Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Most már levegőből és éjszaka is lőnek a szerbek....
Ugyan ezzel? Miért kapott volna újra polgári német lajstromot?Pedig 2019 decemberében már otthon lövöldöztek ugyanezzel a géppel.
Mert gondolom Németországban se repülhet úgy egy külföldi katonai jelzésű gép, hogy egy civil (mármint a gyártó) cég üzemelteti/repülteti.Ugyan ezzel? Miért kapott volna újra polgári német lajstromot?
Ezt azért nem értem. Miért a németeknél folyik az integráció? Miért ők repültetik? Vagy a szerb fegyverek NATO certifikációját végzik?Mert gondolom Németországban se repülhet úgy egy külföldi katonai jelzésű gép, hogy egy civil (mármint a gyártó) cég üzemelteti/repülteti.
Ezt azért nem értem. Miért a németeknél folyik az integráció? Miért ők repültetik? Vagy a szerb fegyverek NATO certifikációját végzik?
Ugyan ezzel? Miért kapott volna újra polgári német lajstromot?
Ugyan ezzel? Miért kapott volna újra polgári német lajstromot?
Nem lehet, hogy az ideiglenes német lajstromot újra kiosztották egy következő, gyártásból frissen kikerült gépnek?
Srácok, feltehetően a Szerbek (hozzánk hasonlóan) kiképzési csomagot is vásároltak, amit ők is saját géppel teljesítenek. A kinti repkedéshez kapta az ideiglenes német lajstromot.
Minden repülőgépre a fegyverzet integrációját a gépet gyártó cég végzi, ha szükségessé válik csak nekik van jogosításuk bármilyen módosításra, változtatásra a gépen. Ha mi a Gripenre pl. magyar vagy izraeli fegyvert akartunk volna integrálni D?) azt is a SAAB csinálta volna, mert ők vállalnak felelősséget és garanciát az átadott és rendszeresített technikáért.Ezt azért nem értem. Miért a németeknél folyik az integráció? Miért ők repültetik? Vagy a szerb fegyverek NATO certifikációját végzik?
Ez egyáltalán nem biztos!Ez ugyanaz a gép. Igen, egy idő után újra ki szokták adni ugyanazt a lajstromot. De nincs több szerb gép, már mind le van gyártva kb. egy éve.
Az viszont biztos, hogy a 12,5-es konténer rajta már a szerb fejlesztésű géppuska.Ez egyáltalán nem biztos!
A szerbek még nem kapták meg az összes gépüket. Elvileg a 4. még csak idén áprilisban volt esedékes!
Ezt a vírushelyzet simán keresztülhúzhatta!
Forrás
Szóval szerintem a képen látható gép inkább egy a következő átadásra váró gép közül.
Ez a forrás nem pontos. Elvileg tavaly novemberben már átadtak minimum 5db-ot.Ez egyáltalán nem biztos!
A szerbek még nem kapták meg az összes gépüket. Elvileg a 4. még csak idén áprilisban volt esedékes!
Ezt a vírushelyzet simán keresztülhúzhatta!
Forrás
Szóval szerintem a képen látható gép inkább egy a következő átadásra váró gép közül.
Nah asszem befejezem a stand-up-ot.
Tökömtelevan.
Össze vissza van mindenhol a szerb gépekről infó.
Talán kibogoztam.?!
Szóval a 9 gépből 4 megy a belügynek, de kavarásképpen 2-2 polgári, ill. álcafestésű.
3 belügyi gép már biztosan megérkezett, az utolsó idén áprilisban aktuális (március végi cikkből az érintettekről).
A 3 leszállított belügyi gép:
YU-MED: kék
YU-SAR: kék
YU-ICE: terepszínű
Az utolsó pedig:
YU-MUP: valószínűleg terepszínű
Az öt Légierős gép pedig a már előbb említett lajstromok: 14501-505-ig
Mivel a @Terminator által betett gépen van AMPS érzékelő az orron, és az eddig csak a Légierő gépein volt rajta, így nagy valószínűséggel tényleg valamelyik, a fentebbi gépek közül.
A mostani gyárudvaros képen le van takarva a lajstrom szám. És én a kutakodás alatt találtam olyat is, ahol a 01-es volt felfegyverezve tesztelve.Csak néhány oldalt kellett volna visszalapoznod ebben a topikban... 14503-as gép van a decemberi átadáson és utána az éleslövészetes videón és, a szerdai képen a gyárudvaron is.