T
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez egy kurva jó videó. Ez még abból a korból való, amikor a dokumentumfilm jelentett is valamit és nem 10-szer mondták el ugyanazt 42 perc alatt 2x7 perc reklámmal... Nagyítóval nem találni ma ilyen anyagot sajnos.Sidewinder történelem...
A kettővel fentebb levő videón alapul nagyrészt.
Egyelőre ez nem látszik. Az F-35 új rakétájáról sem tudni nagyon semmit.Ezek a kis hmz sidewinder rakéták nem fognak el tűnni? Az aim 120 valamelyik változatát akarták levegő-föld képességünek szánni. Szerintem a 6 gen gépeknél már multirole rakéta lesz. Szerintetek?
A wunder waffe XDIgazából nem kidobni hanem utód nélkül hagyni s addigra jön egy csoda fegyver.
Hát ez már Asraam néven létezik és nem kellet az USA-nak.A Cuda raktárol meg semmi. Elvileg azt már szàrnyfelulet nélküli lesz "fúvókás ""lenne "
Csak az eltérő feladatok eltérő robbanó fejet igényelnek. Nincs mindenre alkalmas rávezetési mód és mindenre alkalmas robbanófej.A nem túl távoli jövőben egy olyan rakéta lenne célszerű amit tudok indítani szárazföldi és légi célpontra legyen az közeli vagy távoli.
Már amennyiben egyáltalán van (lesz) robbanó fej...Csak az eltérő feladatok eltérő robbanó fejet igényelnek.
Ez az elmélet. A gyakorlatot meg majd meglátjuk...Már amennyiben egyáltalán van (lesz) robbanó fej...
Az irányító rendszerek fejlődésével a "direct hit" eszközök terjednek mind AA, mind SAM eszközöknél.
Roni csak AA téren képtelte el azt, hogy nem lesz IR és ARH, hanem egy kombinált közös kéne, ami TVC-s és csá.Ez az elmélet. A gyakorlatot meg majd meglátjuk...
Megnézem én azt a légiharcra alkalmas rakétát ami kilő egy harckocsit, vagy átmegy 2-3 méter vasbetonon, direct hit-el....
Furcsa ötlet...Megnézem én azt a légiharcra alkalmas rakétát ami kilő egy harckocsit, vagy átmegy 2-3 méter vasbetonon, direct hit-el....
Furcsa ötlet...
Nem tudom miért kéne egy AA rakétával harckocsira vagy vasbetonra lövöldözni.
Én ezt olvastam tőle:Roni csak AA téren képtelte el azt, hogy nem lesz IR és ARH, hanem egy kombinált közös kéne, ami TVC-s és csá.
Upsz.Én ezt olvastam tőle:
""A nem túl távoli jövőben egy olyan rakéta lenne célszerű amit tudok indítani szárazföldi és légi célpontra legyen az közeli vagy távoli."
Erre reagáltam.
Csak ami egy pc. járművet kiüt, az légiharc rakétának alkalmatlan...Technikailag lehetséges. Ami egy páncélozott járművet kiüt az valószínűleg lehoz az égről bármit ami repül (vagy legalábbis nem kell sok módosítás hozzá hogy megtegye).
A Starstreak és az ADATS is ilyen rendszerek, bár földi indításuak.
Az a benyomásom, hogy a probléma az, hogy a modern légiharc rakéták olyan jellemzőkkel kell bírjanak (rendkívül jó manőverezőképesség, nagyon nagy hatótávolságú és kisméretű érzékelők, bármilyen repülési helyzetben történő indítás, a hordozó kemény manővereit követően is teljes biztonsággal működőképesség), amik drágává teszik őket, így nem éri meg ilyen célú használatuk.