1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Airbus Helicopters (Eurocopter) EC135 / EC635, EC645, H145M

Diskurzus a(z) 'Szállító és egyéb vegyes feladatú helikopterek' témában - weasel007 által indítva @ 2014. december 16..

 1. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 3. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "Airbus Helicopters and the Romanian Ministry of Interior have signed a contract for the purchase of three H135 helicopters and associated support and services for air medical services and search and rescue (SAR) missions in the country, following a four-year framework agreement signed at the end of July 2019 that foresees the procurement of up to ten H135s. "

  https://www.airbus.com/newsroom/pre...ee-airbus-h135s-for-air-medical-services.html
   
 4. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  fishbed likes this.
 5. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Magasba törő H145M

  A hamarosan Szolnokon is mindennapos munkát végző típus új, továbbfejlesztett változatával hajtottak végre magashegyi le- és felszállást. A déli félteke legmagasabb hegyére tette le csúszótalpait a D-3-as változat egyik prototípusa.

  Az Alexander Neuhaus berepülőpilóta és Antoine van Gent fedélzeti mérnök alkotta hajózócsapat az Andok tetejére, az Aconcagua 6962 méter magas csúcsára szállt le a hivatalosan BK 117 D-3 gyári típusjelzésű, D-HADW lajstromjelű helikopterrel. Ezzel ők voltak az elsők, akik két hajtóműves forgószárnyassal ilyen tengerszint feletti magasságon sikeres le- majd felszállást hajtottak végre.

  [​IMG]

  A géppel Mendoza városa mellől indultak el, majd harminc perces repüléssel értek el az Aconcagua lábához. Innen harminc perces emelkedés után értek el a csúcsra, helyi idő szerint 13.45-kor, –22 Celsius fokos külső hőmérséklet mellett sikeresen leszálltak a csúcsra. A repülést a levegő alacsony sűrűsége és az ötvenöt kilométeres széllökések nehezítették, mondta el Alexander Neuhaus, aki kiemelte a gép négy tengely mentén dolgozó robotpilótáját és a Helionix avionikai rendszert, mint a sikeres repülés alapköveit.

  [​IMG]

  Mint ismeretes, a Magyar Honvédség húsz Airbus H145M helikoptert (gyári nevükön BK 117 D-2-es gépeket) állít hadrendbe szállító, kutató-mentő és a HForce-rendszert alkalmazva könnyű támadó változatban. Az első négy példány a tervek szerint még 2019-ben Szolnokra repül át, míg az utolsó gépek 2021-ben érkeznek meg. Mint nemrég Donauwörthben elhangzott, az Airbus olyan „átépítő készleteket” is piacra fog dobni, amelyekkel a D-2-esek D-3-as változatra építhetőek át, a gyárba visszarepülés vagy visszaszállítás nélkül. Ennek megfelelően a magyar gépeket is tovább lehet fejleszteni, amely az új, ötágú főforgószárnyakkal 150 kilogrammos plusz felszállótömeg-növekedést is jelent.
  http://iho.hu/hir/magasba-toro-h145m-190926
   
  fishbed and arcas like this.
 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  [​IMG]

  Bundeswehr
   
  arcas and fedett_mókus like this.
 7. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Szerb H145M ...

   
  fishbed likes this.
 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member


  [​IMG]
   
 10. borisz

  borisz Well-Known Member

 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 12. borisz

  borisz Well-Known Member

 13. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Megírta egy román híroldal, hogy mint mondott az Airbus vezetője a román gyárral kapcsolatban. Az elkezdett terjedni a médiában, belinkelték ide a fórumra is, utána meg megindult a találgatás azokon az oldalakon és blogokon, akik innen a HTKA fórumról gyűjtik az információt. Azt nem értem hogy az "Ezeknek súg valaki, vagy csak belenyúltak?"-ot mire írtad?
   
 14. borisz

  borisz Well-Known Member

  Hjaj...
  Azért, mert a másik cikket a Patrióta 10 hónapja írta, hogy át kéne csábítani a brassói gyárat.
  Asszem a Magyar Idők írta róluk, hogy "orosz ügyekben meglepően jártas", vagy mi. Szóval hogy vajon csak valamelyik cikkíró pont beletrafált a dolgokba, vagy tudhattak valamit előre, és esetleg megágyaztak annak?
   
  Terminator likes this.
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Ja... igy mar ertem. Koszonom a magyarazatot :)
   
 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "4.FlgStff HSG 64, dedicated support to the German Army's Kommando Spezialkräfte, is testing MG6 the first mini-gun of the Bundeswehr During the "Heli Dust" exercise in the Oberlausitz, the new on-board weapon was tested by special forces of the Bundeswehr"

   
  fishbed, arcas and Gyurma like this.
 17. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  arcas, fip7, fishbed and 1 other person like this.
 18. rudi

  rudi Well-Known Member

  Vagyis ha van EO / IR torony akkor azt már a gyárban felszerelik...
   
 19. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Szerintem az első 4 magyar gépből egynek lesz, ha lesz. Elég lesz az alapgéppel megismerkedni, a kiszolgáló- és üzemeltetési folyamatokat beindítani, megtanulni. Utána kb. 2 havonta jön 2 gép, abban már biztos lesz mindenféle, a vége felé meg majd jönnek a komolyabb fegyverek is remélhetőleg.
   
  arcas likes this.

Ezen oldal megosztása