Nem, de egy támadást csak úgy úsztam meg, h metróról le, villamosra fel, és mögöttem a két afgán már nem tudott felugrani.Te a metrón számolod a pénzt?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem, de egy támadást csak úgy úsztam meg, h metróról le, villamosra fel, és mögöttem a két afgán már nem tudott felugrani.Te a metrón számolod a pénzt?
Nagy segítség ez az embereknek.
A teljes nyaralás költségét kell nézni, nem csak egy kiragadott tételt, azaz főszezonban (Horvátország nem Szlovénia): szállás, utazás, étkezés. Gratulálok, ha neked ez olcsóbban jön ki, mint a Balaton.Horvátban utószezonban (ez mondjuk eléggé befolyásoló tényező az árban így belegondolva) olcsóbban tudtam apartmant bérelni mint a Balatonnál.
4 csillagos hotel bledi tónál (ez mondjuk szlovénia ) félpanzióval 87 000 siófokon 132 000 hasonló szolgáltatással azonos napokra keresve a szállást.
Aha, abból automatice csak az országgyűlési képviselők fizuja nő, legalább az infláció mértékében!A horvát, a bulgar, vagy a görög fogja emelni a fizetésed?
Esetleg a magyar állam a bevételeibol?
A teljes nyaralás költségét kell nézni, nem csak egy kiragadott tételt.Támadztanám én: Horvátország, Vir sziget. Egy teljes ház 3 különálló apartmannal 8 személynek zárt parkoló, grillező, 3 terasz és privát strand az utcának. A cuccokat reggel lepakoljuk és bármikor megyünk vissza ott vannak, a SUP-okat lerakjuk érkezéskor és haza induláskor szedjük össze… Az időpont augusztus második hete, 6 éjszaka 7 nap. Ez mindenestől 1200€ azaz 162€/fő. Tovább írom, 23€ és 22 Cent/ éjszaka. Mutass ilyet a Balatonon főszezonban kérlek.
Ps. Tavaly is így voltunk és elnézést kértek, mert idén emeltek 10%-ot. Azaz 2023-ban még 1100 sem volt ugyanez.
Nem az inflációtól függAha, abból automatice csak az országgyűlési képviselők fizuja nő, legalább az infláció mértékében!
Azt megszavazta a 2/3!
Vajon miért nem tették ezt a többi állami alkalmazottnál is, ugyanakkor?
Igazad lehet. Viszont az sem rossz, tekintve hogy emellett a költségtérítéseik is ugyanilyen arányban emelkednek. És minden képviselőnek van még valamilyen tisztsége(i), ami után további százezrek ütik a markukat.Nem az inflációtól függ
Az országgyűlési törvény 2018-as módosítása értelmében a képviselők mindig az előző évi bruttó átlagkereset háromszorosának megfelelő összeget kapják
Oké, legyen így. Legyen a táv Siófok. Nekem 260 km. Vir sziget 630 km. Eszik megpakolva 8 litert amivel mondjuk elmegyek. Vagyis tankolok max 45 litert a Balatonig és 110 litert a másik távra. 76 € a 187 €-val szemben azaz cirka 40 ezer Ft a különbség. A pályamatricák kb. egálba jönnek ki, de dobjunk rá egy kicsit. Szóval 50 ezer plusz kiadás. A kaja semmivel sem komolyabb áron van, mint a Balatonnál, sőt ez-az még jobb is talán.A teljes nyaralás költségét kell nézni, nem csak egy kiragadott tételt.
Én kérem a fél hektár földemet, rajta egy vonaas telefonnal!Nagy segítség ez az embereknek.
Esetleg még lehetne alanyi jogon vezetékes telefon, vagy mindenkinek fél hektár föld, hogy gazdálkodjon.
Egyébként nincs baj ezzel a készpénzhasználattal.Én kérem a fél hektár földemet, rajta egy vonaas telefonnal!
Én szeretem a.kp-t. A kártya amolyan tartalék eszköz nálam.Egyébként nincs baj ezzel a készpénzhasználattal.
Bár nagyon ritkán, de szoktam, ha
1. Nem akarom hogy az Asszony tudja mire vagy hol költök.
2.Áfa trükközés
Amúgy idegesít ha vki fenntartja a sort, de túlélem,
Sztem ez az automatizmus jó. Az átlagjövedelemhez kötötték.Igazad lehet. Viszont az sem rossz, tekintve hogy emellett a költségtérítéseik is ugyanilyen arányban emelkednek. És minden képviselőnek van még valamilyen tisztsége(i), ami után további százezrek ütik a markukat.
Fu a Szépet elő se hozzuk. Az volt a baj hogy csak a Coopnal lehetett vásárolni a patas miatt. Most mindenhol, de így se jó valahogy, kevés-e, macerás-e, fene se tudja, adnak oda inkább kp-ban nem? Minek ez, majd a patas úgyis megszunteti a 40 éves korai munkaviszonyos nyugdíjjal.
De azért kurva durva hogy ebben a nyomor országban a nemzeti évi osszbevetel 10 %-át ki hordjuk nyaralasra (ami luxus dolog ugye, nem letszukseglet) egy másik országba ajcsiba. De bezzeg Ausztria, vazze, meg Szlovákia stb... Hát Jah, ha a boszme kihordja az évi 10%-at...
Mennyi pénzt hordtunk ki hutoladara a sogorokhoz?
De hát itt xar minden...
Magyarul egy adócsaló vagy, aki valami okból úgy gondolja, hogy lophatja a közpénzt. Mondjuk ez elég sok mindent megmagyaráz.2.Áfa trükközés
Oda viszik az emberek a pénzük, ahova jól esik nekik, és oda mennek nyaralni, ahova jól esik nekik. Ha pedig valaki iphone, vagy rezsicsökkentett gáz formájában akarja kitolni az országból azt a pénzt, az is hadd tehesse meg. Nekem se sorosbrüsszel, se orbánésrajongói ne mondják meg hol verem e a pénzem, és min elégedetlenkedek.
@Kávé, munkára!2.Áfa trükközés
Rajta vagyunk@Kávé, munkára!
És ha adóoptimalizálásnak hívja az elkövető?Rajta vagyunk
Vír oda-vissza kapásból az átlagnak duplája, az autópálya matricáról már nem is beszélve, olyannal vitatkozol, aki mindkét helyre jár.Oké, legyen így. Legyen a táv Siófok. Nekem 260 km. Vir sziget 630 km. Eszik megpakolva 8 litert amivel mondjuk elmegyek. Vagyis tankolok max 45 litert a Balatonig és 110 litert a másik távra. 76 € a 187 €-val szemben azaz cirka 40 ezer Ft a különbség. A pályamatricák kb. egálba jönnek ki, de dobjunk rá egy kicsit. Szóval 50 ezer plusz kiadás. A kaja semmivel sem komolyabb áron van, mint a Balatonnál, sőt ez-az még jobb is talán.
Mutatnál egy olyan balatoni apartman árat, ami 100 méterre van a víztől, 8800 Ft/fő/éj és nincs strand belépőd? Nem hiszem, hogy sikerülni fog. És meg merem kockáztatni, hogy a 6-7 nap strand árával már egálba is került az 50 ezer plusz üzemanyag. Részemről ennyi a matek. Nálad mi a másik oldal?
Vicces vagy. Leírod pont azt amit én, de értelmes választ nem sikerül. Leírtam, hogy dupla az üzemanyag és mi van a pályával. Erre te is. De azt már ignoráltad, hogy mennyi egy apartman a Balatontól 100 méterre plusz a strand belépő X ember részére. Akkor ezt is lematekozom, 5-6000 csak hétköznap 4 embernek simán vagyis hétvégével közel 50 ezer. Ergo amit az úton buksz azt a strand egálba hozza. Hozná. Ha tudnál írni napi 8600-ért arconként 100 méterre a víztől apartmant. De kizárt hogy tudnál. A legnagyobb érved pedig, hogy voltál mind a kér helyen… gondolom én is, ha sikerül árakat írnom meg fotót feldobnom. Engedjük el szeritnem.Vír oda-vissza kapásból az átlagnak duplája, az autópálya matricáról már nem is beszélve, olyannal vitatkozol, aki mindkét helyre jár.