Arjun MBT (India)

Még mindíg nem értem mi a baj vele (vagyis híresen megbízhatattlan). Azt meg pláne, hogy mi a közös benne és a T-90-ben. Egyáltalán megnéztek figyelmesen a róla készült képeket? Vagy hasonló a feltett ERA és abből gyorsan leszűrted, hogy T-90-est másolnak?

Ezen a képen jobban látszik felülről a torony.
Arjun_Mk-2_Mark_II_main_battle_tank_India_Indian_defence_industry_military_technology_640_001.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

akkor miről, vagy mi lett félreértve?

"Nem sok fantáziája volt az indiaiknak, egy nem túl jól sikerult T-90SzM másolat.Inkább vehettek volna új T-90SzM-t."

Gondolom, hogy arra gondol, hogy a két jármű tornya kicsit hasonlít egymásra, a reaktív páncélzat és a tetőre szerelt távirányításos fegyvertorony miat.

http://www.janes.com/article/33096/india-shows-off-upgraded-arjun-mk-ii-mbt-at-national-day-parade

Tulajdonképpen ez is történt. Előbb próbálták lemásolni a Leopardot, amiből évtizedes fiaskó lett, majd végül jobb hijján szereztek T-90M licenszet és annak egyes elemeit felhasználva feljavították az Arjunt, legalábbis külsőleg.

300 mm páncélátütés? LOL
A torony eleje egy nagy weakspot. Tudtam, hogy szar de nem gondoltam, hogy ennyire. Nem csoda, hogy azt mondták az indiai paransnokok, hogy ebből a szarból egy darabbal se többet :)