Jó a példa. Leírja miről van szó.Majd elmagyarázom a háziállataimnak hogy ugyan jár nekik vacsora, de mivel odapiszkítottak, ahol nekem nem tetszik, ezért ma quss van, nem vacsora...
Csak nem a te véleményedet támogatja.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jó a példa. Leírja miről van szó.Majd elmagyarázom a háziállataimnak hogy ugyan jár nekik vacsora, de mivel odapiszkítottak, ahol nekem nem tetszik, ezért ma quss van, nem vacsora...
Tegyük hozza a kínaiak azért se szólnak, ha hitelt felvevő vezetés/hatalmi elit a hitel egy részét zsebrevágja…eleve bele kalkulálják mint költség.Van egy kis különbség egy visszafizetési kötelezettség nélküli támogatás és egy hitel között. Tényleg csak egy kicsi...
Szabad érdeklődni, hogy mi a becses véleménye az Úrnak a madárfütyös kishazánkba költözö külföldi nyugdíjasokról? Azok aktív korukban más országok szent GDP-ét növelték. Vagy az más?
NyugdijBIZTOSITÁS van b+.Normális országban a nyugdíj nem valamiféle segély amit az állam ad, hanem az általad évtizedek alatt befizetett pénzt kapod vissza. De azért mondják meg, hogy a saját pénzedet mire költheted.
Ráadásul egy ilyen utalvány rendszert üzemeltetni kell, vannak költségei, amit a végén úgyis veled fizettetnek meg.
Majd elmagyarázom a háziállataimnak hogy ugyan jár nekik vacsora, de mivel odapiszkítottak, ahol nekem nem tetszik, ezért ma quss van, nem vacsora...
Tizenéve gyűlölöd a családod/munkatársaidat/lakóközösséget (tetszés szerint behelyettesíthető) és minden bulin teli szájjal szidod őket, aztán meglepődsz hogy tíz év után kiutálnak? (kíváncsi lennék hogy Kína 2 ilyen beszólás után milyen hitelt adna nekünk a nagy barátságukban)Jó a példa. Leírja miről van szó.
Csak nem a te véleményedet támogatja.
Brüsszel ellen màr csődeljàràst kezdeményeztem volna, egy USA bíróságon.Tizenéve gyűlölöd a családod/munkatársaidat/lakóközösséget (tetszés szerint behelyettesíthető) és minden bulin teli szájjal szidod őket, aztán meglepődsz hogy tíz év után kiutálnak? (kíváncsi lennék hogy Kína 2 ilyen beszólás után milyen hitelt adna nekünk a nagy barátságukban)
Ezt rosszul tudod; az EGK, az EU elődje politikai projekt volt, a német-francia megbékélés (és így Európa hosszú távú pacifizálása) miatt jött létre.Brüsszel ellen màr csődeljàràst kezdeményeztem volna, egy USA bíróságon.
Az EU egy Gazdasàgi közösség,nem pedig politikai, legfőképpen nem ideològiai.
"Respect The Différents"
"Acél és Szén".Ezt rosszul tudod; az EGK, az EU elődje politikai projekt volt, a német-francia megbékélés (és így Európa hosszú távú pacifizálása) miatt jött létre.
És mielőtt félreértenéd; én nem azt mondom hogy amit az EU tagok mondanak az jó vagy követendő, csak azt, hogy miért lepődünk meg azért ha nyíltan utálunk valakikat akik aztán egyszer csak alánk vágnak?
Ebben nem igazán értek egyet Veled; én nem azt hallom ki hogy minden magyart ki akarnának éheztetni, hanem a NER-t, ami amúgy az EU-s pénzekből tartja el magát. (Szíjártó megszólalásai után az agresszív retorikát meg nem nagyon kellene emlegetni) A lengyeleknél is láthatod hogy egyből jött pénz mióta Tusk van hatalmon (vagyis nem minden lengyelt utáltak, csak a PIS-szel volt bajuk).És ami bicskanyitogatò, hogy màr nem csak az ME-t érinti az agresszív retorika.
Ma màr a Magyarokròl beszélnek, a Magyarokat akarjàk büntetni, Magyarorszàgot akarjàk "kiéheztetni".
Na itt a probléma.
A pàlmàt meg a germànok viszik ebben.
Visszanyalt a fagyi….(képzavar), mert a fagyi nagyobb falat mint aki nyalja…politizáltak, a másik oldal is politizálni kezdett…így jártak…Tizenéve gyűlölöd a családod/munkatársaidat/lakóközösséget (tetszés szerint behelyettesíthető) és minden bulin teli szájjal szidod őket, aztán meglepődsz hogy tíz év után kiutálnak? (kíváncsi lennék hogy Kína 2 ilyen beszólás után milyen hitelt adna nekünk a nagy barátságukban)
Újból és újból felmerül pláne most, h Európa, EU gazdasági és politika súlya látványosan hanyatlik a világban az USA-nak, Kínának se tud ellen tartani, értsd érdekeit érvényesíteni."Acél és Szén".
Tökéletesen működött, amíg bele nem vitték a politikàt.
A HH alatt, betöltötte funkciòjàt.
A jogburjànzàssal és Brüsszel sorozatos hatàskör tullépésével van gond. Jogosan.
Magyarorszàg teljesítette a követelményeket, rendben letudta szerződés szerinti kötelezettségeit.
Ennek ellenére, büntetik.
És ami bicskanyitogatò, hogy màr nem csak az ME-t érinti az agresszív retorika.
Ma màr a Magyarokròl beszélnek, a Magyarokat akarjàk büntetni, Magyarorszàgot akarjàk "kiéheztetni".
Na itt a probléma.
A pàlmàt meg a germànok viszik ebben.
Ki, kinek a pénzét költi az érdekes kérdés. Mert a közösen felvett covid hitelből mi semmit nem költöttünk csak törlesztjük.Visszanyalt a fagyi….(képzavar), mert a fagyi nagyobb falat mint aki nyalja…politizáltak, a másik oldal is politizálni kezdett…így jártak…
A nagy politikai géniusz nem látta előre… hát….
Maradva az eredeti Kim hozzászólásnál többször sikerült az asztalra sz@rni…
Egyébként - s itt vannak különvélemények, eltérő megközelítések - semmi olyat nem kértek amit ne látnék magam is problémásnak itthon.
S nem, nem a migráns kérdésről van szó.
Az Belpol hülyítés volt. Abban formában nem merült fel.
Mindegy.
Egyébként a nagy Brüsszelezésben sikerült elfelejteni, h ebben a kérdésben nem a Bizottság döntött, csak javaslatot készített, terjesztett elő.
A döntést a tagállamok miniszterei hozták, tehát a többi EU-tagország megválasztott kormányainak képviselői.
A klub többi tagja, többek között azok akiknek a pénzét költjük(északi államok).
EP-ről nem is beszélve.
Mi a meglepő?Ebben nem igazán értek egyet Veled; én nem azt hallom ki hogy minden magyart ki akarnának éheztetni, hanem a NER-t, ami amúgy az EU-s pénzekből tartja el magát. (Szíjártó megszólalásai után az agresszív retorikát meg nem nagyon kellene emlegetni) A lengyeleknél is láthatod hogy egyből jött pénz mióta Tusk van hatalmon (vagyis nem minden lengyelt utáltak, csak a PIS-szel volt bajuk).
De természtesen valid ha azt gondolod hogy ez nem jó, én csak azt kérdem ismét hogy szerinted ebben az akció-reakcióban mi az ami meglepő?
Előbb kellett volna gondolkodni. Nem asztalt verni, hanem “velencei diplomácia”…Ki, kinek a pénzét költi az érdekes kérdés. Mert a közösen felvett covid hitelből mi semmit nem költöttünk csak törlesztjük.
Ezt mondtam már többször (neked is)…Másrészt a nagy államok cégei szépen talicskázzák innen haza a pénzt, amit csak részben kompenzál a közös Uniós pénz.
Lehet szurkolni az EU bukásának, de ugye mi is benne vagyunk és a legfőbb gazdasági partnerünk is az EU. Földrajz okán. S ha keret változik is a lenyeg ez marad…A fagyi meg kinek hogyan nyal vissza és ki mekkora géniusz.
Az Unio vezetői, a Bizottság és a nagy tagállamok létrehoztak egy vilaggazdasagi szinten zsugorodó Európát. Hagyták hogy a a Demokratákat támogató lobbi belesodorja Európát egy számára csak vesztes háborúba. Az Amerikából irányított terrorista merényletet NS2, szó nélkül hagyták. Egyre lejjebb süllyed Európa, sorra buknak meg, francia, német, osztrák, holland tagállami kormányok. A gazdasági, politikai, társadalmi válság egyre nagyobb, az európai ipar a csőd szélén.
Az itthoni nagy Trump örömködessel ellentétben én magyar szempontból se látom olyan pozitívnak a lehetséges kimeneteleket. Magyar-amcsi viszony javulhat, de ha Trump program többi eleme a megvalósulás útjára lép, akkor a globális hatások ugyanúgy elérnek minket, külső hatásként.És a fagyi, Trump-Musk tandem személyében még csak most jön. Muskot és az X-et próbálták megzsarolni, mert nem az elvárható módon cenzúrázott. Trumpot szintén köpködték, míg a szenilis bácsi ha gatyába xart ahhoz is tapsoltak. De most majd az USA új vezetésével kell tárgyalni az amerikai gazdasági kapcsolatokról, vámokról, sok sikert!!
Aztán ha Trump rákérdez, kinek a strategiája mentén lett Ukrajna, katonai, pénzügyi csőd,
Bízom benne, h így lesz.akkor lehet jelentkezni, felelősséget vállalni.
Ne haragudj, h ezt mondom nem kell a propinak felülni es a fóbiáknak engedni.Mi a meglepő?
Az hogy a jogosan jàrò pénz kifizetését ahhoz kötik, hogy a gyerekeim s@ggébe tùrkàlhatnak-e az oviban , degeneràlt subhumànok?
Mert ez egy kardinàlis kérdés Brüsszelben....
Ahogy a jòléti skandinàvok is ellene vannak a gyermekvédelemnek.
Tudod nàlluk ha leitatsz egy 10 évest, akkor legàlis a beleegyezése...
Ilyen törvény kell biztosan?
Ha ez az àra, tartsàk meg a pénzüket.
Egyébként nekem nincs bajom a multikkal. Felfelé húzzák a szekeret, ha jó megállapodásokat köt velük a kormány és a hazai kkv szektor is nyer rajtaElőbb kellett volna gondolkodni. Nem asztalt verni, hanem “velencei diplomácia”…
Egyébként megszavazták, bár az érvelésed szempontjából mindegy.
Ezt mondtam már többször (neked is)…
Lehet imádni, támogatni ide csalni a nagy külföldi multikat, nem mi vagyunk a tőketulajdonos és az értéklánc végén vagyunk…így eléggé kiszolgáltatott helyzetben. S ez minden multira igaz…EU-s, amcsi és a most éppen sztárolt kínaiakra detto…
Magyar kkv szektorra kell költeni az EU-pénzt… pláne ha szűkös a forrás.
Abszolút nem szurkolok ennek. Éppen dühös vagyok miatta.Lehet szurkolni az EU bukásának, de ugye mi is benne vagyunk és a legfőbb gazdasági partnerünk is az EU. Földrajz okán. S ha keret változik is a lenyeg ez marad…
A Trump örömködésnek a fő oka, hogy a közvetlen USA nyomás Magyarországon, annak kedvezőtlen pénzügyi és gazdasági hatásaival, a politikai mellett megszűnik.Egyébként nekem se tetszik ez az egész balfaszkodás, de hosszú lenne most sorolni…
Az itthoni nagy Trump örömködessel ellentétben én magyar szempontból se látom olyan pozitívnak a lehetséges kimeneteleket. Magyar-amcsi viszony javulhat, de ha Trump program többi eleme a megvalósulás útjára lép, akkor a globális hatások ugyanúgy elérnek minket, külső hatásként.
Sosem éri csak el úgy a felelősség, max, ha kikényszerítik. És Trump kivulalloként most ukrán ügyben beletolhatja pár vezető nyugati politikus orrát a xarba. Én várom!!Bízom benne, h így lesz.
Szeretnem látni, h a politikusokat eléri a felelősség. Mind az EU-ban mind itthon….
Egyetértek.Ne haragudj, h ezt mondom nem kell a propinak felülni es a fóbiáknak engedni.
Bár szíved joga, tehát nem támadólag mondom.
Az általad felsorolt konkrét témákban a jogszabályi helyek mind nemzeti hatáskörben vannak(!), így nincs közösségi jogszabály erre nézve, de még ajánlás se.
Szóval melyik másik országban mit engednek meg vagy sem hazai szabályozás szempontjából irreleváns.
Akkor a félreértések elkerülésére.Egyébként nekem nincs bajom a multikkal. Felfelé húzzák a szekeret, ha jó megállapodásokat köt velük a kormány és a hazai kkv szektor is nyer rajta