Miért ne?
Ha adni akar, így is, úgy is adni fog.
Legalább támogatva lesz az ukrán repipar. Mai "rossz-hír", hogy a Rossia leállítja az An-148-akat.
Sztem némi ráció van a dologban, mivel hasonló kategóriájú gépeket felényi áron kínál az ukrán cég, mint a nyugatiak. Tudom, nem az a technológiai színvonal, de talán a katonai felhasználóknak belefér a nagyobb fogyasztás, nagyobb szerkezeti tömeg stb.
És hát az Antonov gyártmányi közül hiányzik ez a kategória. Az An-140-esnek lett volna egy rakodórámpás változata -ami kisebb-, de nem épült meg, az An-178 meg jóval nagyobb. An-74 sztem nincs gyártásban (a valóságban), hiába ez lett volna a váltótípus (72). Gondolom a gázturbinák miatt nem lett annyira sikeres.. Halkabb talán, de alig gyorsabb, mint egy korszerű légcsavaros gép, viszont jóval többet fogyaszthat.
Ezt a korszerűbb hajtómű beépítését már rég megléphették volna az ukránok. De gondolom a Szu idejében nem érdekelt senkit a fogyasztás. (Komolyan.*) Mikorra meg kifejlesztették a korszerűbb hműveket (új megoldásokat: pl légcsavar), addigra meg össze is omlott a gazdaságuk.
*: Úgy értem kiadták az An-26-ot, 32-őt és a hajtóműveik nem lettek lecserélve modernebb változatú Ai-24 ill 20 modifikációkra. Azt hiszem. Persze ebben közrejátszott a 72-es gyártása. (tudom, több változatú AI-20 van: Il-18-hoz, An-32-höz, Be-12?-höz, de hogy uazon a gépen változtattak volna??)
Persze nem lesz olyan gép, mint a c-27, de féláron? Most látom csak a wikin, elvileg létezik olyan terv/próbálkozás amibe integrálták az AE-2100 hajtóművet. (papíron?)