Tudom, csak nem értem, hogy miért.Oroszokra a becslések mínusz 8,5-11% köze szórnak jelenleg.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tudom, csak nem értem, hogy miért.Oroszokra a becslések mínusz 8,5-11% köze szórnak jelenleg.
Az oroszországi beruházások nagyon nagy hányadát EU-s vállalatok valósították meg. A fogyasztás értelemszerűen egy háborús helyzetben visszaesik. Minimum ideiglenesen néhány szektorban áruhiány alakult ki. Levágták a legtöbb orosz bankot a SWIFTről, ami visszaveti a külkereskedelmet, fizetési problémákat okozott.Ok, azt elfogadom, hogy a beruházás visszaesik, bár az önnellátás miatt erre is rá kell kapcsolniuk. De a GDP-t a háború is pörgeti nem? Le kell gyártani a rengeteg lőszert, bombát, rakétát. Pár napja -10-et mondtak most -8,5. Kiváncsi leszek a tényleges számra.
Tudom, csak nem értem, hogy miért.
Talán az adósság a legkisebb falat. Az csak GDP arányosan 20%. Illetve azért az átmeneti zavarok után javulhat a helyzet, kivéve ha beindulnak az EUs energiaszankciók. Bár azzal Európa is bezuhanhat a ruszkikkal együtt. Tipikus arab megoldás, öngyilkos merénylet.Csak példának teljesség igénye nélkül:
- befagyott tőkepiac
- elmaradt/halasztott beruházások (saját és külföldi)
- kivonuló külföldi cégek
- növekvő infláció
- növekvő adósság szolgálat(bár ezzel is megy a játék)
Talán az adósság a legkisebb falat. Az csak GDP arányosan 20%. Illetve azért az átmeneti zavarok után javulhat a helyzet, kivéve ha beindulnak az EUs energiaszankciók. Bár azzal Európa is bezuhanhat a ruszkikkal együtt. Tipikus arab megoldás, öngyilkos merénylet.
Igen, mondjuk ez az extrapfroift dolog nekem is kicsit fura egy gazdasági válság közepén. Főleg mondjuk légitársaságoknál.Úgy látom piac nem fogadja jól a bejelentést. Lásd árfolyamok….
megállapítható: vajúdtak hegyek s egeret szültek….
Nem sikerült meghaladni a korábbi szemléletet, zeró fejlődés.
Megint az “extra profit” nevű kommunista jellegű szóhasználat.
De befejeztem nem akarok itt politizálni.
Mindig nehezen viseli a pénzpiac, ha kicsit elzárják a szivattyút. Ráadásul most picit megszaladt a Főnök keze. Sztem itt komoly jogállami problémák lesznek.Úgy látom piac nem fogadja jól a bejelentést. Lásd árfolyamok….
megállapítható: vajúdtak hegyek s egeret szültek….
Nem sikerült meghaladni a korábbi szemléletet, zeró fejlődés.
Megint az “extra profit” nevű kommunista jellegű szóhasználat.
De befejeztem nem akarok itt politizálni.
Mindig nehezen viseli a pénzpiac, ha kicsit elzárják a szivattyút. Ráadásul most picit megszaladt a Főnök keze. Sztem itt komoly jogállami problémák lesznek.
Pár infó van a cikkben:Hol, milyen reál GDP növekedés várható az IMF szerint. Ők minket mindig nagyon szeretnek.
Mo. jobban teljesít!
Európában háború nélkül is akadozik sok területen a termelés, de ezt ellensúlyozandó, hogy legalább egy csomó élelmiszert és nyersanyagot exportál. És mindent be lehet szerezni, ráadásul gyorsan. Ja, nem.A benzinkút működik, de a külföldi tőke kivonul, leállt több gyár és a háború nagyon költséges, elvonja a pénzt a beruházások elől.
Az új barátom már nyilatkozott. Is. Ő neki nem lesz visszaút az üzleti életbe.
... a bankok a jegybanki kamatok emelkedése és a lakossági betéti kamatok alacsonyan tartása miatt kimagasló nyereségre, extraprofitra tesznek szert.[/B]
Szokás szerint a termelőszektorokat és a fofyasztást minimálisan érinti, így nagy változásra a GDP növekedésben nem számítok.Egyetlen megjegyzés.
Aztán az MNB-nek semmi köze sincs ahhoz, h még mindig negatív a kamat…ahogy ahhoz se, h annyi pénzt öntöttek a piacra, h még ilyen infláció mellett is túl csordul a likviditás… persze, h nincs szükség a bankoknak a betétesek pénzére, ha van egyszerűbben a banközi piacon es az MNB-vel bonyolított rövid futamidejű műveleteken keresztül.
Mondja ezt egy olyan emberke, aki MNB-nél évekig vezető poszton ezért a politikáért felelt.
Egyébként annyi történik, h ezt a likviditást(amit a piacra öntöttek)szedik vissza adó formájában. Pénzügyileg lehet stimmelni fog a matek, de egyéb torzító hatásai…(?)
Kiváncsi leszek hogyan viszonyul majd ez a tervezett növekedéshez.
A műtét sikerült, a beteg meg meghalt.