valamint az impexesek lopásait.A jólétet a gazdaság adta. A gazdaságra nem vettünk fel hitelt, az a hitel a Szut finanszírozta...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
valamint az impexesek lopásait.A jólétet a gazdaság adta. A gazdaságra nem vettünk fel hitelt, az a hitel a Szut finanszírozta...
Nemrég nekem is eszembe jutott ilyen szolgáltatás.mennyit lennél hajlandó fizetni egy híreket kivonatoló szolgáltatásért?
Személy szerint tervezek egy ilyen rendszert építeni, de mivel drága üzemeltetni, érdekel, hogy lenne-e fizetőképes kereslet (mielőtt bezárják az ingyenes híroldalakat)?
havi 10$?
Én mondandómat Fekete János visszaemlékezéseire alapozom mivel akkor még kiscsikó voltam! Te mire ?A jólétet a gazdaság adta. A gazdaságra nem vettünk fel hitelt, az a hitel a Szut finanszírozta...
Dehát a NATO célja Trump szempontjából pont ez lesz, hogy az EU minden pénzét Amerikába csatornázza be. Ugyanez Biden célja is és Kamaláé is. Már picsogtak is emiatt!„Trumpbiztos” európai biztonság a „Nato bank” felállításával
"Egy jelentés szerint Európának, az Egyesült Királyságnak és Ukrajnának sürgősen „Trump-ellenállóvá” kell tennie kollektív biztonságát egy „NATO Bank” felállításával, amely segíti a védelmi kiadásokat.
Trump második elnökségének hatásainak mérséklése érdekében a NATO-országoknak támogatniuk kell egy szövetséges multilaterális hitelintézet, a gyakorlatban egy NATO-bank létrehozását. Ez „a nemzeteknek milliókat takaríthatna meg az alapvető felszerelések vásárlásán, alacsony kamatlábakat kínálna a szövetség tagjainak hitelekre, és új finanszírozási vonalat vezetne be hosszabb törlesztési idővel. A bankot a NATO-tagok kezdeti jegyzéseiből finanszíroznák, az alaptőke fejében”."
‘Trump-proof’ European security by setting up ‘Nato bank’, thinktanks urge
UK and German experts also urge leaders to actively consider measures to protect Ukraine if ex-US president is re-electedwww.theguardian.com
A felvett hitelek összegéreÉn mondandómat Fekete János visszaemlékezéseire alapozom mivel akkor még kiscsikó voltam! Te mire ?
Mondjátok utánam: Nincs recesszió. Az (magas) infláció átmeneti... Arra van pénz, amire akarjuk!Bevezeti a kormány az automatikus inflációkövető adóemeléseket | Bank360
Automatikus adóemelést vezet be több adónál is a kormány. Az új törvényjavaslat szerint 2025-től minden évben az infláció mértékével nő a a szeszes italok, dohánytermékek, üzemanyagok jövedéki adója, továbbá a gépjárműadó és a regisztrációs adó is.bank360.hu
Ezzel akarja Makk Marci felpörgetni a fogyasztást, és alacsonyan tartani az inflációt?Bevezeti a kormány az automatikus inflációkövető adóemeléseket | Bank360
Automatikus adóemelést vezet be több adónál is a kormány. Az új törvényjavaslat szerint 2025-től minden évben az infláció mértékével nő a a szeszes italok, dohánytermékek, üzemanyagok jövedéki adója, továbbá a gépjárműadó és a regisztrációs adó is.bank360.hu
ennek véleményem szerint az az üzenete, hogy a kormány szerint a magas infláció tartósan velünk marad.Ezzel akarja Makk Marci felpörgetni a fogyasztást, és alacsonyan tartani az inflációt?
Jóvanazzzúúúgy!
Azt mondja a mindig jól értesült haverom hogy állítólag a kínaiak elszámolták a lakosságot. Úgy százmillióval. Nehezen hihető. De már mondott ilyeneket és hogy hogy nem igaznak bizonyult. Ha igaz akkor a statisztikákat nem tudhatjukKínában milyen bajok vannak nem tudod… egy kvázi rendőrállam.
Még a hivatalos gazdasági adatokat se adja ki maradéktalanul formálisan….egyeb statisztikáról nem beszélve. Se ez csak a gazdaság.
Anno mikor az ingatlan válság elindult náluk és a bankokat megrohanták a hitelfelvevők egy Budapestnél kétszer nagyobb városban arról is utólag értesült a világ.
1. Novemberben us is csökkent kamatot. Eu is. Mi nem. Tehét nő a kamat előnyünk.Újra esik a forint, rendkívüli MNB kamatemelés témájáról ír a Sociéte Generale
Átmeneti erősödéssel kezdett a forint a pénteki magyar munkaszüneti napon, az euró jegyzései 408 alá süllyedtek, de aztán délelőtt újra esni kezdett a magyar fizetőeszköz, és így délre 409-ig emelkedett az euró. A Sociéte Generale francia befektetési bank pénteki piaci összefoglalójában azt...www.portfolio.hu
“Átmeneti erősödéssel kezdett a forint a pénteki magyar munkaszüneti napon, az euró jegyzései 408 alá süllyedtek, de aztán délelőtt újra esni kezdett a magyar fizetőeszköz, és így délre 409-ig emelkedett az euró. A Sociéte Generale francia befektetési bank pénteki piaci összefoglalójában azt írta, hogy szerintük a forint esése miatt a jövő hét második felében, az amerikai elnökválasztási eredmény ismeretében akár rendkívüli MNB kamatemelés is jöhet, amelynek mértéke akár 100 bázispontos, vagy nagyobb is lehet.”
Téma volt itt is márciusban(MNB tervezett kamatpálya: gyors vs. lassú vágások),
s a héten az esetlegesen(elnök választás eredménye kiváltotta mozgás) az árfolyamban megjelenő korrelációk esetében mi várható….
Itt már tovább mentek elemzői szempontból…
Negatív script(riogatás csak) esetén gyorsabban meg lehet az 1 milliós átlagbér mint a politikusok akartak volna. Igaz EUR-ban kifejezett vásárló ereje nem követné…
Ez nem így működik! Ha tovább gyengül a forint, be kell avatkozni.1. Novemberben us is csökkent kamatot. Eu is. Mi nem. Tehét nő a kamat előnyünk.
2. Most x edik alkalommal bepróbálkoznak a piacok, hogy megtörjék a forintot, mint 2011 környékén.
3. Most 2011 hez képest sokkal nagyobb a deviza tartalék, külker többlet, gdp, stb. Infla lejött, aranytartalék nőtt.
Persze én is tudnék mondani a forint elleni kockázatokat dögivel, ha fel akarnám beszélni az árfolyamot.
Ui: Nagy miniszter urat én sem csipázom. Matolcsival a kormánynál tavaszig jók vagyunk. Utánna nem tudom, hogy mi a terv, de egy év és szoros választás lesz. Szóval az se lepne meg, ha beerősítenék a forintot.
Csak a pontjaidra reagálok, mert nem te nem arra reagáltál amit írtam.1. Novemberben us is csökkent kamatot. Eu is. Mi nem. Tehét nő a kamat előnyünk.
2. Most x edik alkalommal bepróbálkoznak a piacok, hogy megtörjék a forintot, mint 2011 környékén.
3. Most 2011 hez képest sokkal nagyobb a deviza tartalék, külker többlet, gdp, stb. Infla lejött, aranytartalék nőtt.
Persze én is tudnék mondani a forint elleni kockázatokat dögivel, ha fel akarnám beszélni az árfolyamot.
Ui: Nagy miniszter urat én sem csipázom. Matolcsival a kormánynál tavaszig jók vagyunk. Utánna nem tudom, hogy mi a terv, de egy év és szoros választás lesz. Szóval az se lepne meg, ha beerősítenék a forintot.
4. 2011 hez képest a gdp aranyos állam adósság is lentebb van. Ezen belül a deviza részarány is alacsonyabb, illetve nem csak usd és eur, hanem van még jen juan, stb. Diverzifikáció.Ez nem így működik! Ha tovább gyengül a forint, be kell avatkozni.
Gyenge a GDP, az ipar, a fogyasztás, üres a kassza, nem jönnek az EU pénzek, ...... A negatív nemzetközi hírekre szintén a forint szokott a legrosszabbul reagálni, a stabilitás hiánya miatt.