1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Aktív védelmi rendszerek

Diskurzus a(z) 'Egyéb a szárazföldi erőkkel kapcsolatos témák, ele' témában - luperator által indítva @ 2018. november 1..

 1. rudi

  rudi Well-Known Member

  A Bombardier Global 6000 - amely az ELINT gépek közkedvelt típusa - utazómagassága FL51 ami pontosan 15554 m
   
 2. rudi

  rudi Well-Known Member

  Ennek nem is kell mert tucatjával indítják őket és 3-4 km-magasan ott zümmögnek a fejed felett folyamatosan...
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ok, ebből is minden sarkon kettő van...

  Ez is valid, de ez meg nem 500 km...
  Meg amilyen antenna ezekre ráfér. Ha meg ez olyan hk-ra vadászik, amilyen ilyen aktív rendszer van tömegesen ott légvédelem is lesz. Az AHEAD lőszerrel úgy szedi le ezeket a cuccokat, hogy pislogni nem lesz időd...
   
  fip7 and endre like this.
 4. rudi

  rudi Well-Known Member

  Nekünk is lehetne u.ilyen kategóriájú akár kettő is ha rászánnák egy stadion árát hogy ELINT gépet csináljanak belőlük...
   
 5. rudi

  rudi Well-Known Member

  - ahhoz hogy ezeket leszedjék radaros légvédelem kell. Ezeket pont azért küldik ki hogy ezeket a radarokat megtalálja. Ha lelövik mi van? Semmi…(nincs benne pilcsi!) a feladatát elvégezte azzal hogy megtalálta a jelet, oszt majd küldenek még egy tucatot.
   
 6. tacticool

  tacticool Well-Known Member

  IAV 2020: Elbit’s Iron Fist engages kinetic energy round

  Elbit Systems' Iron Fist active protection system (APS) has successfully engaged a 120 mm armour-piercing fin-stabilised discarding sabot (APFSDS) projectile under test conditions, Adam Griffiths, programmes and engineering director at Elbit Systems UK, told the International Armoured Vehicles (IAV) conference in London on 21 January.

  The presentation included video footage of what Griffiths described as a "miss-to-kill" interceptor that was launched by the Iron Fist Light Kinetic (IFLK) system exploding near an APFSDS, thereby altering its trajectory. This would result in it hitting a vehicle fitted with the APS at a less-optimal angle, reducing the resulting penetration.

  https://www.janes.com/article/93902/iav-2020-elbit-s-iron-fist-engages-kinetic-energy-round
   
 7. Negan

  Negan Well-Known Member

  Az APS rendszerek nagyon jók,amig nem összfegyvernemi hadviselésben vannak bevetve.Amint az első shrapnel tüzérségi támadást megkapják,annyi nekik.Azt a támadást meg mindenképpen megkapják a hk csapatok,hogy levállaszák róluk a gyalogsági kiséretet.Mondjuk a Rheinmetal rendszere viszonylag védett ez ellen,de az meg nem véd a felülről támadó rakétáktol,kazettás altöltetektől.
  Az meg igazábol lényegtelen,hogy 500km-röl be lehet e mérni egy akármilyen magasan repülő gépröl(na ez igy nem teljesen igaz),ha 50km-röl egy pár100 méteren repülő REH dron be tudja mérni.
   
 8. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Ha a légköri elnyelődés frekijén dolgozik az APS rendszer akkor esély nincs arra, hogy 30-40 km-ekről bemérjék, nem , hogy 500 km-ről.
  Úgy érzem, hogy a fritzeknek savanyú a szőlő.
  Nekik is van APS rendszerük, de lehet az nem olyan jó, mint az Izraeli vagy az orosz rendszerek.
  https://en.wikipedia.org/wiki/AMAP-ADS
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Az orosz Afganit K sávban működik,gondolom a többi sem nagyon tér el ettől.
   
 10. rudi

  rudi Well-Known Member

  De nem ott dolgozik...:)
  Az Trophy rendszer ELM-2133-as radarja pl. az F - G sávban (3-5 GHz) dolgozik ahol a légköri elnyelődés nem számottevő...
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Terminator and fip7 like this.
 11. fip7

  fip7 Well-Known Member

  rudi

  Értem. Így viszont már világos a dolog. :)
  Viszont azt nem értem, hogy mi vezet egy tervező csapatot arra a baromságra, hogy nem a K sávra tervezik egy ilyen rendszer radarját:eek:
   

Ezen oldal megosztása