A pénz világa

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 127
4 914
113
Csak Budapest létezik? Mindennek ára van ! Nincs ingyen ebéd sehol!
Mehetek még miskolcra is, ott csak 250 lesz a lakhatás jó helyen. A fizu meg a harmada. Szintén jó helyen.
Unalmasak vagytok. Csatlakozom @Veér Ispán hoz. Ezt most berekesztjük
Mondjátok utánam: "magyarország a legszuperebb hely, aki bármi gondot lát, az mindenszarista"

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 127
4 914
113
Ezt ugye most nem mondod komolyan , az orvos és a mérnök volt a középosztály alja? Akkor nagyon nem vagy tisztában a társadalmi osztályokkal!
De komolyan mondom. A mérnök és az orvos dolgozó. Munkás. A középosztály a korszakban főhivatalnok, válalkozó, befektető. Tudod, akinek a havi jövedelméből a munkabér a hobbijának a mellékese.
Ti nem vagytok tisztában a korszakkal.

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 523
3 094
113
Engem meg a környezetemet se kérdeztek pedig mi igen boldogok vagyunk és qrva elégedettek! Akkor most hova csináljak egy ilyen jelentéstől? A Magyar köztudottan a pezsgő+kaviár kombót is az elsők között unámeg! Én köszönöm szépen tök jól elvagyok 2 technikusi végzettséggel (tehát nem diplomásan) van 3 autónk , 1 nagyobb és egy kisebb házunk , nincs hitelünk, sőt még a hónap utolsó napján is eltudom vinni a családot ebédelni és ha kell tele tudom tankolni az autót! Mindezt ketten az oldalbordával mindenféle segítség nélkül úgy , hogy 3x kellett felálljak közben! Ez nem dicsekvésből hanem büszkeségből írom ! Mindemellett van hobbim , járunk nyaralni és külföldön csak nyaralni voltam! És , hogy mindezt mordorban az Acélvárosban sikerült 50 évesen az nem csoda nem különös szerencse hanem szimplán kitartó munka és egy kis gógyi! Ezt mindenki elérheti különösebb nehézség nélkül csak nem vinnyogni kell hanem leszegett fejjel csinálni és felállni egyből ha meg botlik az ember! Jöhet az utálat és fikázós cunami! Minden középosztály beli család élhetne így vagy akár sokkal jobban is!
Magánügy.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 857
32 419
113
Az orvos/mérnök az nem munkás kategória, hanem értelmiségi. Munkásokról volt szó.

Máshol is ennyi a bérlemény. Mármint feltéve, ha nem az orkhordát akarod szomszédnak. Ott max megerőszakolnak, felgyújtanak, és kirabolnak.
Ne haragudj, nem vagy Te kicsit túl fizetve ennyi gógyival? Szerinted van a csodás Budapest, meg pár város és az ország többi része putriland? El vagy tévedve; nem kicsit, orbitálisan nagyon.

Amúgy ismerős most költözött szegedi bérletbe, ház alsó szintje, külön lakás, 80+rezsi; de garzon van ennél is olcsóbban Szegeden. 70 nm-es lakás meg 120-tól. ;)

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 573
26 175
113
Mehetek még miskolcra is, ott csak 250 lesz a lakhatás jó helyen. A fizu meg a harmada. Szintén jó helyen.
Unalmasak vagytok. Csatlakozom @Veér Ispán hoz. Ezt most berekesztjük
Mondjátok utánam: "magyarország a legszuperebb hely, aki bármi gondot lát, az mindenszarista"
Szóval amikor elfogynak az érvek jön a berekesztés? Hát ettől a tények még makacs dolkog!
Ilyen alapon lakhatnál Tokióban kereshetnél havi 3 milliót de közben dolgoznál napi 12-16 órát plusz leélnéd az életedet egy 20m² bérelt lyukban! Nem érv amit mondasz maximum kényelmi hiszti! Pontosan ugyanúgy vannak a lakhatási arányok a saját és a bérlemény között mint Budapesten! A fizetés meg olyan amilyet találsz van miből válogatni! Tudod olyan cégek vannak mordorba mint Borsod Chem, a Mol, a TVK ahol a mérnök embert igen megbecsülik ! A többiek meg legyenek ügyesek lehetőség van bőven!

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 577
18 970
113
Ezt a hazugságot elengednétek már végre. Lakni kell. És lehetőleg nem orkiában.

Hajrá próbáld ki... ja várjál, franciaként a hanyatló nyugatról osztod az észt.
Mélyborsodbòl jövök. Sajòvölgye.
Nincs 20 éve hogy van csatorna, és burkolt ùt,közvilàgítàs.
Ennyi jutott, ennek örülök.
Igényeket kellene visszàbbvenni.

Magyar vagyok , nem francia.
Ezen a felületen kb tucatnyi embert ismerek személyesen...
Megmondjàk neked hogy akàrmikor értem haza, 2-3 napon belül dolgoztam.
Töltöttem polcot éjjel, takarítottam lépcsőhàzat, huzgàltam kukàt, mosogattam,stb
Azt csinàltam ami megfelelt és elérhető volt.
Nyomtam, nyomom a szezonmunkàkat....te hol voltàl karàcsonykor 22-23ban? Én fàt vàgtam az alpokban... Utolsó szabadsàgom ami hosszabb volt egy hétvégénél 3 éve volt....
2019-ben meg leboxoltam egy 23mm-es màjdaganatot is, szòval nekem ne.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 127
4 914
113
.te hol voltàl karàcsonykor 22-23ban?
Na jó erre még válaszolok. Dolgoztam. Tudod errefele ami nem franciaország ez úgy nagyjából alap ha pénzt akarsz keresni
Utolsó szabadsàgom ami hosszabb volt egy hétvégénél 3 éve volt....
Nekem nem. Csak tudod egészen mókás olvasni ezt, amikor tudod, hogy amire te vered magad, az ellen a dédapám felvonult, mert úgy volt vele, hogy jár a munkásnal is az emberi élet.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 577
18 970
113
Na jó erre még válaszolok. Dolgoztam. Tudod errefele ami nem franciaország ez úgy nagyjából alap ha pénzt akarsz keresni

Nekem nem. Csak tudod egészen mókás olvasni ezt, amikor tudod, hogy amire te vered magad, az ellen a dédapám felvonult, mert úgy volt vele, hogy jár a munkásnal is az emberi élet.
Akkor most munka vagy pénz nincs, vagy a körülmények nem jòk?
Pénzt akarok, akkor dolgozom.
Igények ismét.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 573
26 175
113
Na ne már ! Tisztességesen be vagyok jelentve 32 nap fizetett szabadság! Az elmúlt 5 évben már dec 15 után nem dolgoztam! Mondjuk addig sokat! De megvolt a cél a terv így mindenki nyugodtan hátradőlt és élvezte az évvégét!

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 523
3 094
113
Ha már közszemlére tettem már nem ! Ez egy reális opció és én nem mással és tanulmányokkal példálózom!
Szerintem fórumon ebben a topikban ez magánügy. Talán “az életem” topik alatt…

Nem tesz semmit hozzá a vitához.

A társadalmi folyamatok szempontjából az interjú mintavételének felel meg, bár néhány alap kérdés kimaradt(a megszólalásodból).
Az egyéni példa önmagában nem írja le a tipikust. Egy szereplős minta….
Ezért van a pilot.
Nem értem a szembeállítást egy (bármilyen) tanulmánnyal.

“Best practice” lehet belőle annak is meg lehet a helye és módja.
Csakhogy annak a helye nem egy fórum.
S nem is ez motiválta a megszólalásod.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 899
35 000
113

497.jpg

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 408
20 556
113
Mélyborsodbòl jövök. Sajòvölgye.
Nincs 20 éve hogy van csatorna, és burkolt ùt,közvilàgítàs.
Ennyi jutott, ennek örülök.
Igényeket kellene visszàbbvenni.

Magyar vagyok , nem francia.
Ezen a felületen kb tucatnyi embert ismerek személyesen...
Megmondjàk neked hogy akàrmikor értem haza, 2-3 napon belül dolgoztam.
Töltöttem polcot éjjel, takarítottam lépcsőhàzat, huzgàltam kukàt, mosogattam,stb
Azt csinàltam ami megfelelt és elérhető volt.
Nyomtam, nyomom a szezonmunkàkat....te hol voltàl karàcsonykor 22-23ban? Én fàt vàgtam az alpokban... Utolsó szabadsàgom ami hosszabb volt egy hétvégénél 3 éve volt....
2019-ben meg leboxoltam egy 23mm-es màjdaganatot is, szòval nekem ne.
Ez tehát az, a munkásoknak is elérhető emberhez méltó élet és megfizethető lakhatás: dolgozz karácsonykor is, idénymunkában külföldön, a helyett, hogy a családoddal együtt pihennél és ünnepelnéd a megváltó eljövetelét... Vagy ez már a harácsoló semmi sem elég materialista mindenszarizmus miatt van?

Őszintén örülök, hogy a májdaganotot le tudtad győzni, de talán összefügghet a kialakulása azzal, hogy fokozott stresszoroknak voltál kitéve.

Érdekes, látni ahogy a mindenfaszaizmus mellé tesszük ezt a kemény történetet, mert épp azt mutatja, hogy rohadtul nincs minden rendben az országban...

• Vicces
Reactions: hete

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
2 003
9 105
113
Az orvos/mérnök az nem munkás kategória, hanem értelmiségi. Munkásokról volt szó.

Ne haragudj, nem vagy Te kicsit túl fizetve ennyi gógyival? Szerinted van a csodás Budapest, meg pár város és az ország többi része putriland? El vagy tévedve; nem kicsit, orbitálisan nagyon.

Amúgy ismerős most költözött szegedi bérletbe, ház alsó szintje, külön lakás, 80+rezsi; de garzon van ennél is olcsóbban Szegeden. 70 nm-es lakás meg 120-tól. ;)
Haverom azt mondja, hogy Debrecenben annyiért talál villanyszerelót, mint Budapesten. (a csúnya BMW és akksigyár miatt)

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 577
18 970
113
Ez tehát az, a munkásoknak is elérhető emberhez méltó élet és megfizethető lakhatás: dolgozz karácsonykor is, idénymunkában külföldön, a helyett, hogy a családoddal együtt pihennél és ünnepelnéd a megváltó eljövetelét... Vagy ez már a harácsoló semmi sem elég materialista mindenszarizmus miatt van?

Őszintén örülök, hogy a májdaganotot le tudtad győzni, de talán összefügghet a kialakulása azzal, hogy fokozott stresszoroknak voltál kitéve.

Érdekes, látni ahogy a mindenfaszaizmus mellé tesszük ezt a kemény történetet, mert épp azt mutatja, hogy rohadtul nincs minden rendben az országban...
Sajàt döntésem, nem kényszer. Nincsennek kenyér problémàim.
Tehàt fals. Vannak céljaim, azokat fogom elérni. Nem hitelből. Leszek vagy 60éves kb mire ingatlanom lesz, de ez van.
Ismétlem magam. Aki akar, az tud dolgozni, van munka.
És azért írtam ezt így le,hogy làssuk màr azt, hogy màsfelé sem jobb a helyzet. Sőtt...tudnék mondani story-kat a franciàktòl nem keveset. Mégse nyafognak, hanem megoldjàk.

Màj. Igen,illetve volt sebesülés, amit nem kezeltem helyén. Mentem, mikor feküdni kelett volna.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 489
59 929
113
Ne egyszerűsítésünk már ennyire.
Mert amennyire általános a kijelentés az érvényessége nem követi.(állami gondozottak, BAZ zsákfalu 10. cigánygyerek stb…)

Ez amolyan “szabopeteri” bölcselet, s a neoliberális kapitalizmus legnagyobb hazugsága. Ez az a kapitalizmus amit oly sokan szidnak itt(is) vagy legalább kritizálnák …joggal.
Mintha az élet egy lineáris út lenne egy biztos recept szerint.

Szerintem ennél te is differenciáltabban tekintesz erre a kérdésre. A korábbi (nem itt) tett beírásaid alapján.

A felelősség áthárítást a hazai politika élen a Kormánnyal (azért emelem ki, mivel a hatalom gyakorlója és a közös buksza kezelője) igazán nagy léptékben gyakorolja(mást se csinál), szóval az egyen esetében is lehetünk kevésbé kritikusak, bár kritikával önmagában nem megyünk semmire.

Fontos a felelősségvállalás.
Fontos lenne a szolidaritás , az összefogás. Nem az abszolút hanem a win-win helyzetek megtalálása.

Miért van az hogy Hollandiában a megtermelt GDP kb 63% jövedelemként vissza áramlik a társadalomba(vagy eleve ott marad) még Magyarországon ez kb.: 45% ….
Erre a 63%-ra és 45%-ra van valamilyen forrás? Mit is jelent ez konkrétan?

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre