, esésnél beragadt pozinál tetemes veszteség halmozódhat föl, ez tipikusan a kezdők által elkövetett merénylet, amikor nyerőt bennt hagyják másnak, a veszteség halmozódása meg végtelen.
  -stoppot húzúnk, aki nem tudja folyamatosan követni annak praktikus, kockázat, ha lenéznek a lonstoppokért, akkor lemaradtunk.
  A saját taktikám, mert ez minden tradernél más (iskolaivégzettség/érdeklődésikör/vehemencia/befektetettösszeg stb. kombinációja) figyelembe véve az idei sikeres évet, kockáztatnom nincs mire a következő:
  -most 47% részvénykitettséggel rendelkezem, de nem akarok se DT-zni, se stoppolni, így azt a 47%-ot optimális hozamnál, ki fogom szórni 0-ra, csapkodó piacra számítok, full rv/certifikát kitettséget csak az októberi zuhé hasonló szituációban veszek föl, csak nagyvad jöhet szóba, mehet még följebb nem játszik.
  Trump adócsökkentésének a hatása is elmúlik, a 2018/2019 összevetésekben már nem lesznek 30% + ok a nettóprofit sorokon.
  "
   
 18. melampo

  melampo Well-Known Member

  Luthero likes this.
 19. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Lám lám, erről beszélek, az EU-ban az adó formájában beszedéses befizetés utáni visszaosztással torzítják a piaci verseny tisztaságát, persze, hogy nem működik, ez látszik a GDP adatokból, a Mao féle több tizmilliós áldozattal járó éhinségek után, a 70-es évektől nyitottak afelé ami sikeresebb, akkor ez elképzelhetetlen lett volna:
  https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-...obyjMNCrIm2L4VGd_1EtfD6yFkkt_6mMNAkqsuWLNBOuM
   
 20. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Most tettem közé egy facebook csoportban:
  Csaba Kiss
  Moderátor · épp most
  Újra eljött az idő, hogy nagyobb távlatokat kelljen nézni az INDEXekben.
  Annak az időnek, amikor megveszik a BREXItet, Trump győzelmet, vége, a Q3 gyorsjelentéseket meg sem várva, Powel felbeszélésébe, G20 tanácskozáson a kínai/USA tárgyalások folytatásába, dúrván beleadtak, nincs ok feltételezni, hogy ezentúl nem így lesz.
  S&P500-ban 2600 alatt élesedik egy duplacsúcs, célár: 2100 környék.
  Hónaposon az MA50-nek van jelentősége, 2 éve kanyarodott le oda, most 2333, utána a szalagok beszűkültek, 1 év konszolidáció után jött a következő rally 2018 januárig.
  DAX-ban él a samponos alakzat célára továbbra is, jobb esetben még kihúzza sávozással 11,000/600 idén.
  2800, 11,600 magasságokban az INDEXekhez tartozó részvényeket adni kell.
  BREXIT szavazás jövőhét, FED kamatdöntés után jöhet esetleg egy felbeszélés, ami 1 napos csoda lenne újra.
  A BÉT szembemegy a nemzetközi trendekkel, meddig azt nem tudom, de a RICHTER, OTP erőt mutat.
   
  tomcat1 likes this.

Ezen oldal megosztása